حجتالاسلام و المسلمین سعید فخرزاده، رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره برقراری ارتباط با جهان در حوزه دفاع مقدس، با بیان اینکه باید مفاهیم و ارزشهای مورد نظر را در قالبهای هنری ارائه دهیم، گفت: قبل از هر اقدامی باید متون و اطلاعات مورد نظر را ترجمه کرد، سپس با بهرهگیری از نویسندگان و هنرمندان خارجی، آنها را تبدیل به آثار فاخر و قابل استفاده برای جهانیان کرد.
وی ادامه داد: تاکنون این مهم رخ نداده و رابطه مستمر و سازنده بین ایران و کشورهای دیگر در راستای جهانیسازی ارزشها و فرهنگها صورت نگرفته است؛ این در حالی است که نهایت تلاش برای معرفی ارزشهای ایران اسلامی، به صورت یکسری اطلاعات آنهم در قالب سایت، بیشتر نبوده است.
ترجمهها و آثار تولیدی در زمینه دفاع مقدس اغلب بسیار ضعیف هستند
حجتالاسلام فخرزاده با بیان اینکه ترجمهها و آثار تولیدی در زمینه دفاع مقدس اغلب بسیار ضعیف و غیرقابلفهم هستند، اظهار کرد: آثار دفاع مقدسی به صورت کلمه به کلمه ترجمه شده، در نتیجه روح و مفهوم 8 سال حماسهآفرینی ملت ایران را با خود همراه ندارد و نمیتوانند با مخاطب ارتباط لازم را برقرار کنند.
علاقه شدید شیعیان جهان به فرهنگ ایران اسلامی
وی به حضورش در لبنان و هندوستان و میزان علاقه شیعیان این دو کشور به رویدادهای جمهوری اسلامی اشاره کرد و افزود: نیروهای حزبالله به شدت علاقهمند به کسب اطلاعات درباره انقلاب و دفاع مقدس بودند، اما به جز اندک سایت و کتبی که حتی به درستی مفهوم انقلاب و دفاع مقدس را نمیرسانند، منبع دیگری در اختیار نداشتند و این امر در میان شیعیان هندوستان نیز به چشم میخورد.
استفاده از تمامی ظرفیتها برای جهانیسازی دفاع مقدس
رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امروزه امکان مناسب برای بیان ارزشهای هشت سال دفاع مقدس به زبان سایر ملل را نداریم، تصریح کرد: گاهی مواقع یک رویداد ورزشی باعث مطرح شدن نام ایران در جهان میشود و خود این امر، زمینهساز توجه به کشور خواهد شد. حال وظیفه ما است تا از این گونه ظرفیتهای ایجاد شده، نهایت بهره را ببریم و رسالت خود را اجرائی کنیم.
وی افزود: باید با تمامی توان و با بهرهمندی از تمامی ابزارها نسبت به جمعآوری اطلاعات درباره دفاع مقدس اهتمام ورزید، سپس با استفاده از ظرفیتهای داخلی و خارجی، نسبت به ارسال این ارزشها به آن سوی مرزهای ایران اسلامی اقدام کرد.
حجتالاسلام فخرزاده با تأکید بر اینکه هر کدام از ابزار تولید شده ایرانی میتواند زمینهساز انتقال فرهنگی خاص از این مرز و بوم به سایر ملل باشد، اظهار کرد: باید از این کانالها استفاده کنیم و پیام و ارزشهای خود را به دیگران انتقال دهیم؛ چراکه نه تنها نیاز داریم دنیا را بشناسیم، بلکه به همان اندازه نیز باید خود را در دنیا بشناسانیم.
دفاع مقدس؛ زمینهساز تقابل با جنگ فرهنگی غرب
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جنگ تبلیغاتی که امروزه در جهان به راه افتاده است، گفت: معتقدم در این هیاهوی تبلیغاتی که استکبار به راه انداخته و همه چیز را در فضای مجازی به نفع خود توجیه میکند، باید با ارائه آثار فاخر و جذاب، مخاطبان و آزادگان جهان را به خود جلب کنیم.
رئیس دفتر تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی یادآور شد: استکبار با تکیه بر توان رسانهای خود، یک سردرگمی در میان مردم جهان ایجاد کرده است و این شائبه که آیا اصلاً امکان اینکه بتوانیم تغییری در ساختار جهانی ایجاد کنیم، وجود دارد یا خیر، را به راه انداخته است، نقش کشورهای مستقلی همچون ایران بیش از پیش رنگینتر میشود.
آزادیخواهان جهان؛ مستعد جذب به سوی فرهنگ دفاع مقدس
وی اظهار کرد: در این دهکده جهانی و ارتباط گسترده و فضای سایبری کنونی که به نفع ملتهای جهان نیست و مصادره شده به نفع سرمایهداران جهانی است، باید به بهترین نفع از آن بهره برد و فرهنگ غنی دفاع مقدس را به آنان نشان داد تا مخاطبان لازم را جذب کند.