کد خبر: 1330123
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۵
لطفی‌نیا بیان کرد:

معرفی الگوی پیشکسوت قرآنی نیازمند حمایت‌های قانونی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به فراهم بودن زمینه لازم برای معرفی شخصیت‌های قرآنی به عنوان الگوهای فرهنگی گفت: تحقق این هدف به حمایت‌های قانونی نیاز است.


محمود لطفی‌نیا، قاری بین‌المللی کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضمن ارائه تعریف جامعی از یک پیشکسوت قرآنی گفت: اگر بخواهیم تعریف جامعی از پیشکسوت قرآنی داشته باشیم، باید بگوییم پیشکسوت قرآنی فردی است که در یکی از رشته‌های علمی یا هنری قرآن کریم از علم قرائت گرفته تا خوشنویسی و گرافیک قرآنی و ... فعالیت داشته و بیش از چند دهه از عمر خود را در این راه صرف کرده باشد و این فعالیت همراه با ارائه خدماتی بوده که جامعه از آن بهر‌مند شده است.



وضعیت فعلی پیشکسوتان قرآنی مطلوب نیست



وی در ادامه در مورد وضعیت مطلوبی که باید برای یک پیشکسوت قرآنی مد نظر قرار گیرد، عنوان کرد: برای اینکه بخواهیم یک وضعیت مطلوب از هر جهت را برای یک پیشکسوت قرآنی ترسیم کنیم، باید ابتدا وضعیت فعلی وی را مورد بازبینی قرار دهیم؛ در مورد وضعیت فعلی پیشکسوتان قرآنی کشورمان باید بدون هیچ تعارفی گفت که چندان مطلوب نیست.



توجه بیشتر به قهرمانان قرآنی در سال‌های اخیر



این مبتهل برجسته کشورمان تصریح کرد: اگرچه در سال‌های اخیر به دلیل رهنمودهای مقام معظم رهبری در مورد پاسداشت و گرامی‌داشت قهرمانان قرآنی مختصر عنایتی به فعالان قرآنی شده است، اما پیشکسوتان قرآنی هنوز هم مانند سابق انسان‌های فراموش شده‌ای هستند، مگر عده اندکی که به دلیل داشتن شهرت در محدوده‌های جغرافیایی خاص مورد توجه قرار می‌گیرند و گرنه درصد بالایی از پیشکسوتان قرآنی شامل افرادی هستند که کمتر سراغی از آنها گرفته می‌شود.



لزوم ارائه خدماتی سازمان یافته به پیشکسوتان



این قاری بین‌المللی کشور اظهار کرد: در حال حاضر به صورت انسجام یافته و نهادینه شده در ارتباط با پیشکسوتان قرآنی هیچ خدمت و حمایت مطلوبی ارائه نشده است، با توجه به اینکه پیشکسوتان قرآنی افرادی هستند که زندگی خود را وقف قرآن کریم کرده‌اند، به لحاظ اخلاقی و معنوی شایسته است به پاس خدمات آنها در دوره سالمندی خدمات ارزنده‌ای در نظر گرفته شود، باید تمهیداتی اندیشیده شود که پیشکسوتان قرآنی امیدوارنه‌تر به زندگی خود ادامه دهد، اگر چه باید این را مد نظر داشت که اهل قرآن هر چه بیشتر با قرآن انس دارن؛د امیدشان به زندگی قرآنی روزبروز افزوده می‌شود و با توجه به اینکه برکات زندگی را محسوس‌تر در زندگی خود می‌بیند، به لحاظ معنوی نیازی به حمایت‌ و تجلیل ندارند.



تکریم پیشکسوتان قرآنی مایه مباهات ایران اسلامی خواهد بود



لطفی‌نیا در ادامه با تأکید بر اینکه نیاز فرهنگ، مردم و نظام اسلامی این است که خادمان قرآنی را تکریم کند، خاطرنشان کرد: مطمئناً تکریم چهره‌های قرآنی و پیشکسوتان این عرصه از افتخارات یک نظام اسلامی خواهد بود و مسئولان باید برای رسیدن به این امر، فرهنگ تکریم پیشکسوتان قرآنی را به صورت نهادینه شده‌ای مورد توجه بیش از پیش قرار دهند. اگر نظام ما می‌خواهد برگ زرین دیگری در خدمت به قرآن و اسلام در کارنامه خود به ثبت برساند، باید تکریم پیشکسوتان قرآنی را به صورت انسجام یافته‌ای در برنامه اجرایی نهادها و سازمان‌های مرتبط قرار دهد؛ زیرا این تکریم افتخار و مایه مباهاتی برای نظام خواهد بود.



شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مورد پیشکسوتان تصمیم‌ گیرد



وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با خبرگزاری ایکنا در مورد اینکه آیا نهاد و یا سازمانی به طور خاص امور پیشکسوتان قرآنی را پیگیری می‌کند یا خیر، گفت: در حال حاضر به صورت پراکنده برخی از نهادها این کار را انجام می‌دهند، اما این امر به هیچ وجه درخور پیشکسوتان قرآنی نیست؛ باید کارها به شکل نهادینه شده و انسجام یافته‌ای برنامه‌ریزی و اجرا شود، در حال حاضر شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید در این مورد تصمیم‌سازی کند و ترتیبی اتخاذ کند که تکریم پیشکسوتان قرآنی جزء فرهنگ‌های نهادینه شده باشد.



این فعال قرآنی کشورمان در ادامه به بحث الگوی فرهنگی بودن پیشکسوتان قرآنی اشاره کرد و افزود: در اینکه فعالان قرآنی در یک حیطه کوچک اطراف خود به عنوان الگوهای اخلاقی مطرح هستند، شکی نیست؛ اما اینکه نهادهای متولی برای الگوسازی این پیشکسوتان در سطح وسیع‌تر چه اقداماتی انجام داده‌اند، یک بحث بسیار جدی را می‌طلبد.



معرفی پیشکسوتان قرآنی به جامعه نیاز به استفاده از زبان روز دارد



لطفی‌نیا با اشاره به اینکه برای معرفی اسطوره‌ها و قهرمانان قرآنی باید بر اساس زمان پیش برویم و زبان روز را در اختیار داشته باشیم، گفت: اگر برای معرفی پیشکسوتان قرآنی به عنوان الگوهای فرهنگی جامعه از زبان روز بهره ببریم، شاهد بیشترین جذب نوجوانان و جوانان به فعالیت‌های قرآنی خواهیم بود. اگر بخواهیم شخصیت‌های قرآنی خودمان را به نسل جوان معرفی کنیم، باید از بهترین و شیرن‌ترین زبان در همه قالب‌های هنری و ... بهره ببریم تا پیشکسوتان ما به عنوان الگوهای فرهنگی مطرح شوند.



زمینه برای نهادینه شدن الگوپذیری از پیشکسوتان وجود دارد



این قاری بین‌المللی کشور با تأکید بر اینکه شخصیت‌های قرآنی در بین مردم از جایگاه بسیار والایی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: زمینه لازم برای نهادینه شدن الگوی فرهنگی پیشکسوتان قرآنی در بین جوانان فراهم است و تنها نیاز به یک برنامه‌ریزی از سوی مسئولان دارد، زیرا تکریم چهره‌های قرآنی در بین مردم امری پسندیده است.



این مبتهل برجسته کشور خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم شخصیت‌های قرآنی ما به عنوان الگوهای فرهنگی در جامعه مطرح شوند، باید قوانین و تبصره‌های فرهنگی هم حضور جدی داشته باشند؛ به عنوان مثال در حال حاضر در آموزش و پرورش و بسیاری از نهادهای دیگر قوانین در جهت تجلیل از شخصیت‌های فرهنگی در قانون چند بار ذکر شده، اما عناصری هستند که قانون‌ها را پنهان می‌کنند و در لایه‌های زیرین نگاه می‌دارند.



وی در مورد مطالبه نشدن حمایت‌های لازم از سوی پیشکسوتان قرآنی از نهادها و سازمان‌های متولی نیز گفت: یک پیشکسوت قرآنی به خود اجازه نمی‌دهد دستش را برای گرفتن کمک و حمایت مادی به سوی نهادها و سازمان‌های مرتبط و غیرمرتبط  دراز کند، زیرا پیش از این با خدمت در عرصه قرآنی این حمایت‌ها را از سوی قرآن دریافت کرده است و حضور در عرصه فعالیت‌های قرآنی او را بی نیاز از هر حمایتی کرده است، اما مسئولان امر باید همچنان که در مورد شئونات مختلف قرآنی برنامه‌ریزی می‌کنند؛ در این مورد هم برنامه‌ریزی داشته باشند.

captcha