حجت الاسلام علی اصغر شیرمحمدی، نماینده ولیفقیه در مرکز بازسازی سپاه ارومیه در گفت وگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجانغربی گفت: اینکه مردم را در جامعه اسلامی با امام حسین(ع) آشنا کرده و آنان را با اهداف قیام آشنا کنیم از شاخصههای ارائه پیامهای عاشورایی است و در این راستا باید بدانیم که چرا امام حسن مجتبی(س) که برادر بزرگ امام حسین(ع) بود و در زمان معاویه زندگی میکرد و امامت وی نیز در دوران معاویه بن ابوسفیان بود بر علیه آنان قیام نکرد.
وی افزود: یعنی همین معاویهای که امام حسین(ع) بر علیه وی قیام کرد و جریان کربلا به راه افتاد، پس چنین چیزهایی باید به عنوان نقشه راه برای مردم تبیین شود تا مردم بدانند هدف قیام حضرت سیدالشهدا(ع) چه بود بنابراین اگر این مسائل در جامعه تبیین شده و به صورت آشکار برای مردم بازگو شود، به طور قطع نه ارزش کار امام حسین(ع) و پیامهای روز عاشورا و راهکارهایی که باید عاشورا را شناخت به دست میآید.
وی اظهارکرد: زندگی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) تفاوت عمدهای با یکدیگر داشتند چون در دوران امام حسین(ع) حداقل ظواهر دین مراعات میشد چون معاویه فردی زرنگ و سیاستمداری قلدر بود و بهانه به دست کسی نمی داد، نماز میخواند و روزه میگرفت ولو برای ریاکاری باشد و خود را طوری در جامعه نشان میداد که انگار دین رسول خدا را در جامعه تبلیغ کنند.
حجت الاسلام شیرمحمدی، گفت: معاویه فسق و فجور در دنیا انجام نمی داد یعنی طوری رفتار میکرد که مردم گمان نمی کردند که چنین شخصی بر خلاف سنت نبوی و سیره رسول خدا عمل میکند چون نماز جمعه و نماز شب میخواند و برای مردم تبلیغ میکرد، دعا می کرد و در حال دعا خود را طوری نشان میداد که پیرو پیامبر(ص) است و در راه ایشان زحمت می کشد.
نماینده ولیفقیه در مرکز بازسازی سپاه ارومیه ادامه داد: معاویه بدعت در شریعت نمی کرد، شراب نمی نوشید و عناد نمیکرد بنابراین خود را از بسیاری چیزهایی که در شریعت اسلام حرام بود، بر حذر میکرد بنابراین امام حسن(ع) حجتی برای قیام پیدا نکرد تا مردم را قانع کند که باید بر علیه چنین شخص فاسدی قیام کرد.
وی ابرازکرد: حضرت محمد(ص) در خصوص معاویه میفرمود، ای مردم هر وقت دیدید معاویه بر منبر من نشسته و از من مایه میگذارد شکمش را بدرید و به این خاطر پیامبر اسلام چنین سخنی فرمود چون ذات معاویه پلید بود و اجدادش به پیامبر(ص) ایمان نداشتند.
حجت الاسلام شیرمحمدی گفت: بنابراین معاویه با تمام وجود و تا آنجا که می توانست ظواهر دین را رعایت میکرد تا مردم علیه وی شورش نکنند پس برای امام حسین(ع) حجت پیدا نشد اما در رابطه با امام حسین(ع) قضیه کاملا فرق میکرد چون حضرت سیدالشهدا(ع) با فردی پلید مواجه شد که پس از مرگ معاویه بیعت بر او گرفته شد و چنین شخصی خلیغه مسلمین شد و لقب امیر المومنین را یدک کشید.
نماینده ولیفقیه در مرکز بازسازی سپاه ارومیه اظهارکرد: بنی امیه کشتن امام حسین(ع) را مجاز دانسته و ایشان را خارجی معرفی کردند که بر علیه یزید خواهان قیام بود و خونش ریخته شد و در این راستا یزید فاجر، فاسد، مشروب خور، قمارباز و بوزینهباز را امام عادل معرفی کردند بنابراین این موارد باید برای مردم جامعه تبیین شود.