به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، نشست مقدماتی نهمین دور مباحثه دینی مرکز گفتوگوی ادیان و کلیسای ارتدوکس روسیه روز دوشنبه، 11 آذرماه، با حضور کشیش دمیتری سافونف، رئیس بخش ارتباطات بین مذاهب کلیسای ارتودکس روسیه، محمدرضا دهشیری معاون پژوهشی وآموزشی وعلی محمد حلمی رئیس مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
کشیش سافونف با بیان اینکه گفتوگوهای ادیان هر دو سال یک بار برگزار میشود گفت: قرار بر این شد که نهمین دور گفتوگوهای اسلام و مسیحیت ارتودکس شهریورماه سال آینده در ایران برگزار شود که موضوع آن راهکارهای دستیابی به فهم مشترک بین اسلام و مسیحیت ارتودکس خواهد بود.
وی افزود: در این گفتوگوها تلاش میکنیم به نتیجهگیری کلی و درک و فهم مشترک درباره موضوعات مختلف که مورد اشتراک طرفین است برسیم.
رئیس بخش ارتباطات بین مذاهب کلیسای ارتودکس روسیه همچنین با محکوم کردن اقدام تروریستی در بیروت که منجر به شهادت رایزن فرهنگی ایران شد، گفت: در چند سال اخیر شیعیان و مسیحیان در حوادث تروریستی در سوریه و لبنان کشته شدند و بسیاری از کلیساها و اماکن مذهبی از بین رفتند و حدود نیم میلیون آواره مسیحی پیامد جنگ سوریه بوده است.
وی تأکید کرد: تروریستهایی که خون افراد بیگناه را میریزند، هدف اصلیشان مسیحیان و شیعیان هستند و به اماکن مقدس آنها حمله میکنند. به خاطر مشترکاتی که داریم، وظیفه خود میدانیم یاد آنها را زنده نگه داریم.
کشیش سافونف مقابله با افراطیگری و خشونت را از دیگر نکات مشترک طرفین عنوان کرد و گفت: رهبران دینی باید برای مقابله با افراطیگری وارد صحنه شوند و به افراد به ظاهر مذهبی به صورت واضح بگویند کسانی که به اسم دین و مذهب خشونت میکنند را قبول ندارند.
وی تصریح کرد: برخی با استفاده از نام دین دیگران را فریب میدهند و از این طریق سوءاستفاده میکنند در حالی که این کارها در آیین مقدس اسلام و مسیحیت مورد قبول نیست و محکوم شده است.
در ادامه این نشست محمدرضا دهشیری، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به برگزاری هشت دور گفتوگو میان اسلام و مسیحیت ارتودکس روسیه گفت: این گفتوگوها بیانگرمواضع نزدیک به طرفین بود که در مسائل حقوق بشر، خانواده، ارتباط دین و جامعه و اخلاق اجتماعی، نقاط مشترک دارند.
وی افزود: درهشتمین دور این گفتوگوها تصمیم بر تدوین منشور مشترک شیعه و مسیحیت ارتودکس گرفته شد که در نشست بعدی نیز درباره آن صحبت خواهد شد.
دهشیری با بیان اینکه در نهمین دور گفتوگوها راهکارهای دستیابی به فهم مشترک بین اسلام و مسیحیت ارتودکس بررسی میشود گفت: برگزاری این گفتوگوها، سبب میشود تا به یک درک و فهم واحدی در مقابله با خشونت، حمایت از اماکن مقدس، شخصیتهای مذهبی، اخلاق زیستی، مقابله با گناه و اخلاق اجتماعی برسیم.
وی با بیان اینکه این گفتوگوها ما را به درک مشترک از موضوعات دینی و جهانی رهنمون میکند افزود: در گفتوگوهایی که با فرقههای مختلف مسیحیت داشتیم، میتوان گفت بیشترین اشتراکات ما با کلیسای ارتودکس روسیه به ویژه در مباحث اجتماعی است.
در پایان این نشست، علی محمد حلمی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان نیز خاطرنشان کرد: رسیدن به درک مشترک از موضوعات جهانی است و تلاش برای اینکه بتوانیم موحدان را در یک صف واحد یکپارچه کنیم و همچنین درک اینکه هر دو از سوی تروریسم و خشونتگرایان تهدید میشویم، از اهداف دور آتی گفتوگوهای ما خواهد بود.
وی افزود: باید در ارائه دیدگاههای خود به جوامع یکدیگر تلاش کنیم تا بتوانیم در سطح بینالمللی تبلیغات کسانی که درصدد خدشهدار کردن وجهه دین هستند را خنثی کنیم.
یادآوری میشود، تاکنون مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به موضوعات «دین و صلح»، «صلح و عدالت از دیدگاه اندیشمندان مسلمان و مسیحی ارتدوکس»، «نقش گفتوگوی ادیان در روابط بینالملل»، «ادیان و جهانی شدن»، «معادشناسی در اسلام و مسیحیت و تأثیر آن بر زندگی امروز»، «خدا و انسان در اسلام و مسیحیت»، «نقش دین در زندگی انسان و جامعه» و«ادیان و حقوق بشر» طی هشت دور گفتوگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه پرداخته است.