حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن( ایکنا)، یکی از وظایف مسلمانان را شناخت ابعاد مختلف گناه دانست و گفت: مسلمان باید نسبت به احکام تکلیفی خود اشراف داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه شناخت مسلمانان از برخی گناهان نسبت به برخی دیگر بسیار کم و اندک است، اظهار کرد: به علت اشراف نداشتن کامل از عقوبت دنیوی و اخروی برخی اعمال گناه، انسان مرتکب خطا میشود و از این امر نیز غافل است که اصرار بر گناه سبب بطلان اطاعت و بندگی وی در بخشهای دیگر میشود.
وی ادامه داد: طبق روایت یک لقمه حرام تا 40 روز تمام اعمال عبادی را از مقبولیت به دور میکند. همچنین از علامتهای بدبختی انسان انجام عملی است که به گناه بودن آن واقف است. اگر انسان خداوند را ناظر بر اعمال خود بداند هرگز به حریم خداوند جسارت نمیکند.
دینداری محدود به ظواهر نباشد
حجتالاسلام شرفخانی با تأکید براینکه مرحله اول دینداری شناخت خداوند است، عدم ایجاد چنین شناختی را سبب از بین رفتن اعمال نیک دانست و گفت: وقتی دینداری انسان محدود به نماز و روزه و حجاب باشد و برخی مبانی دیگر را جزو فرعیات و بیارزش قلمداد کند ارزش بندگی خود را ذائل کرده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه دلخوش شدن به اعمال عبادی ظاهری و غفلت از درک مبانی معرفتی را سبب انجام گناه دانست و گفت: نگاه سکولاریسم نیز در پی ترویج همین اندیشه است. کسانی که مقابل امام حسین(ع) ایستادند نیز مسلمان و اهل نماز شب بودند ولی به دلیل انباشت حرام در شکمهای آنان از درک پیام حق محروم شده بودند.
وی در ادامه به عملکرد برخی مسلمانان در ارتباط با موقوفات اشاره و عنوان کرد: موقوفهخواری ابعاد مختلفی دارد و فقط به غصب زمین و عدم ادای حق و حقوق موقوفه محدود نمیشود. موقوفه خواری در نظر نگرفتن اجاره عادلانه زمین وقفی نیز است، حتی اگر در آن مکان بهترین خدمات دینی ارائه شود.
موقوفهخوار و چندین حق بر گردنش
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: موقوفهخوار فقط در برابر خداوند پاسخگو نیست، بلکه باید در برابر خیانتی که به واقف کرده نیز پاسخگو باشد. همچنین موقوف علیهم که افرادی همچون ایتام هستند و عواید وقف باید شامل حال آنان شود نیز در این میان حقی بر گردن موقوفه خوار دارند.
حجتالاسلام شرفخانی به عملکرد برخی افراد مبنی بر احسان کردن به نیت ائمه معصومین(ع) و در عین حال استفاده نابجا از موقوفهای که به نیت امام حسین(ع) وقف شده است اشاره و عنوان کرد: برخی افرا در راه رضای خدا به فقرا کمک اما در ملک موقوفهای که واقف حق و حقوق آن را برای ایتام در نظر گرفته است سکونت دارد و بهای آن را به طور حقیقی پرداخت نمیکنند، چنین افرادی فقط ظاهر اسلام را درک کردهاند.
آیا به واقف که مدیر موقوفه است اجازه دخالت در کار داده میشود
آیا زمانی ملکی وقف شد واقف باید تنبیه شود که چنین اشتباهی کرده
چرا به این مسائل رسیدگی نمشود
چرا همیشه اول با مردم برخورد می کنید
چرا اول اصلاح را نباید از خودمان شروع کنیم
چرا روحانیون مساجد انقد به اصول و امور وقف بی توجهند