حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل بنیاحمدی، مدیر حوزههای علمیه بانوان استان البرز در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، انجام گناه از سوی برخی افراد را به سبب عادی جلوه کردن آن دانست و گفت: وقتی قبح گناهی از بین برود به صورت معمول جلوه میکند، فرد از انجام آن ابایی ندارد.
وی در ادامه به عملکرد صدا و سیما مبنی بر نمایش نحوه رابطه آزادانه بانوان و آقایان با یکدیگر اشاره و عنوان کرد: وقتی عموم مردم از رسانه ملی چنین برخوردهایی را تماشا میکنند آن را به زندگی روزانه خود نیز تعمیم میدهند و به سبب شیوع آن گمان نمیکنند رفتار آنان چیزی خلاف شرع باشد چرا که به این رفتارها خو گرفتهاند.
نمایش روابط آزادانه نامحرمان با یکدیگر در رسانه ملی
وی ادامه داد: رسانه ملی در اکثر موارد پیران و کهنسالان را در حال اقامه نماز و قرائت قران و ادعیه نشان میدهد و کمتر پیش میآید جلوه ای از عبادت یک جوان به تصویر کشیده شود ولی در مقابل آزادانهترین روابط بین دختران و پسران را در دانشگاهها، محیط کار، مراکز تفریحی و .. در حال شوخی و تفریح به تصویر میکشد. در برههای از زمان داشتن دستگاه ویدیو در میان خانوادها عیب محسوب میشد ولی امروزه با عادی جلوه کردن آن کسانی که از ماهواره استفاده نمیکنند در میان مردم در مظان اهتمام هستند.
از بین رفتن قبح گناه؛ مساوی با نابودی ارزشها
حجتالاسلام بنیاحمدی از بین رفتن قبح گناه در جامعه را مصادف با نابود شدن ارزشها دانست و گفت: وقتی ارزشها از بین بروند اخلاق، اعتماد و امنیت نیز از جامعه رخت برمیبندد. افرادی که گمان میکنند میتوانند با بیحجابی و روابط آزادانه با نامحرمان، آزادی را در جامعه تصور کنند با چنین برداشتی نه تنها خود را به آزادی نمیرسانند بلکه زمینگیر و اسیر چنگال بیاخلاقیها و ناامنیها میشوند.
کوچک شمردن گناه ناشی از نادیده گرفتن نظارت خداوند
مدیر حوزههای علمیه بانوان استان البرز به فرمایشی از امیرالمؤمنین علی(ع) که فرمودند: «أشد الذنوب ما استخف به صاحب؛ شدیدترین گناه آن است که صاحبش آن را کوچک بشمارد»، اشاره و عنوان کرد: کوچک شمردن گناه ناشی از نادیده گرفتن نظارت خداوند است چنانچه پروردگار در آیه 14 سوره علق میفرمایند: «ألَم یَعلَم بأنَّ اللهَ یَری؛ آیا نمیدانید که خداوند میبیند.»
اول مسئولان دروغ نگویند
وی در بخش دیگری از سخنان خود به طور مثال به راهکار از بین بردن گناه دروغ درجامعه اشاره و عنوان کرد: عادی سازی دروغ از بالا به پایین در جامعه صورت میگیرد همانطور که رسول اکرم(ص) نیز میفرمایند: «الناس علی دین ملوکهم؛ مردم از رفتار و کردار رهبران ومسئولان تبعیت میکنند.»
حجتالاسلام بنی احمدی ادامه داد: وقتی مسئولان وعده دروغ و ادعای کذب در برابر مردم بروز میدهند فروشنده و ارائه دهنده خدمات نیز در جامعه روی به دروغ میآورد. مردم نیز به تبعیت از یکدیگر دروغ میگویند تا وظایف خود را در امور مختلف رفع و رجوع کنند و بدین سبب دروغ تمام جامعه را در بر گرفته و بیاعتمادی در روابط مردم با یکدیگر موج میزند.
وی در پایان سخنان خود به سخنی از امام رضا(ع) که فرمودند: «إنّ النّاسَ لَو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لَاتَّبَعُونا؛ گر مردم زیباییهای سخنان ما را میشناختند، بیشک از ما پیروی میکردند» اشاره و عنوان کرد: شیوع گناه در جامعه نتیجه بی سلیقکی مسئولان در ارائه آموزههای دینی و سیره ائمه معصومین(ع) است.
امروز منبر فقط برای هدایت کافی نیست
وی در ادامه افزود: اگر امروز مخاطب برنامههای فرهنگی ما فقط افراد متدین هستند به این دلیل است که ما نتوانستهایم از سایر ابزارها برای جلب جوانان به آموزههای دینی استفاده کنیم. امروز فقط منبر و مسجد برای هدایت کافی نیست باید از ابزار هنر نیز در خدمت ارزشها استفاده کنیم و سیره اهلبیت(ع) را به زیباترین نوع موجود پیش روی جوانان قرار دهیم.