به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، امیر دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که امروز، 8 آذرماه ماه به مناسبت روز نیروی دریایی(7 آذرماه)، در جمع نمازگزاران جمعه تهرانی سخن میگفت، به حماسه این روز اشاره کرد و گفت: زمانی که دشمن سراپا مسلح تصمیم گرفت به مرزهای زمینی و هوایی ایران تجاوز کند، همزمان تصمیم گرفت به دیار هم وارد شود و شمال خلیج فارس را تحت سیطره خود درآورد؛ چرا که برآورد کرده بودند نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توان مقابله را در آن مقطع زمانی ندارد.
وی علت نامگذاری این روز را انجام موفقیت آمیز عملیات مروارید به فرمان امام بزرگوار عنوان کرد و افزود: محل عملیات شمال خلیج فارس و مدت آن یکماه بود، اما باید توجه داشت که این عملیات در شصت و هفتمین روز دفاع مقدس انجام گرفت که برای دشمنان غیرقابل قبول بود و در واقع بزرگترین موفقیت نظام در دریاها رخ داد.
امیر دریادار سیاری با اشاره به نقش امام(ره) در اجرای موفقیت آمیز این عملیات، گفت: فرزندان امام وانقلاب پای کار آمدند؛ چرا که اگر به روشهای معلوم فکر میکردیم و به کمک خدا و رهبری اعتقاد نداشتیم، برآورد دشمنان درست بود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش، نقش مقام معظم رهبری که در آن مقطع نماینده امام دردفاع مقدس بودند را در توفیق این عملیات یادآور شد و در ادامه به اهداف نظامی، اقتصادی وسیاسی آن اشاره کرد و گفت: انهدام نیروی دریایی قوی و مجهز عراق از نتایج نظامی این عملیات بود و در کنار آن انهدام دو پایانه نفتی عراق، از بین رفتن صادرات بیش از دو سوم نفت عراق و در کل محاصره دریایی این کشور از نتایج اقتصادی آن بود.
وی با اشاره به کمک کشورهای همسایه به عراق در حالی که امام (ره) به آنها هشدار داده بودند روزی صدام سراغ خود آنها خواهد رفت، گفت: حفظ سیادت جمهوری اسلامی بر آبهای خلیج فارس از توفیقات این عملیات در عرصه سیاسی بود و نشان دادیم که توانمندی دریایی نظام جمهوری اسلامی چقدر است.
امیر دریادار سیاری اضافه کرد: بعد از این شکست بزرگ دیگر کشورها تلاش کردند از طریق دریا تجهیزات دریایی را به عراق برسانند و در آن مقطع بیش از 2 میلیارد امکانات در اختیار صدام قرار دادند ولی به دلیل کنترل ما بر تنگه هرمز، از طرق هوایی این کار را انجام دادند.
وی با بیان اینکه هدف دشمنان انهدام چاههای نفتی، ترمینال نفتی جزیره خارک، انهدام کشتیهای نفتی و مسدود کردن راه ورد ما به بندر امام بود، گفت: اما اینگونه نشد و نیروی دریایی در عرصه دریا خوش درخشید واز چاههای نفت محافظت کرد، صادرات نفت حتی برای یک روز قطع نشد و نزدیک به 10 هزار کشتی نفتی و نفتکش اسکورت شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در ادامه به نتایج این عملیات از زبان مقام معظم رهبری اشاره کرد و یادآور شد: سیادت و آقایی نظام بر عرصه دریاها در شمال خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و امروز در سایر مناطق برقرار است.
وی تأکید کرد: نتیجه کلی این که نیروی دریایی تنها یک نیروی نظامی نیست بلکه ابعاد دیگری دارد و به فرموده مقام معظم رهبری نیرویی راهبردی و بینالمللی است.
سیاری با اشاره به برخی از سخنان و بیانات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در تجلیل از نیروی دریایی، این بیانات را سند معتبر افتخار این نیرو عنوان کرد و در ادامه به بیان گزارشی از وضعیت فعلی و برنامههای آینده این نیرو پرداخت.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با یادآوری تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه که کشور ما یک کشور دریایی است که نیازمند نیروی دریایی برجسته و ممتاز است، گفت: معنای این سخن این است که موقعیت ایران را نگاه کنیم و بدانیم که نزدیک به 3 هزار کیلومتر مرز دریایی داریم و منافع و منابع متعددی در دریاها داریم؛ بزرگترین منابع غذایی در دریاست ولی استبکار از قبل از انقلاب ما را از آن دور کرده است.
امیر دریادار سیاری با اشاره به برخی دیگر از مزیتهای دریا، یادآور شد: از مهمترین این موارد تجارت دریایی است به طوری که از 30 درصد مرزهای دریایی کشور، 93 درصد صادرات و واردات انجام می شود و اینجاست که عمق نگاه مقام معظم رهبری به دریا مشخص می شود؛ موضوع، موضوع توسعه دریامحور کشور است.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم از دریا برای پیشرفت کشوراستفاده کنیم، باید به یاد داشته باشیم که دریا فقط به قسمتی از مرزهای آبی خلاصه نمیشود، بلکه منافع ما در دریاهای آزاد است و باید توانمندی حضور در دریاهای آزاد را داشته باشیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از این منابع خدادادی در دریاها استفاده کنیم باید امنیت دریاها برقرار باشد و برقراری این امنیت با داشتن نیروی دریایی راهبردی تأمین میشود.
سیاری یادآور شد: برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری جهت تسلط دریایی، سیادت دریایی و برقراری امنیت در آبهای سرزمینی، منطقه تحت نظارت و فلات قاره، دو اقدام مهم به عمل آمده است که اقدام اول استقرار در سواحل جنوب شرق یعنی از بندرعباس تا پسا بندر در ساحلی حدود 900کیلومتر است که امیدواریم با حمایت همه جانبه دولت بتوانیم این استقرار را هرچه زودتر به اتمام برسانیم.
وی اضافه کرد: اقدام دیگر استقرار در آبهای آزاد دنیاست؛ نیروی دریایی ما نیروی دریایی آبهای کم عمق بود و امروز به عنوان نیروی دریایی اقیانوسی شناخته می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: اقدام سوم، برقراری امنیت برای کشتیهای نفتکش در مقابل تروریسم دریایی است؛ امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیج عدن و شمال اقیانوس هند تأمین امنیت کشتیهای تجاری را بر عهده دارد و نزدیک به 200 هزارکشتی تجاری و نتفکش اسکورت شده و 150 مورد درگیری داشتهایم.
سیاری حضور مستمر در آبهای آزاد، ارتقای توان رزمی وبازدارندگی در دریا، ساخت انواع ناوهای موشکانداز، ناوشکن و زیردریایی وپرورش نیروی انسانی متعهد، مؤمن و متخصص را از جمله برنامههای این نیرو عنوان کرد و گفت: برای تأمین تجهیزات و حضور در آبهای آزاد نیاز به کشورهای دیگر نداریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: «راه ما راه حسین است»، شعار ماست و همیشه در عرصه دریا و آبهای آزاد، تحت فرمان فرماندهی معظم کل قوا و پشتیبانی ملت قهرمان، نیرویی را سازماندهی خواهیم کرد که در شأن ملت ایران و مظهر اقتدار ملت در دریاها باشد.