به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران، امروز، 12 آذرماه، در نشستی خبری از برگزاری کنگره ملی «وقف؛ حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی» خبر داد و گفت: مهلت ارسال آثار تا 30 آذرماه جاری، ادامه داد.
بخش علمی، هنری و مجازی
وی کنگره ملی وقف؛ حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی را شامل سه بخش علمی، هنری و مجازی معرفی و عنوان کرد: تا کنون بیش از 500 اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که 80 مورد آن مقاله، 210 مورد هنری و 250 مورد مجازی است.
وی محورهای بخش علمی را «اقتصاد اسلامی، وقف و حماسه اقتصادی»، «نظام مدیریتی اسلام، وقف، سبک زندگی و حماسه اقتصادی»، «مبانی و راهکارهای فقهی وقف، حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی»، «رسانه و فرهنگسازی وقف، حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی» و «حکومت اسلامی، سبک زندگی و حماسه اقتصادی» عنوان کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدزاده بخش هنری را شامل عکس و طرح دانست و موضوعات آن را «عکس و طرحهای مربوط به امامزادهها و بقاع متبرکه، برنامهها و جشنوارههای اوقاف»، «طراحی آیات قرآن و روایات درباره وقف، حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی» و «طراحی بیانات مقام معظم رهبری، بزرگان و علما درباره موضوعات کنگره» عنوان کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران موضوعات بخش مجازی که شامل وبسایت و وبلاگ است را قرآن کریم، روایات و وقف»، «سبک زندگی و فضیلتهای اخلاقی»، «جهاد اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و کار و تلاش»، «وقف، عدالت و برابری»، «بیانات مقام معظم رهبری پیرامون وقف، حماسه اقتصادی و سبک زندگی اسلامی» معرفی کرد.
وی جوایز برگزیدگان این کنگره ملی را هفت کمک هزینه سفر زیارتی عتبات عالیات، 20 کمک هزینه سفر زیارتی مشهد مقدس، 30 جایزه نقدی به همراه لوح تقدیر و تندیس کنگره برشمرد.
محمدزاده با اشاره به آغاز داوری مقالات اظهار کرد : مقالات در دو مرحله داوری میشود که مرحله اول توسط مدیر کمیته علمی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت داشتن شرایط اولیه در سایت جهت داوری مرحله دوم ارسال میشود. در مرحله دوم آثار توسط دو استاد متخصص در حوزه مربوطه داوری میشود و مجموع امتیازات ملاک اعتبار قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود هدف از برگزاری این همایش را «حرکت در جهت حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی و تحقق حماسه اقتصادی»، «تبیین راهکارهای بهرهگیری از ابزار وقف در جهتدهی فعالیتهای اقتصادی کشور»، «بررسی چالشها و راهکارهای تحقق حماسه اقتصادی از مناظر مختلف»، «ارتقای سبک زندگی اسلامی در بستر اقتصاد اسلامی» و «لزوم توجه به نقش امامزادهها و مراکز دینی در بهبود سبک زندگی اسلامی» برشمرد.
از بین بردن انواع فقر اقتصادی، اجتماعی و معنوی با وقف
وی با تأکید بر اینکه یکی از سرمایههای داخل کشور که عدد قابل ملاحظهای را به خود اختصاص داده نهاد وقف است، گفت: این سرمایه از ناحیه واقفان و خیران طی قرون گذشته تا امروز برای ما برجا مانده است و میتواند در زمینه از بین بردن انواع فقر اقتصادی، اجتماعی و معنوی مؤثر عمل کند.
وی از جمله کارکردهای وقف را بهبود سرمایه انسانی برای تأمین نیازهای جامعه دانست و گفت: مساجد، کتابخانهها، دانشگاهها که همگی مواردی از وقف هستند در تربیت انسانها به عنوان مهمترین نیروی کار جامعه تأثیرگذار خواهند بود.
تجمع شیعیان اطراف آستان امامزادگان
وی وجود امامزادگان در هر نقطهای از کشور را سبب تجمیع شیعیان دانست و گفت: در هیچ نقطه کشور، آستان یک امامزاده وجود ندارد مگر اینکه در آن مکان شیعیان به دور هم گرد آمدهاند.
ساخت بیمارستان وقفی
وی در پایان سخنان خود از احتمال آغاز فروش اوراق وقفی از طریق بانکهای عامل خبر داد و گفت: 100 میلیارد تومان اوراق وقفی برای ساخت یک بیمارستان وقفی در سال جاری به منظور مشارکت خیران و واقفان به فروش میرسد.