کد خبر: 1336281
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۷
دلالی مطرح کرد:

بهره‌گیری مؤسسات قرآنی از گروه متخصصان برای هدف‌گذاری

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مسئول دارالقرآن کریم اداره‌کل تبلیغات اسلامی سمنان با بیان اینکه هدف‌گذاری برنامه‌‌ها از مهم‌ترین وظایف مدیران مؤسسات قرآنی نام برده می‌شود، خواستار تشکیل تیم کارشناسی و متخصص برای هدایت فعالیت‌ها شد.


محمد دلالی، کارشناس و پژوهشگر قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه مؤسسات قرآنی هدفمند و کاربردی به اعمال رویکردهای قرآنی بپردازند، گفت: از آنجا که بخش آموزش و پرورش رشته‌های قرآنی به مؤسسات، نهادها و خانه‌های قرآن محول شده است، لازم است تا این دست از مراکز با برنامه‌های مدون و هدفمند نسبت به اجرایی شدن فعالیت‌های قرآنی بپردازند.



ضرورت تعیین چشم‌اندازهای سالانه در مؤسسات قرآنی



مسئول دارالقرآن الکریم اداره‌کل تبلیغات اسلامی سمنان در رابطه با تعیین چشم‌اندازهای سالانه جهت ارتقای نحوه مدیریت در مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان کرد: از بدو راه‌اندازی مؤسسات قرآنی، تاکنون فعالیت‌های بی‌شماری در حوزه قرآن و عترت(ع) رخ داده است که رمز موفقیت تمامی این مراکز، تعیین چشم‌اندازهای سالانه بوده است؛ تعیین چشم‌اندازهای سالانه منجر به بررسی برنامه‌های کوتاه، میان و بلند مدت می‌شود و تحقق این مهم، کیفی شدن برنامه‌ها را به دنبال دارد.



وی با تأکید بر لزوم اعمال برنامه‌های کوتاه، میان و بلند مدت در ساختار مؤسسات قرآنی اظهار کرد: مهم‌ترین عاملی که در مدیریت مطلوب مؤسسات قرآنی برشمرده می‌شود، برنامه‌ریزی به‌صورت کوتاه، میان و بلند مدت است تا اهم فعالیت‌ها همگان با تخصص مدیران و مشاوران قرآنی مورد ارزیابی قرار گیرد.



اعمال اصول و ضوابط مشخص برای هدایت برنامه‌های مؤسسات قرآنی



دلالی در رابطه با استانداردسازی فعالیت‌های قرآنی در مؤسسات مطرح کرد: استانداردسازی فعالیت‌های قرآنی مؤسسات بر ساختار مدیریتی این مراکز تأثیر می‌گذارد؛ به‌طورکلی مؤسسه‌ای که از یک فرد لایق و توانمند در زمینه مدیریت بهره‌مند شده باشد، می‌تواند اهم برنامه‌های مؤسسات قرآنی را تخصصی همراه با اصول و ضوابط مشخصی اجرا کند.



مسئول دارالقرآن الکریم اداره‌کل تبلیغات اسلامی سمنان به اهم وظایف مدیران مؤسسات قرآنی از جمله برنامه‌ریز، هدایت‌کننده و کنترل‌کننده برنامه‌ها اشاره و تصریح کرد: قطعاً مدیر یک مؤسسه قرآنی باید توانمندی اداره تمامی امور را داشته باشند، البته ناگفته نماند که در این راستا لازم است تا از افرادی به عنوان مشاور جهت هدایت برنامه‌های اجرایی بهره گیرد.



لزوم تشکیل تیم کارشناسی و متخصص به‌منظور هدف‌گذاری و هدایت فعالیت‌ها



وی با بیان این‌که مدیران مؤسسات قرآنی برای هدف‌گذاری در اهم برنامه‌ها از تیم کارشناسی و متخصص استفاده کنند، گفت: همان‌طور که گفته شد لازم است تا از افرادی به عنوان مشاوره جهت هدایت امور اجرایی استفاده شود، چه بسا هدف‌گذاری این برنامه‌ها که از مهم‌ترین وظایف مدیران مؤسسات نام برده می‌شود، ایجاد تیم کارشناسی و متخصص است.



این کارشناس قرآنی به لزوم برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه مدیران مؤسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: کارگاه‌های آموزشی ویژه مدیران مؤسسات قرآنی از جمله وظایف دستگاه‌های متولی جریان قرآنی کشور به‌شمار می‌رود که باید به‌طور سالانه جهت ارائه مباحث علمی مدیریت برگزار شود.



وی در پایان یادآور شد: با برگزاری کارگاه‌های آموزشی، وضعیت مؤسسات قرآنی مورد ساماندهی قرار می‌گیرد؛ به‌طورکلی اگر مدیران مجموعه‌های قرآنی با متدهای روز و دانش مدیریتی آشنا شوند بالطبع اثرگذاری بهتری در زمینه توسعه فرهنگ قرآنی در سطح کشور به‌ دنبال خواهد داشت.

captcha