بهروز کریمنژاد، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نقش مؤسسات قرآنی در تبیین نهضت عاشورا گفت: امام حسین(ع) حج خود را به دلیل احیای دین پیامبر(ص) و قرآن نیمه رها کرد و مؤسسات قرآنی وظیفه دارند در ماه محرم و صفر در کنار تبیین اهداف قیام امام حسین(ع) و درس عاشورا به بیان رابطه این قیام با قرآن بپردازند.
تبیین اهداف قیام عاشورا با استفاده از حضور کارشناسان دینی
وی در ادامه تصریح کرد: با استفاده از حضور کارشناسان خبره میتوان با وصل کردن اهداف قیام امام حسین(ع) به قرآن میتوان قیام عاشورا را در بین مخاطبان این مراکز تبیین کرد.
کریمنژاد در ادامه با تأکید بر تبیین اهداف قیام عاشورا با همکاری مؤسسات قرآنی و آموزش و پرورش، بیان کرد: با توجه به اینکه بیشترین مخاطبان در مدارس هستند، میتوان نتیجه گرفتن که نهادینه کردن فرهنگ عاشورا بین خردسالان و نونهالان با همکاری مؤسسات قرآنی هر استان و منطقه با آموزش و پرورش همان منطقه میسر میشود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی مازندران افزود: مؤسسات قرآنی با همکاری آموزش و پرورش و مدارس میتوانند به برگزاری نشستهایی با هدف تبیین اهداف قیام عاشورا برای دانشآموزان بپردازند.
کریمنژاد با اشاره به ضرورت مشخص کردن هدف در عزاداریها، تصریح کرد: مشخص کردن هدف در عزاداری ماه محرم و ترویج حضور شعور حسینی در کنار شور حسینی یک ضرورت است، که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا سینهزنی و عزاداری بدون درک هدف امامحسین(ع) از این قیام، کافی نیست.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان مازندران افزود: با توجه به تهاجم فرهنگی موجود در جامعه، تبیین اهداف قیام عاشورا و امام حسین(ع) توسط کارشناسان و فعالان قرآنی ضروری است و نیاز است تا این فعالیت در اهم فعالیتهای مؤسسات قرآنی ـ مردمی قرار گیرد تا از راه یافتن خرافه به اینگونه مراسم جلوگیری شود.
توجه مؤسسات قرآنی به مسأله امر به معروف و نهی از منکر در عاشورا
وی در ادامه گفت: یکی از اهداف قیام عاشورا امر به معروف و نهی از منکر است و ایام عاشورا زمان مناسبی است که مؤسسات قرآنی میتوانند با ورود به این حوزه جلوههاى تربیتى قیام عاشورا به جامعه انتقال دهند.
کریمنژاد بیان کرد: یکی از کمبودهای حال حاضر این است که عزاداریها تا عاشورا ادامه مییابد و به صورت مقطعی است و پس ازاتمام روز عاشورا این تعداد مراسم به شدت کاهش مییابد، در حالیکه نیاز است اینگونه مراسم تا 40 روز برگزار شود، در نتیجه برگزاری حلقههای معرفتی، کلاس و نشستها توسط مؤسسات، خانههای قرآن و مراکز قرآنی در این حوزه میتواند این خلأ را پر کند.
کریمنژاد تصریح کرد: مؤسسات قرآنی میتوانند از طریق توزیع بروشور و نصب بنر در مناطق فعالیت خود اهداف قیام عاشورا را به مردم القاء کرده و آگاهی لازم را در این حوزه به جامعه عرضه کنند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسات قرآنی کشور در پایان خاطرنشان کرد: ضروری است تا سومین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور طبق برنامهریزی هدفمند در حوزه برگزاری نشستهای دینی و ارزیابی فعالیت مؤسسات در این حوزه اقداماتی انجام دهد و مؤسسات را به فعالیت در این حوزه هدایت کند.