کد خبر: 1330144
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۴

عرضه سهام معنوی برای حمایت از برنامه‌های قرآنی کشور

گروه فعالیت‌های قرآنی: در نشست تخصصی راه‌های استقلال مالی مؤسسات که عصر امروز، سه‌شنبه 12 آذرماه برگزار شد، از طرح و عرضه سهام معنوی به عنوان یکی از شیوه‌های حمایت مالی از مؤسسات قرآنی نام برده شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست تخصصی بررسی راه‌های استقلال مالی مؤسسات قرآنی عصر امروز، سه شنبه 12 آذرماه به همت اتحادیه تشکل‌های قرآن عترت کشور با حضور سید علی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن، محمد‌رضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران، حجت‌الاسلام اجرائی رئیس مؤسسه فرهنگی هنری اسوه نخبگان، مشهور مدیر موسسه‌ توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی کشور و حاجی لری از پژوهشگران قرآنی و حسن محمدی رئیس این اتحادیه برگزار شد.



در ابتدای این نشست سرابی ضمن اشاره به مصوبات جلسات پیشین اظهار کرد: در طی جلسات گذشته این مطالب جمع‌بندی شد که لازم است مؤسسات قرآنی مردم نهاد با انجام فعالیت‌های اقتصادی در جهت استقلال مالی حرکت کنند اما باید توجه کرد که این مؤسسات نباید فعالیت‌هایی را انتخاب کنند که بحث برانگیز باشد و جامعه نسبت به آنها نظر خوبی نداشته باشد.



وی ادامه داد: حتی‌المقدور مؤسسات قرآنی باید خدماتی را انتخاب کنند که به نوعی مرتبط با اهداف دینی و فرهنگی آنها باشد همچنین شخص مدیر مؤسسه نباید راسا وارد این فعالیت‌های اقتصادی شود و بهتر است معاونت امور مالی عهده‌دار این بخش باشد. در این حوزه مؤسسات به اقداماتی همچون نشر کتاب، ارائه محصولات فرهنگی، برگزاری دوره‌های آموزشی و تور‌های زیارتی و غیره روی آورند.



قائم مقام شورای عالی قرآن عنوان کرد: از دیگر ویژگی‌های فعالیت‌های اقتصادی این مؤسسات رعایت انصاف، رعایت حقوق کامل کارمندان، ارائه محصولات باکیفیت، جلب اعتماد عمومی مردم، انجام به موقع دیون و قراردادها و غیره است که می‌توان این منابع مالی را با ارتباط بهتر با خیرین قرآنی، شرکت‌ها، نهادها و سازمان‌های خصوصی تقویت کرد و به درآمد‌زایی رسید.



حسن محمدی، رئیس اتحادیه‌ای تشکل‌های قرآن‌ عترت کشور در این نشست با بیان هفت شیوه مصوب برای درآمد زایی مؤسسات گفت: ارائه محصولات و خدمات، دریافت کمک‌های مردمی، دریافت کمک‌های خیرین، دریافت حق عضویت، انجام فعالیت‌های اقتصادی، موقوفات قرآنی و سمت دهی به معافیت‌های مالی شرکت‌‌های حامی مؤسسات قرآنی از جمله سرفصل‌های کلی کسب درآمد برای مؤسسات مالی است.



محمد‌رضا‌ پور‌معین در این نشست عنوان کرد: به نظر من حوزه فرهنگی برای کسب درآمد حوزه شکست خورده است و مؤسسات قرآنی برای کسب درآمد بهتر است به فعالیت‌های اقتصادی روی آورند به طور مثال بحث کتابخوانی در ایران سرانه بسیار پائینی دارد و به گفته ناشران فقط انتشارات بزرگ توان ماندگاری و کسب درآمد در این عرصه را دارند زیرا برای بازگشت هزینه‌ مصرف شده برای هر کتاب حداقل باید دو سال منتظر ماند.



وی افزود: امروزه مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی بسیار موفق‌تر از ورود به تنهای در این عرصه است زیرا در بسیاری از موارد طرفین مشارکت کننده نیازهای یکدیگر را برطرف می‌کنند و ما نمونه موفق این مشارکت را در سازمان صدا و سیما در زمینه ساخت فیلم می‌بینیم.



رئیس جمعیت قرآنی استان تهران تصریح کرد: انجام خدمات از دیگر مواردی است که این اتحادیه می‌تواند به خوبی در آن ورود کند و به عنوان مثال عهده‌دار واردات و توزیع کاغذ قرآن شوند. پیمانکاری از دیگر مواردی است که می‌توان با همکاری دستگاه‌های دولتی به مؤسسات قرآنی ایجاد کرد و پیشنهاد آخر برای این مؤسسات بحث سرمایه‌گذاری در موارد مضاربه‌ای است.



مشهور، سخنران دیگر این نشست ضمن انتقاد به مطالب بیان شده گفت: ما در کشوراز میان دو هزار مؤسسه حدود چهارصد مؤسسه‌ توانمند داریم که می‌توانند در فعالیت‌های اقتصادی وارد شوند و واقعیت این است که سایر مؤسسات در تامین نیازهای اولیه خود با مشکل مواجه هستند.



این پژوهشگر گفت: آنچه که در این جلسات مهم است این است که ما یک برنامه‌ جامع برای فعالیت‌های اقتصادی تمامی مؤسسات قرآنی اعم از توانمند و غیر توانمند داشته باشیم تا با برنامه‌های عملیاتی بتوان آنها را از لحاظ اقتصادی تقویت کرد.



حاجی لری، با بیان اشاره به راهکارهای استقلال مالی موسسات اظهار کرد: همچنان جای این سوال باقی است که چرا بخش دولتی دست از تصدی گری بر نمی‌دارد و جاهایی که می‌توان امور را به مؤسسات قرآنی واگذار کرد این کار را نمی‌کنند.



وی توضیح داد: می‌توان با طرح سهام معنوی آحاد مردم را تشویق به مشارکت در امور قرآنی کرد و برای مردم توضیح بدهیم که خرید این سهام علاوه بر اجر اخروی منجر به تربیت نیروها و افراد قرآنی می‌شود و مسلماً مردم با دانستن این اثرات مشارکت‌ ویژه‌ای در امور قرآنی خواهند داشت.

captcha