عبدالله علیمحمدی، مدرس حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، به مسئله سبک زندگی اسلام و شیوه چگونه زیستن در جامعه اشاره و اظهار کرد: در تعبیرات دینی و اسلامی واژهای به نام عقل معاش مطرح شده است که بهواسطه آن نحوه چگونه زندگی کردن برای همگان تبیین میشود.
وی با بیان اینکه عقل معاش همان سبک زندگی صحیح بر اساس دستورات اسلامی است، تصریح کرد: عقل معاش به معنای با فکر و تدبیر زندگی کردن در جامعه است.
علیمحمدی با بیان اینکه چارهاندیشی و برونرفت از مشکلات بهواسطه عقل معاش محقق میشود، تحقق این مهم را در استفاده صحیح و کاربردی از عقل برای برونرفت از معضلات عنوان کرد.
عقل معاش حسن تدبیر را در انسان افزایش میدهد
وی با بیان اینکه عقل معاش حسن تدبیر را در انسان افزایش میدهد، تصریح کرد: اگر عقل معاش در سراسر امور زندگی ما حاکم شود بهطورقطع یک زندگی مدبرانه و منظم بر اساس فکر و اندیشه خواهیم داشت.
علیمحمدی با بیان اینکه انسانهای عادی نیز میتوانند به مقام لقاء الهی برسند، شهدای هشت سال جنگ تحمیلی را نمونههای بارز دست یافته به این مقام عرفانی و الهی برشمرد.
وی با تأکید بر اینکه کاملترین و قانعترین زندگی با داشتن دین الهی شکل میگیرد، تصریح کرد: در اکثر عرفانها و مکاتب نوظهور در جامعه فعلی هدف از خلقت انسان را آزادی و پیروی از شهوات نفسانی تلقی و معرفی میکنند در حالی که دین اسلام برای زندگی انسانها برنامه و نظام مشخصی قرار داده است.
اهداف خلقت انسان
علیمحمدی همچنین به اهداف خلقت انسان اشاره و خاطرنشان کرد: شناخت خدا و رسیدن به کمال و سعادت دنیوی و اخروی اولین و اصلیترین هدف خلقت انسان است؛ چرا که اصل و هدف از حیات و زندگی ما در این دنیا برای خدا است.
وی نقش رسانه در ایجاد این شناخت را بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و افزود: هر میزان شناخت و آگاهی انسان از خداوند متعال بیشتر باشد معرفت و کمال نیز در انسان افزایش خواهد یافت تا جایی که حضرت علی(ع) در این خصوص میفرماید: من عرف نفسه فقد عرف ربّه؛ هر که خود را شناخت، خداى خویش را شناخته است.
علیمحمدی عبودیت و بندگی را دومین هدف خلقت انسان برشمرد و بر برقراری ارتباط تنگاتنگ با خدا همراه با شناخت تأکید کرد و گفت: هر چقدر شناخت و معرفت ما نسبت به خدای متعال بیشتر باشد به یقیین عبودیت و بندگی ما نیز با اخلاصتر و نورانیتر خواهد بود.
این مدرس حوزه و دانشگاه رسیدن به بهشت و رستگاری را سومین هدف از خلقت انسان بیان کرد و گفت: نتیجه و ثمره شناخت خدا، بندگی در محضر او و انجام واجبات و ترک محرمات و رسیدن به بهشت و رستگاری خواهد بود.
علیمحمدی با بیان اینکه رسیدن به لقاء الله یک مرحله بالاتر از بهشت و آخرین هدف خلقت انسان است، این جایگاه و مقام را تنها متخص مقربان و خوبان درگاه الهی دانست.
وی با اشاره به واقعه کربلا یکی از علل رسیدن امام حسین(ع) به لقاء الهی را انکسار و شکسته شدن در برابر خدا دانست و تصریح کرد: حضرت اباعبداللهالحسین(ع) در لحظه لحظه واقعه کربلا در برابر خداوند متعال خضوع و خشوع داشت و به معنای واقعی کلمه در برابر پروردگار خود را شکست و به مقام لقاء الله رسید.
وی با اشاره به رسالت خطیر رسانهها در ترویج اهداف خلقت انسان، تصریح کرد: حسن نیت در امور زندگی و کاری و آگاهیبخشی به جامعه تنها در راه رضای خدا از مهمترین رسالتها و وظایف اصحاب رسانه است.
جهتدهی صحیح اخبار در راستای شناخت خدا
علیمحمدی بر جهتدهی صحیح اخبار در راستای شناخت خدا و اهداف الهی تأکید و خاطرنشان کرد: نیتها و اهداف صحیح و الهی در اطلاعرسانی مطلوب زمینهساز هدایت و ارشاد جامعه است که بهطور قطع غفلت از آن خیانت و گمراهی را در بر دارد.
علیمحمدی امیدآفرینی در جامعه را رسالت مهم رسانه برشمرد و گفت: در حال حاضر جنگ روانی بسیار قوی برای نا امید کردن مردم علیه اسلام و ارزشهای دینی و انقلابی در کشور به راه افتاده و رسالت کنونی رسانهها امید آفرینی در جامعه است.