کد خبر: 1335657
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱
حجت‌الاسلام قرائتی پاسخ می‌دهد:

پول عمره را صرف سایر امور خیر کنیم؟

گروه اجتماعی: خطیب پیشکسوت قرآنی کشورمان در پاسخ به این سؤال که با توجه به مستحب بودن عمره آیا بهتر نیست هزینه عمره را صرف سایر امور خیر کنیم، گفت: هر چیزی جای خود را دارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با مشخص شدن افزایش ظرفیت عمره مفرده بسیاری از مردم خوشحال شدند به ویژه افرادی که می‌دانستند برای رفتن به عمره حدود هشت سال باید پشت نوبت بمانند.



سال 1390 با اعلام سازمان حج و زیارت مبنی بر ثبت‌نام گروه‌های جدید برای اعزام به عمره مفرده حدود هشت میلیون نفر ثبت‌نام کردند و با توجه به اینکه سالانه حدود 800 هزار نفر به عمره اعزام می‌شدند پشت نوبت حدود 9 سال برای رفتن به عمره پیش‌بینی شد اما با کاهش سهمیه عمره در سال گذشته به حدود 500 هزار نفر زمان این پشت نوبت بودن افزایش یافت که در سال جاری با افزایش دوباره سهمیه عمره به 850 هزار نفر هشت میلیون پشت‌نوبتی عمره خوشحال شدند.



اما در این میان برخی نیز بودند که نظر دیگری داشته عنوان می‌کردند رفتن به عمره امری مستحب است و اصولاً چرا باید هزینه‌ای گزاف برای چنین مستحبی پرداخت شود در حالی که همین پول را می‌توان به یک فقیر داد یا در کار خیر دیگری صرف کرد.



یک سؤال: چند نفر هزینه عمره خود را به فقرا می‌دهند؟



چند خیر را می‌شناسید که از تمام دارایی‌های دنیوی فقط هزینه رفتن به عمره را دارند و چون هیچ پول دیگری برای انجام کار خیر دیگری ندارند به جای رفتن به عمره آن را صرف کمک به یک نیازمند می‌کنند؟ بر همین اساس آیا می‌توان مثلاً به جای کمک به مردم، روزه مستحبی گرفت؟ یا به جای نیکی به پدر و مادر، نماز شب خواند؟ یا به جای آب دادن به یک تشنه، غسل مستحبی انجام داد؟



هر چیزی جای خود را دارد



حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در پاسخ به این سؤال ایکنا که برخی مطرح می‌کنند رفتن به عمره امری مستحب است و پول عمره را می‌توان در امور خیر دیگر صرف کرد، تصریح کرد: هر چیزی جای خود را دارد؛ گوش جای چشم را نمی‌‌گیرد و چشم کار گوش را انجام نمی‌دهد.



هر عملی نتایج ویژه خود را دارد، عمره صحیح یعنی عمره‌ای که ولیمه آن به فقرا برسد، عمره روزی را زیاد می‌کند و عمره‌گزار واقعی پس از زیارت خانه خدا مگر ممکن است از خلق خدا غافل باشد؟



اگر به عمره رفتیم تلاش کنیم معنویت آن را حفظ کنیم نه تکرارش را



هر کس که عمره و حج را تجربه کرده است یقیناً علاقه‌مند به تکرار این تجربه بسیار زیبا است. اما مسلماً افراط در این امر مستحب نیز مانند تمام امور دیگر مناسب نیست، مهم این است که اگر به عمره رفتیم تلاش کنیم معنویت آن را حفظ کنیم نه اینکه صرفاً به دنبال تکرار سفر باشیم.

captcha