حجتالاسلام والمسلمین روحالله بیگی، نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به بیان نکاتی درباره حماسه اقتصادی و راههای تحقق آن پرداخت و گفت: حماسه اقتصادی، درراستای اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری مطرح کردند و در این راستا مؤلفههایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرند.
اقتصاد بدون نفت؛ از مؤلفههای مهم تحقق حماسه اقتصادی
وی افزود: برای انجام این مؤلفهها، باید ایفای نقش برجسته مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرد. اهم این مؤلفهها، اقتصاد بدون نفت و توسل به اقتصاد چندمحصولی، توجه ویژه به بخش کشاورزی، لزوم توجه به تولیدات داخلی، توجه ویژه به بخش معدن، تأکید بر تحقق درآمدهای مالیاتی، توجه به تولیدات دانشبنیان، افزایش بهرهوری در تولید و خدمات، تلاش در جهت بهبود رتبه کسب وکار که اکنون در این زمینه جایگاه مناسبی نداریم، اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و هدایت نقدینگی به سمت تولید و بورس است.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: باید توجه داشت، بدون حرکت مردم و عزم ملی، هیچ حرکتی مخصوصاً تحقق حماسه اقتصادی، به هدف نخواهد رسید. مجلس برای تحقق حماسه اقتصادی و در جهت سهولت این موضوع، تلاشهایی را انجام داده است. تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی و همچنین طرح تشکیل شورای عالی اقتصادی، در این راستا صورت گرفته است.
کنترل تورم؛ مهمترین اقدام جهت تحقق حماسه اقتصادی
بیگی درباره نقش مجلس شورای اسلامی، مخصوصاً کمیسیون اقتصادی، در تحقق حماسه اقتصادی، خاطرنشان کرد: در این زمینه، در سال 92 اصلاحیههای مربوطه در قانون بودجه انجام شده است تا تورم و رکود حاصل از آن، کنترل شود و طبیعتاً کنترل تورم، مهمترین عامل در جهت ایجاد حماسه اقتصادی و رونق اقتصادی است. این موضوع برای کمیسیون اقتصادی مجلس، بسیار مهم است و مجلس در تلاش برای تحقق آن، بسیار جدی بوده است.
وی ادامه داد: پیشبینی سهونیم میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای بخش تولید، درراستای حمایت از تولید ملی و تحقق حماسه اقتصادی از جانب مجلس شورای اسلامی، صورت گرفته است. البته این صندوق منابع زیادی را در اختیار دارد و کمیسیون اقتصادی به دلیل تأثیر تزریق منابع زیاد در افزایش تورم، در این خصوص بسیار محتاطانه عمل کرد.
هیچ قانونی خلاف جهت حماسه اقتصادی، تصویب نخواهد شد
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: تلاش برای اجرای مناسب و مطلوب هدفمندی یارانهها، کنترل تورم در جهت حمایت از تولید و کاهش فشار بر مردم در راستای حماسه اقتصادی و بررسی هفت طرح و لایحه در کمیسیون اقتصادی با ملاحظه بخش تولید و رفاه مردم، از دیگر اقدامات مجلس در این زمینه بوده است.
بیگی تصریح کرد: این اقدامات انجام گرفته از طرف مجلس و کمیسیون اقتصادی، باعث کنترل روند فزاینده تورم بوده است و اگر شاهد روند نزولی تورم هستیم، به دلیل سیاستهای انقباضی اتخاذ شده در تدوین بودجه و کاهش هزینهها توسط مجلس است. نکته مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، این است که هیچ قانونی که به ضرر تولید و خلاف جهت تحقق حماسه اقتصادی باشد، توسط مجلس شورای اسلامی، تصویب نخواهد شد.
ثبات اقتصادی؛ نتیجه تعامل دولت و مجلس و حمایت مردم
وی افزود: رفع موانع صادرات در جهت افزایش صادرات غیرنفتی، از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و مجلس در این زمینه، اهتمام جدی دارد. لازم به ذکر است، در بودجه سال 92 و در بند 16، به منظور حمایت از تولید و اشتغال برای واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی، پرداخت اقساطی و همچنین خسارت تأخیر برای تسهیلات واحدهای تولیدی مورد توجه قرار گرفته است.
نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: مجموعه اقدامات انجام گرفته در مجلس شورای اسلامی، باعث ثبات در اقتصاد، جلوگیری از تصمیمات خلقالساعه و توجه به کار کارشناسی شده است. ثبات اقتصادی موجود، علیرغم تحریمها، نتیجه تلاشها و تعاملات بین مجلس و دولت و مهمتر از همه، پشتیبانی و حمایت قاطعانه مردم بیدار، هشیار و بابصیرت ایران اسلامی است.
همگامی مجلس با دولت برای تحقق حماسه اقتصادی
وی درباره نقش دولت در تحقق حماسه اقتصادی، گفت: امید است که دولت تدبیر و امید چنانچه در شعار اعتدال مطرح است، با مجلس شورای اسلامی تعامل لازم را داشته باشد و بداند که نمایندگان هم دغدغه توسعه و تحقق حماسه اقتصادی را دارند تا بدین طریق از بحران اقتصادی بیرون بیاییم.
بیگی در پایان این گفتوگو اظهار کرد: ما نه در مقابل دولت، بلکه در کنار آن هستیم؛ برای آنکه دولت، از آن نظام مقدس جمهوری اسلامی و مورد تأیید رهبرمعظم انقلاب است. همه ما از یک ریشه و بنیان هستیم، لذا همه باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات کنونی اقتصاد را برطرف کرده و حماسه اقتصادی مورد نظر مقام معظم رهبری را محقق کنیم.