کد خبر: 1325739
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۰
گزارش تحلیلی ایکنا/

تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: با توجه به وجود مکان ثابت برای فرهنگسراهای قرآن، تعامل مؤسسات و فرهنگسراهای قرآن می‌تواند گامی مناسب در جهت توسعه فرهنگی قرآنی در فضای شهری باشد که این امر نیازمند پی‌گیری از سوی متولیان امور قرآنی است.

به ‌گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، براساس اهمیت موضوع جوان و ارتباط با قرآن و معارف قرآنی، از یک سو فرهنگسرا‌های قرآنی با هدف برپایی فعالیت‌های تخصصی قرآنی، ادبی و هنری و حمایت از هنرمندان جهت خلق آثار هنری ـ قرآنی و نیز آشنایی گروه‌های مختلف جامعه با فرهنگ قرآنی، ایجاد شده و به تعبیری دیگر، کاربردی کردن قرآن و تلاش در جهت جاری ساختن قرآن در سطوح مختلف جامعه از اهداف راه‌اندازی این مراکز است.
از سویی دیگر رسالت مؤسسات قرآنی ـ مردمی در کشور نیز ارائه آموزش‌های قرآنی به مخاطبان و علاقه‌مندان در بهترین شرایط و با بهترین امکانات رفاهی است و مشکلات مالی، که نتایج حاصل از آن، عدم توانایی مؤسسه در تهیه مکان و مهیاسازی شرایط لازم برای مربیان و قرآن‌آموزان است.
نداشتن مکان عاملی در شکست مؤسسات قرآنی
در جامعه امروز مشاهده می‌شود که یک مؤسسه قرآنی پس از طی کردن مراحل مختلف و دریافت مجوز برای فعالیت مرکز قرآنی خود، پس از چند صباحی فعالیت به دلیل نداشتن مکان ثابت، یا نداشتن بودجه کافی جهت تهیه مکان با شکست مواجه می‌شود.
در حال حاضر توجه به فضا و مکان فرهنگسراهای قرآن و تعاملشان با مؤسسات قرآنی می‌تواند تا حدی از مشکلات مکانی این مراکز بکاهد، که تحقق این امر نیز نیازمند بررسی نتایج حاصل از تعامل بین فرهنگسرای قرآن و مؤسسات قرآنی تمایل مدیران این مراکز جهت استفاده از ظرفیت مؤسسات قرآنی است.
علی‌اکبر توپچی، مدیر فرهنگسرای قرآن در رابطه با تعامل مؤسسات قرآنی  و فرهنگسرای قرآن می‌گوید: تعامل این دو مرکز گامی مناسب در جهت توسعه فرهنگی قرآنی در فضای شهری خواهد بود که نیازمند پی‌گیری است.
تشویق مؤسسات فعال تهران از سوی فرهنگسرای قرآن
وی در ادامه با اشاره به تشویق مؤسسات قرآنی مناطق، بیان کرد: در حال حاضر نیز این فرهنگسرا تعاملاتی را با مؤسسات قرآنی در سطح استان تهران دارد و در مجمعی که هر ماه توسط این فرهنگسرای قرآن برگزار می‌شود، پس از شناسایی برترین و فعال‌ترین مؤسسات قرآن هر منطقه با همکاری دارالقرآن و سایر مجموعه‌های قرآنی از آنها تقدیر می‌شود.
توپچی در ادامه در رابطه با قرار دادن فضا جهت برگزاری کلاس‌های قرآنی به مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: در حال حاضر فرهنگسرای قرآن با گذاشتن فضای در اختیار مؤسسات قرآنی جهت برگزاری کلاس‌های آموزشی مشکلی ندارد و نقدا هم در حال حاضر در حال انجام این کار است.
وی با اشاره به اینکه مؤسسات در صورت مراجعه به فرهنگسرای قرآن می‌توانند از امکانات این مرکز بهره‌مند شوند، بیان کرد: مؤسسات قرآنی با مراجعه به این فرهنگسرا و مطرح کردن موضوع برنامه‌های خود هم می‌توانند از فضا و امکانات موجود در این فرهنگسرا جهت اجرای برنامه‌های قرآنی خود استفاده کنند.
مدیر فرهنگسرای قرآن تصریح کرد: این فرهنگسرا علاوه بر در اختیار گذاشتن مکان جهت برگزاری کلاس‌های این مراکز، می‌تواند با هماهنگی با سایر فرهنگسراهایی که در مناطق مختلف تهران وجود دارد، مکان و امکانات لازم جهت برگزاری و اجرای طرح‌های قرآنی را در اختیار این مؤسسات قرار دهد.

همچنین در این رابطه حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در رابطه با تعامل مؤسسات قرآنی با فرهنگسرا‌ها به ویژه فرهنگسرای قرآن گفت: بحث تعامل فعالیت‌های قرآنی در فضای شهری یکی از موضوعاتی است که هم شهرداری به آن توجه و تأکید دارد و هم از ضروریاتی که باید در کشور صورت گیرد، زیرا توسعه فعالیت قرآنی در دست مردم در فضای شهری و زندگی مردم قابل انجام است.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به وجود 374 سرای محله در شهر تهران و تدابیری که توسط شهرداری برای راه‌اندازی خانه قرآن و عترت در این سراها اندیشیده شده است، نیازمند حضور نیروهای متخصص قرآنی و فعال در حوزه قرآنی که مؤسسات قرآنی دارای این نیرو‌ها هستند.
کوششی در ادامه تصریح کرد: از یک سو مؤسسات قرآنی فعال در شهرهای بزرگ دچار مشکل مکانی هستند و از سویی نیز خانه‌های قرآن این محله‌ها برای فعالیت پویا نیازمند نیروهای متخصص قرآنی هستند، در نتیجه مؤسسات قرآنی با تعامل با این سراها می‌توانند فعالیت‌های قرآنی خود را در این مراکز انجام دهند و به نتایج خوبی در این حوزه دست پیدا کنند و موضوع وحدت رویه در سطح شهر در حوزه فعالیت قرآنی نیز انجام شود.
وی در ادامه بیان کرد: رسیدن شهرداری به اهداف قرآنی خود و حل شدن مشکل مکانی این مؤسسات جزء در سایه این تعامل امکان‌پذیر نخواهد بود.
کوششی در پایان اظهار کرد: اگر بتوان مؤسسات قرآنی را با این سراهای محله هماهنگ کرد، می‌توان از آن به عنوان مهمترین اتفاق در فضای شهری یاد کرد.

همان طور که مدیر فرهنگسرای قرآن تهران نیز در صحبت‌های خود عنوان کرد، این امر یعنی تعامل مؤسسات و فرهنگسراهای قرآن، امری مثبت و گامی رو به جلو در راستای قرآنی کردن فضای شهری است.

در نتیجه مؤسسات قرآنی در تعامل با فرهنگسراهای قرآنی علاوه با رهایی از مشکل مکانی خود می‌توانند طرح‌های قرآنی خوبی را در سطح مناطق با همکاری این فرهنگسرا اجرا و به نتایج خوبی در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در محلات دست یابند.

رقیه گل‌محمدی

captcha