حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی واعظموسوی، کارشناس مذهبی، تربیتی و خانوادگی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ظرفیت بسیار بالای فضای مجازی برای توسعه و آموزش سبک زندگی اسلامی گفت: فضای مجازی ظرفیت بالایی برای انتشار و ترویج سبک زندگی در اختیار دارد. اینترنت دنیای انسان را توسعه میدهد و زمانی که شما از طریق دستگاه کامپیوتر به اینترنت وصل میشود و به وسعت همه جهان میتوانید حرف بزنید و یا حتی تخطی و مبارزهطلبی کنید.
وی فضای مجازی را محیط مناسبی برای ارائه سبک زندگی اسلامی دانست و افزود: فضای مجازی عرصهای است برای اینکه افرادی که حرفی برای گفتن دارند، سخنان خود را عرضه کنند و خودی نشان دهند. فضای مجازی محیط بسیار مفیدی برای ارائه معارف اسلامی و به ویژه سبک زندگی اسلامی است.
جهان فعلی، نیازمند این است که کسی زندگی را برایشان معنی کند
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه دنیای غرب محتاج زندگی به سبک اسلامی است گفت: امروزه شما میبیند که دنیای غرب و اسلام محتاج و نیازمند سبک زندگی اسلامی است. در اینترنت به عنوان مثال اگر مطلبی در مورد زندگی کردن مطرح کنید خواهید دید که کلی ایمیل برای شما خواهد آمد و این نشاندهنده این است که دنیا نیازمند این است که کسی زندگی را برایشان معنی کند.
واعظ موسوی افزود: اگر بتوان از اینترنت به عنوان مرجعی برای تبیین سبک زندگی اسلامی با کمک طلبههای فاضل و جوان و همکاری مدیریت حوزه استفاده کرد باید آنها در این زمینه برای استخراج سبک زندگی اسلامی از منبع عظیم سیره معصومین(ع) وقت بگذارند، قطعاً راهگشا خواهد بود.
وی اینترنت را زمینه مناسبی برای تبیین سبک زندگی اسلامی در کنار استخراج منابع از سیره اهل بیت و معصومین(ع) دانست و افزود: این اتفاق اگر بیافتد موجب خواهد شد همه افرادی که در بحث سبک زندگی اسلامی طالب هستند، دستورالعملهای اجرایی و عملیاتی را به دست آورند.
کارشناس تربیتی و خانوادگی کشور با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با سبک زندگی اسلامی گفت: مقام معظم رهبری این باب را گشودند و توجهها را به آن جلب کردند، ملاحظه میکنید که همه به دنبال آن هستند، منابع هم وجود دارد اما این منابع برای عموم و مردمی که روزمره زندگی خود را میخواهند از خلال سبک زندگی اسلامی به دست آورند قابل استفاده و استخراج نیست؛ چون اهل فن نیستند.
واعظموسوی در ادامه فعالیت فعالان حوزوی در فضای مجازی را ضروری دانست و افزود: باید متخصصان و فضلای جوان و خوش ذوق سبک زندگی اسلامی را از منابع معصومین(ع) و اهل بیت(ع) استخراج کرده و بعد به شکل بستهبندی شده و عملیاتی و گامبه گام در موضوعات مختلف در سه مرحله آموزشی مقدماتی، متوسط و پیشرفته به جامعه عرضه کنند.