یوسف صمدزاده، تهیهکننده سینما در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه وی به متن بیش از هر چیزی توجه میکند، اظهار کرد: اصلیترین عامل برای من در انتخاب کار، این است که کار از یک فیلمنامه منسجم بهره برده باشد، چون معتقدم تا این شرط مهیا نباشد درصد موفقیت آن به حداقل میزان خواهد رسید. نکته دیگر اینکه یک فیلمنامه خوب این مزیت را دارد که اگر فیلم به لحاط بودجه به محدودیت برخورد، حداقل بتواند شکل آبرومندانه خود را حفظ کند، والا یک فیلم هر اندازه هم که پرخرج باشد بدون فیلمنامه قوی راه به ناکجا خواهد برد.
وی درباره جایگاه موضوعات ارزشی در کارنامهاش، گفت: من در پرونده کاری خود کارهای دینی و ارزشی کم ندارم، اما متاسفانه با این سابقه باز هم برای تولید چنین کارهایی با سختی مواجه میشوم، چون این عرصه به خودی و غیرخودی تقسیم شده است. موضوعی که نشان میدهد برای فعالیت در چنین حوزههایی حتما نباید سابقه و تخصص داشت، بلکه نیاز است که در این عرصه از نگاه برخی پذیرفته شوید تا آنگاه فرصتی برای حضور به شما داده شود.
این تهیهکننده در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مطلب دیگری که به عنوان سؤال از مسئولان مطرح میکنم این است که تمام فیلمسازانی که در کشور ما فعالیت میکنند، به فرهنگ و ارزشهای خود علاقمند هستند، پس چرا نباید به تمامی فیلمسازان اجازه داده شود تا در ژانر دفاع مقدس فیلمسازی کنند؟؛ گونهای که همگی ما نسبت به آن تعصب داریم، چون ارزش و اعتبارمانان وامدار جانفشانی شهداست.
این سینماگر اضافه کرد: من سختگیریهایی که در این حوزه میشود را محدود به دورهای خاص نمی دانم، بلکه بیشتر مواقع در سینمای کشورمان شاهد بودهایم که تمامی فیلمسازان شرایط لازم برای حضور سینمای ارزشی پیدا نمیکنند، چون در این عرصه خودی شمرده نمیشوند. همین دسته بندیها سبب شده پس از سالها این گونه رو به فراموشی سپرده شود، به نحویکه در جدول اکران کمتر فیلم دفاع مقدسی یا دینی مشاهده میشود که از استقبال بالا بهره برده باشد.
ورود سینماگران جوان به موضوعات ارزشی
وی در پایان خاطرنشان کرد: سینمای دینی و انقلابی برای شکوفایی نیاز به خون و انرژی تازه دارد. برای همین پیشنهاد میکنم که راه ورود به این موضوعات برای تمامی فیلمسازان هموار شود به ویژه سینماگران جوان، چون انرژی جوانی به آنها کمک میکند تا با دید بهتری به موضوعات مورد نظر بپردازند.