کد خبر: 1324485
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۹

نوآوری در به‌کارگیری اشعار مداحی‌ها، حق مخاطبان است

گروه هنر: نفر نخست کنگره ملی شعر «مرثیه سرخ حنجر»، نوآوری در به‌کارگیری اشعار آیینی در مداحی‌ها را حق مخاطبان در هیئت‌های عزاداری دانست و گفت: شعرا و مداحان باید به این نکته توجه داشته باشند و با به‌کارگیری اشعار نو و غنی در مراسم عزاداری و حتی مرثیه‌خوانی‌ها، ضمن ایجاد فضای معنوی، بر اطلاعات تاریخی مردم نیز بیفزایند.


حسین طاهری، نفر نخست کنگره ملی شعر «مرثیه سرخ حنجر» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با بیان این‌که این کنگره برای نخستین بار به‌همت مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در کاشان برگزار شده است، گفت: اشعار ارسالی به این کنگره شعر آیینی، با محوریت نقش حضرت علی اصغر(ع) و رباب در حمایت از قیام امام حسین(ع) سروده شده بود که در دو بخش شعر سپید و شعر کلاسیک در کاشان برگزار شد.



وی افزود: در این کنگره ملی با غزلی با مطلع «بگو به حرمله تا لحظه‌ای امان بدهد، برای بوسه آخر کمی زمان بدهد» شرکت کرده و موفق به کسب مقام نخست در بین یازده برگزیده بخش کلاسیک این کنگره شدم.



نفر نخست کنگره ملی شعر «مرثیه سرخ حنجر» با اشاره به این‌که ویژگی‌های خاص شعر آئینی سبب شده است تا این سبک شعری با دیگر سبک‌های منظوم تفاوت فراوانی داشته باشد، ابراز کرد: این سبک شعری، از اتصال حسی مستقیم یا غیر مستقیم شاعر به منابع معنوی خداوند متعال و اهل بیت(ع) به‌وجود آمده و مهم‌ترین شاخصه شاعر آیینی، عنایتی است که از سوی منبع فیض الهی به او صورت می‌گیرد.



نقش فضای پرورش یافتن شاعر در سرودن اشعار موفق آیینی



طاهری تصریح کرد: فضایی که هنرمند در آن پرورش و رشد می‌یابد، بر میزان موفقیت او در سرودن اشعار آیینی، تأثیر بسزایی داشته و به همین دلیل نیز معمولاً شعرایی از شهرهای مذهبی کشور همچون قم و مشهد، در سرودن این اشعار موفق‌تر عمل می‌کنند.



وی با تأکید بر این‌که صحنه آغازین سریال «مختارنامه» سبب الهام این شعر به وی شده است، اظهار کرد: فضای معنوی، منبع الهام شعر آیینی به خالق آن اثر هنری است و همین امر به دلیل فضای عاشورایی استان زنجان در ماه محرم‌الحرام، موجب درخشش هنرمندان شاعر زنجانی در سرودن اشعار عاشورایی شده است.



این هنرمند شاعر زنجانی اشعار آیینی را به دو گروه احساسی و تخصصی تقسیم و عنوان کرد: شعر آیینی احساسی، تنها به‌واسطه احساس و عشقی پدید می‌آید که شاعر نسبت به ائمه اطهار(ع) در وجود خود حس می‌کند ولی اگر همین ارادت و احساس، با اطلاعات تاریخی اسلام همراه شود، اشعار تخصصی آیینی را پدید می‌آورد.



استفاده مداحان از اشعار آیینی جدید؛ دغدغه شاعران آیینی کشور



طاهری با اشاره به این‌که استفاده مداحان از اشعار آیینی جدید و غنی، دغدغه بسیاری از شاعران آیینی کشور است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد بهره‌مندی مداحان از اشعار تکراری و یا مضامین تکراری در قالب‌های جدید هستیم که این امر به دلیل عدم ایجاد ارتباط دو سویه بین مادحین و شعرا اتفاق می‌افتد.



وی نوآوری در به‌کارگیری اشعار آیینی در مداحی‌ها را حق مخاطبان در هیئت‌های عزاداری دانست و تأکید کرد: شعرا و مداحان باید به این نکته توجه داشته باشند و با بکارگیری اشعار نو و غنی در مراسم عزاداری و حتی مرثیه‌خوانی‌ها، ضمن ایجاد فضای معنوی، بر اطلاعات تاریخی مردم نیز بیفزایند.



نفر نخست کنگره ملی شعر «مرثیه سرخ حنجر» در پایان یادآور شد: حضور مداحان در کنگره‌ها و سوگواره‌های شعر عاشورایی و بهره‌مندی از اشعاری که قرائت می‌شود و همچنین پی‌گیری شعرای آیینی در ایجاد ارتباط با مداحان، این نقیصه را مرتفع خواهد کرد.



یادآور می‌شود، این هنرمند زنجانی دارای عناوین برگزیده در کنگره شعر عاشورایی قزوین در سال 91، جشنواره شعر بهار در سال 92، سوگواره شعر حضرت علی اکبر(ع) در سال 92 و کنگره بین‌المللی شعر رضوی کرمان در سال 92 بوده است.

captcha