کد خبر: 1335524
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۵
علی لاریجانی:

حرکت 16 آذر، تفکر مبارزه مجاهدانه و ضد استعماری را در کشور نهادینه کرد

گروه سیاسی: رئیس مجلس گفت: حرکت 16 آذر هر چند خونین شد، اما توانست رنگ جهادی را در طول مبارزات دانشجویی تا پیروزی انقلاب اسلامی حفظ کند و عملاً تفکر مبارزات مجاهدانه و ضد استبدادی و ضد استعماری به‌عنوان جوهر حرکت انقلابی در کشور نهادینه شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز، یکشنبه 17 آذرماه در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران که در جریان اعتراض به سفر ریچارد نیکسون، رئیس‌جمهور وقت امریکا به ایران در سال 1332 به شهادت رسیدند، گفت: در زمانی که عملاً همه جریانات مذهبی و ملی سرکوب و منزوی شده بودند، این حرکت  غیرتمندانه دانشجویان در برابر استعمار هم تحرکی جدید در برابر شرایط یخ‌زده داخلی بود و هم به امریکا و نیکسون فهماند با کودتای امریکایی در ایران، مبارزه با استبداد را به مبارزه با استعمار بدل کرده‌اند.



وی خاطرنشان کرد: حرکت 16 آذر هر چند خونین شد، اما توانست رنگ جهادی را در طول مبارزات دانشجویی تا پیروزی انقلاب اسلامی حفظ کند و عملاً تفکر مبارزات مجاهدانه و ضد استبدادی و ضد استعماری به‌عنوان جوهر حرکت انقلابی در کشور نهادینه گردید؛ یاد شهدای دانشجو را گرامی می‌داریم و این مناسبت ـ روز دانشجو ـ را به دانشجویان عزیز تبریک می‌گوییم.



لاریجانی در ادامه به رحلت مبارز مشهور، نلسون ماندلا اشاره کرد و گفت: او سال‌ها با حکومت نژاد‌پرست آفریقای جنوبی مبارزه کرد و به افشاگرای پرداخت، گرچه سه دهه زندان را تحمل کرد، ولی در نهایت مقاومت آنان نهضت ضد آپارتاید را به پیروزی رساند.



وی افزود: ملت ایران مستمراً از حرکت انقلابی ماندلا حمایت کرد و پیروزی آنان و به‌دست گرفتن حکومت توسط ملت آفریقا، برای ملت ایران نیز پیروزی بزرگ محسوب گردید.



رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از تأسف‌بارترین حوادث قرن بیستم، برپایی حکومت آپارتاید آفریقای جنوبی بود و تأسف‌بارتر، حمایت غرب از این وحشی‌گری بود که جز با مقاومت و مقابله و ایستادگی حاضر به تغییر موضع نشدند، نباید فراموش کرد که فاصله ما با این جنایت، زیاد نیست و چند قرن نگذشته است، بلکه چند دهه فاصله داریم.



وی ادامه داد: همین غرب که هر روز میلیون‌ها بار از حقوق بشر حرف می‌زند و سازمان ملل را برای حفظ حقوق انسان‌ها و برابری آن‌ها تأسیس نموده است، از یک حکومت جنایتکار حمایت کرد و فقط زمانی دست کشید که نیروهای مبارز، سال‌ها در مقابل آن ایستادگی کردند و غرب چاره‌ای جز تغییر موضع نداشت و امروز تاریخ تکرار شد.



لاریجانی گفت: چند دهه است که رژیم صهیونیستی جنایتی خشن‌تر از آپارتاید را نسبت به مردم فلسطین اعمال کرده است، نه تنها زندان، داغ و درفش هر روز علیه فلسطینیان به‌کار می‌برد و آن‌ها را قتل عام می‌کند، بلکه این مظلومان تاریخ را از سرزمین مادری خود، اخراج کرده است.



وی تصریح کرد: نژادپرستی مدرن در سیمای رژیم صهیونیستی ظهور یافته است و اتفاقاً می‌بینیم که غرب و امریکا سال‌هاست خود را متولی حمایت از این رژیم کرده‌اند و این کمدی مضحک تکرار شده است با همان قیافه مسخره حمایت از حقوق انسان‌ها در سطح بین‌المللی و کشتار ملت فلسطین در خانه‌های خود.



رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز، قهرمانان این مبارزه جدید، مجاهدانی هستند که در صفوف حزب‌الله، حماس و جهاد می‌توان آنان را یافت و رهبرانی چون سیدحسن نصرالله دارند؛ آنان آموخته‌اند که غرب جز با مقاومت، حقوق فلسطینی‌ها را نمی‌دهد و دلخوش کردن به رفت‌و‌آمدهای دیپلماتیک جز فرسایش عمر، ثمره‌ای ندارد.



وی اضافه کرد: آنان یافته‌اند که کلید پیروزی در مقاومت است و این همان کاری بود که نلسون ماندلا در مبارزات خود آن را یافته بود و به آن عمل نمود؛ شهادت «حاج حسان» نماد چنین مقاومتی در برابر صهیونیست‌ها می‌باشد که مجلس شورای اسلامی یاد آن مبارز و نیز یاد نلسون ماندلا را گرامی می‌دارد.



لاریجانی در پایان با ابراز همدردی با ملت آفریقای جنوبی به‌مناسبت درگذشت ماندلا به اعضای پارلمان این کشور تسلیت گفت.

captcha