کد خبر: 1324783
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۸
مهم‌ترین رخدادهای هفته در حوزه اندیشه‌/

از بیانات فاطمی‌نیا درباره علامه جعفری تا بررسی «عرفان اصیل شیعی»

گروه‌اندیشه: حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا اظهار کرد: علامه جعفری می‌خواست مثنوی را به جامعه بیاورد، اما همه مثنوی به جامعه آوردنی نیست؛ من یکی از ابیات خیلی معروف مثنوی را دیدم که ایشان شرح نکرده‌اند و آن بیت این بود چون تجلی کرد اوصاف قدیم/ پس بسوزد وصف حادث را گلیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای حوزه اندیشه که در هفته جاری رخ داده است در ادامه می‌آید:



برگزاری مراسم بزرگداشت علامه جعفری(ره) با حضور حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا



مراسم بزرگداشت علامه محمد‌تقی جعفری(ره)، به مناسبت پانزدهمین سالگرد درگذشت این پژوهشگر برجسته، به همت مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه)، با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالله فاطمی‌نیا، غلام‌علی رجایی، مشاور فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام و از شاگردان علامه جعفری(ره)، مهدی فیروزان، مدیر عامل مؤسسه شهر کتاب، سیدجواد میری، پژوهشگر آثار علامه جعفری(ره) و جمع دیگری از اساتید و پژوهشگران، جمعه، اول آذرماه، در سالن همایش‌های این مجموعه فرهنگی برگزار شد.



حجت‌الاسلام فاطمی‌نیا با بیان این‌که علامه جعفری می‌خواسته مثنوی را برای دانشگاهیان و حوزویان و بعد مردم با فضیلت بنویسد و بعد خواسته بود مثنوی را به جامعه بیاورد، تأکید کرد: همه مثنوی به جامعه آوردنی نیست. من یکی از ابیات خیلی معروف مثنوی را دیدم که ایشان شرح نکرده اند و آن بیت این بود چون تجلی کرد اوصاف قدیم/ پس بسوزد وصف حادث را گلیم.



بررسی «عرفان اصیل شیعی» با حضور غلام‌رضا اعوانی



نخستین نشست از سلسله نشست‌های «نیاز انسان به عرفان و بررسی عرفان‌ها» با عنوان «معرفی عرفان اصیل شیعی»، سه‌شنبه ۵ آذرماه، در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف با سخنرانی محمد اسدی‌گرمارودی، مدیر گروه معارف دانشگاه صنعتی شریف و غلام‌رضا اعوانی، چهره ماندگار فلسفه و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.



در این نشست غلام‌رضا اعوانی، استاد فلسفه، با بیان این‌که رسانه‌ها و صدا و سیما در بحث عرفا‌ن‌های کاذب دارای افراط هستند و حق و باطل را درهم می‌آمیزند، گفت: رسانه‌ها با غلو در عرفان‌های کاذب آن‌چنان شبهه افکنی می‌کنند که انسان به این نتیجه می‌رسد که اساسا چیزی به نام عرفان وجود ندارد. وی بیان کرد ‌که معیارهای عرفان صادق باید مشخص شود و دانسته شود که ریشه‌های عرفان تماما در قرآن است.



آرای غزالی بررسی شد



فلسفه قرون وسطی و آرای فیلسوفان اسلامی از جمله غزالی و ابن سینا در کتاب منتشره از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد مورد بررسی قرار گرفت. کتاب «تداوم و ابداع در فلسفه قرون وسطی و فلسفه مدرن» با گردآوری «جان مارن بون» از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است. در این اثر آرای فیلسوفان اسلامی از جمله غزالی و ابن سینا مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر فیلسوفان اسلامی قرون وسطی، آرای فیلسوفان غرب از جمله آکوئیناس و دکارت، مورد بررسی قرار گرفته است. این کتاب مبتنی بر مقالاتی است که در همایش آکادمی بریتانیا ارائه شده است و نگارش آن‌ها به گونه‌ای است که افراد غیرمتخصص نیز می توانند از آن بهره گیرند.



تمدید مهلت ارسال آثار به کنگره بین‌المللی سبط‌النبی(ع)



عباس جعفری فراهانی، دبیر علمی کنگره بین‌المللی سبط‌ النبی (ع) از تمدید مهلت ارسال آثار به کنگره بین‌المللی سبط النبی (ع) خبر داد و گفت: با نظر به درخواست مکرر پیروان اهل بیت(ع) و علاقه‌مندان به شرکت در کنگره بین‌المللی سبط‌النبی (ع) اعم از محققین، مؤلفین، دانشجویان، اساتید، شاعران و مدیحه‌سرایان آئینی و وبلاگ نویسان، مهلت ارسال کلیه آثار علمی و مقالات، اشعار و وبلاگ‌ها تا تاریخ ۱۵ آذرماه ۱۳۹۲ تمدید گردید.



کنگره بین‌المللی سبط ‌النبی (ع) به همت مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) در روزهای ۱۶ و ۱۷ دی‌ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می‌شود و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به پایگاه اینترنتی این کنگره به نشانی www. sibtulnabi. com مراجعه کنند یا با شماره ۰۲۵۳۲۱۳۱۴۱۷ تماس حاصل نمایند.



«قاعده فقهی حرمت تنفر از دین» بررسی می‌شود



حجت‌الاسلام رحیم نوبهار، استاد گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، روز پنج‌شنبه ۷ آذرماه، ساعت ۱۴ تا ۱۶ در نشست «مقاله‌ای با نام قاعده حرمت تنفر از دین» که به همت مؤسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار می‌شود، به بیان سخنرانی می‌پردازد و در این سخنرانی، قواعد عقلی و نقلی‌ای آورده‌ می‌شود که به موجب آن، ارتکاب هر عملی که مایه دین‌گریزی مردم شود، حرام دانسته شده‌است. مفاد این ادله نه تنها بر ادله احکام مباح که بر ادله احکام الزامی نیز حاکم است.

captcha