حجتالاسلام علی قنبری، قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: برای سبک زندگی با مفهوم دینی و اسلامی به الگوی عملی نیازمند هستیم و در این راستا در زندگی یک مسلمان باید زندگی با آموزههای دینی پیریزی شود و یکی از الگوهای درخشان، امام حسین(ع) است.
وی افزود: نوع رفتار و نوع زندگانی آن حضرت نه تنها برای جامعه دینی و اسلامی بلکه برای جامعه بشری در تاریخ الگو شد برای مثال حضرت سیداشهدا(ع) حیات و زندگی را به زندگی با عزت و زندگی با ذلت تقسیم میکرد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) در روز عاشورا فرمود: مرگ با عزت از زندگی ذلیلانه برتر است و نیز میفرماید، جایگاه کسی که از مرگ میترسد از من نیست و مرگ در راه عزت چیزی جز حیات جاودانه نیست و زندگی با ذلت جز مرگ و نیستی که هیچ حیاتی هم ندارد، نیست.
در سبک زندگی امام حسین(ع) خواری و ذلت جایگاهی ندارد
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف آذربایجان غربی ابراز کرد: بنابراین در سبک زندگی امام حسین(ع) خواری و ذلت هرگز جایگاهی ندارد و «هیهات من الذله» شعار اصلی و پیام اصلی عاشوراست.
حجتالاسلام قنبری عنوان کرد: یکی از الگوهای رفتاری امام حسین(ع) اعتراض و نهی از منکر و انتقاد بر ضد جنایتها و گناهان حکام در جامعه بوده که بارها در تاریخ اتفاق افتاده از جمله اعتراض به شرابخواری یزید در زمان معاویه و جانشین یزید به جای معاویه و آن حضرت یکی از دلایل قیام خود را امر به معروف و نهی از منکر بیان میفرماید.
وی اضافه کرد: حضرت امام حسین(ع) در زندگی رفتاری کریمانه همراه با عفو و گذشت و ایثار داشت که بهعنوان نمونه میتوان حر بن ریاحی را مثال زد که پشیمانی ایشان را قبول کرد و بخشید و اجازه همراهی داد و در روز عاشورا در رکاب حضرت سیدالشهدا(ع) به فیض شهادت نائل آمد.
قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف آذربایجان غربی گفت: مردمدوستی، یتیمنوازی، حلم و بردباری، صبر و مقاومت، شجاعت و تواضع از الگوهای رفتاری و سبک زندگی حضرت سیدالشهدا(ع) بهشمار میرود و از سوی دیگر نوع رفتار با دوست و دشمن خانواده و همسر و فرزندان از جمله الگوهای رفتاری آن حضرت است.