کد خبر: 1324821
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰

دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی آغاز به کار کرد

دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی با هدف کاربرد معماری و شهرسازی اسلامی در دنیای معاصر در دانشگاه هنر اسلامی تبریز آغاز به کار کرد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی با هدف کاربرد معماری و شهرسازی اسلامی در دنیای معاصر، ششم آذرماه در سالن بعثت دانشگاه هنر اسلامی تبریز آغاز به کار کرد.


نژاد‌ابراهیمی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دبیرخانه این همایش در مدت چهار سال گذشته از انتخاب 52 مقاله برتر از میان بیش از 1700 مقاله ارائه شده به همایش دوم خبر داد.


سیدمهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمرانی مجلس طی سخنانی با اشاره به عدم تناسب تربیت متخصصان معماری و شهرسازی با نیازهای جامعه، گفت: طبق قانون نظام مهندسی ساختمان اولین خط و مشی ترویج فرهنگ اسلامی در شهرسازی و ساخت و ساز است؛ بسیاری از شهرهای ما از نظر سیما بسیار آشفته هستند، در حالیکه ایران در گذشته از لحاظ معماری حرف اول را در دنیا می‌زد.


رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز به هنرهای معماری و شهرسازی به صورت دقیق توجه دارند تأکید کرد: طبق فرمایشات رهبری، باید در تولید علم، ثروت و جنبش نرم‌افزاری بسیار فعال باشیم.


هاشمی افزود: هر چند می‌توان از تجربیات متخصصان سایر کشورها استفاده کرد، اما این انتقال تجربیات باید به شکلی باشد که اجازه ندهیم متخصصان سایر کشور‌ها بر اساس اعتقادات خود برای ما طراحی کنند.



همچنین محمدعلی کی‌نژاد، رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این همایش ضمن تبریک هفته بسیج، تحقیق و آموزش معماری و شهرسازی اسلامی را در عالی‌ترین سطوح دانشگاهی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و معماری اسلامی را معماری هماهنگ با محیط زیست و اقلیم دانست.


وی بیان کرد: مساجد، مدارس، امامزاده‌ها و خانه‌های قدیمی را می‌توان از نمونه‌هایی برشمرد که برخلاف برخی فرهنگ‌ها، که هنرشان در گوشه موزه‌ها خاک می‌خورد به معماری ما بعد هنری و ارزش جهانی می‌دهد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تدوین سند تحقق معماری و شهرسازی اسلامی ــ ایرانی در چارچوب نقشه جامع عملی کشور از دل چنین محفل‌های علمی استخراج می‌شود و ما بر آن هستیم که معماری وارداتی که بینش و باطن نهفته در دل خود را به روح و ذهن جامعه تحمیل کرده و هویت اسلامی و بومی ما را مورد تهاجم قرار داده است با بکارگیری الگوهای اسلامی و ایرانی برطرف شود.


وی اظهار امیدواری کرد که در آینده معماری و شهرسازی اسلامی که از مطالبات جدی مقام معظم رهبری و به طبع آن شورای عالی انقلاب فرهنگی است در مسیر اعتلای فرهنگ اسلامی به رویکردی جامع دست پیدا کند.



 

captcha