ابراهیم نکو، عضو هیئترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بحث درباره نتایج اقتصادی توافق ژنو و تأثیر آن بر آینده اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: با وجود تحریمهای اقتصادی، مسیر توسعه اقتصادی کشور با معارض مواجهه شده است و اگر این معارض برداشته شود، مسیر پیشرفت ادامه پیدا خواهد کرد و بسیاری از مشکلات بزرگ حل خواهد شد.
توافق ژنو؛ گامی در جهت تحقق حماسه اقتصادی
وی افزود: متأسفانه بیتدبیریهایی در داخل کشور صورت گرفته است که جناب حجتالاسلام دکتر روحانی هم در برنامه تلویزیونی خود به آن اشاره کردند. این بیتدبیریها باعث شده است خیلی از برنامهها با مشکل مواجه شود و گرههایی برای اقتصاد کشور پیش بیاید؛ باز کردن این گرهها، مقدمهای برای حل مشکلات اقتصادی و تولید کشور است.
نکو خاطرنشان کرد: یکی از این مشکلات پیشروی اقتصاد ما، موضوع رابطه ایران با کشورهای غربی و به ثمر نشستن مذاکرات هستهای بود که خوشبختانه با تدبیر و درایت کافی تیم مذاکرهکننده، دیپلماتهای ما توانستند موفقیت بزرگی را نصیب کشور کنند و آقای رئیسجمهور در برنامه تلویزیونی خود به نکته بسیار خوبی اشاره کردند که از امروز حماسه اقتصادی شروع خواهد شد.
کاهش تحریمها، عرصه را بر اخلالگران اقتصاد تنگ میکند
وی ادامه داد: منظور ایشان از این سخن این است که همه مردم، مسئولین و سرمایهگذاران با تلاش مضاعف در بخش تولید، صنعت و اقتصاد کشور، تحولات جدیدی را به وجود بیاورند. این میتواند منجر به تحول عظیمی در اقتصاد کشور شود تا نگرانیهایی که وجود دارد، برطرف شود. سؤالی که در اینجا مطرح است، این است که آیا با برداشته شدن این تحریمها همه مشکلات حوزه اقتصاد برطرف خواهد شد؟
عضو هیئترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بنده اعتقاد دارم این مسئله دارای دو وجه است؛ نخست اینکه با برداشته شدن تحریمها، بخشی از مشکلات اقتصادی که ما داریم، برطرف میشود و وجه دوم قضیه این است که در داخل، افرادی که به دلیل گلآلود بودن محیط، ماهی خود را از آب میگرفتند و به دنبال اختلالات در اقتصاد بودند، دیگر توانایی ورود به این عرصهها و اختلال در اقتصاد کشور را نخواهند داشت.
سخنان رئیسجمهور؛ نشانه عزم جدی برای توسعه اقتصادی
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد با اقتصاد شکوفا میشود و اقتصاد ما با تعامل و مراودات با کشورهای دیگر میتواند رونق بگیرد. با انجام این توافق، بخشی از مشکلات کشور حل خواهد شد. به همین دلیل بنده معتقدم که در آینده شاهد آثار مثبت این توافق خواهیم بود و مجموعه دولت آقای روحانی هم بعد از انجام این توافق مصمم است که در حل مشکلات اقتصادی کشور، جدیت بیشتری به خرج دهند.
عضو هیئترئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نشانههایی از اینکه کشور در آینده شاهد رشد خوبی در اقتصاد خواهند بود، وجود دارد. جناب رئیسجمهور، عنوان کردند، پیشبینی ما این است که تا پایان سال، رشد اقتصادی به صفر خواهد رسید و در سال 93 این رشد اقتصادی، مثبت 3 خواهد شد و شاهد کاهش تورم خواهیم بود. اگر این اتفاق بیفتد، بسیار میمون و مبارک خواهد بود و اینها نشانگر این است که عزم جدی مبنی بر توسعه اقتصاد کشور وجود دارد.
اقتصاد مقاومتی، برای همه دورهها تعریف شده است
وی درباره برنامه مجلس برای همکاری با دولت بعد از کاهش تحریمها گفت: خوشبختانه مجلس از آغاز کار این دولت، این تعامل را داشته است. در دولت یازدهم ما شاهد هستیم که دولتمردان، مدام در ارتباط با مجلس هستند و مجلس اینرا به فال نیک گرفته است و تلاش میکند با بررسی طرحها و لایحههایی که دولت ارائه خواهد داد، بتواند دولت را کمک کند تا به این شیوه شاهد تعامل بیشتر بین دولت و مجلس باشیم.
وی در پایان این گفتوگو درباره تأثیر کاهش تحریمها بر طرح اقتصاد مقاومتی گفت: متأسفانه هنوز اقتصاد مقاومتی به درستی در جامعه تعریف نشده است. برخی گمان میکنند که با برداشته شدن تحریمها دیگر اقتصاد مقاومتی معنا ندارد. غافل از اینکه اقتصاد مقاومتی، نه فقط برای زمان تحریمها بلکه برای همه دورهها تعریف شده است و مجلس در تلاش برای تعریف برنامه مطابق با روح اقتصاد مقاومتی است.