به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در روایات اسلامی از گردو به عنوان غذای مکمل یاد شده که رفع کننده زیانهای احتمالی برخی مواد غذایی است. در این روایات مصرف توأمان گردو با موادی مثل پنیر و نان مفید توصیه شده است؛ در بعضی از روایات آمده است هریک از گردو (مغز گردو) و پنیر اگر به تنهایی خورده شود موجب درد و بیماری و ضرر میشود.
امام رضا(ع ) مىفرماید: دو چیزند که هرگاه داخل معده شوند سبب فساد آن مىشود: پنیر و گوشت مانده.(1) اما اگر به همراه مغز گردو خورده شود نه تنها ضرری ندارد و مکروه نیست بلکه یک غذای مفید است که از آن در روایات به شفاء تعبیر شده است. (2).
خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری میکند و چربیهای مفید موجود در گردو، کلسترول بد خون را کاهش داده و از تصلب شرایین پیشگیری میکنند. مطالعات انجام شده بیانگر این مطلب است که مصرف گردو خطر مرگ ناگهانی ناشی از اختلالات قلبی و گرفتگی عروق را کاهش میدهد.
محمد بن ابراهیم جعفی گوید: مردی به امام رضا(ع) از دل پیچه شکایت کرد که نزدیک است او را بکشد. از آن حضرت خواست برای او دعا کند، زیرا داروهای زیادی را به کار برده و نفعی نداشت بلکه بر درد آن هم افزوده است.
محمد گوید: امام(ع) تبسمی کرده فرمودند: وای بر تو! اگر من از خداوند بخواهم که آن برطرف شود همانا از خداوند میخواهم به حول قدرت خود آن را از تو برطرف گرداند؛ زمانیکه دلپیچه تو شدید شد، گردویی را داخل آتش کن تا حرارت به داخل آن برسد و همه پوستش را تغییر دهد و بعد آن را بخور که در همان ساعت دلپیچهات آرام گیرد.
محمد گوید: به خدا سوگند یک بار آن را انجام دادم، دلپیچه از من برطرف شد به اذن عزوجل.
امیرالمومنین (ع) فرمودند: خوردن گردو در تابستان سبب گرمی و حرارت جسم و پیدایش کورک و دمل و جوشهای چرکین در بدن میشود اما مصرف آن در زمستان کلیهها را گرم نگه میدارد و سردی و برودت را از بدن دفع میکند.
بر اساس مطالعات کارشناسان، گردو از بسیاری از بیماریها از جمله ناراحتیهای قلبی عروقی و همچنین تکثیر تومورهای سرطانی در بدن پیشگیری میکند، این کارشناسان توصیه میکند همه افراد روزانه 50 گرم گردو بخورند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پانوشتها:
1. بحارالانوار ج 66 ص 104
2. بحار الانوار ج 62 ص 294
3. بحارالانوار – ج63 ، ص 198