کد خبر: 1337180
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰
حجت‌الاسلام اروجی مطرح کرد:

اتخاذ دستورالعمل‌های راهبردی در رسیدگی به امور فرهیختگان مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان چهار محال و بختیاری با تأکید بر ضرورت ایجاد دستورالعمل‌های راهبردی در رسیدگی به امور فرهیختگان قرآنی مؤسسات قرآنی گفت: حفاظت از حریم قرآنی و چهره‌های قرآنی از جمله عوامل وظایف مدیران برشمرده می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین رحمت‌الله اروجی، یکی از کارشناسان قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با نحوه مدیریت در نظام مؤسسات قرآنی گفت: در قالب کلی باید یادآور شد که ساختار مؤسسات قرآنی نیازمند حمایت و پشتیبانی همه جانبه اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی است؛ بدین دلیل که براساس اساسنامه مشخصی به انجام امور خواهند پرداخت.



ضرورت اعمال شیوه‌نامه‌های مدیریت قرآنی در مؤسسات



این استاد قرآن با تأکید بر لزوم قرآنی بودن نحوه مدیریت مؤسسات قرآنی عنوان کرد: یکی از اصول مدیریت قرآنی، توصیه به نظم است که منظم بودن براساس شیوه‌‌نامه‌ای که به از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی ابلاغ شده است، میسر خواهد شد.



وی در رابطه با چگونگی اثرگذاری مدیریت سازنده در مؤسسات قرآنی مطرح کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی می‌توانند با اعمال برنامه‌های مدون و تربیت نیروهای انسانی کارآمد در ساختار مدیریتی مؤسسات قرآنی اثرگذار واقع شوند؛ ناگفته نماند لازم است تا برای مدیریت یک مرکز قرآنی از افرادیکه به قرآن علاقه‌مند و در زمینه مدیریتی حاذق هستند، استفاده شود.



وجود نظارت بر عوامل اجرایی مؤسسات قرآنی توسط اتحادیه‌ها



حجت‌الاسلام اروجی معتقد است که برای هماهنگی در نحوه مدیریتی در ساختار کلی مؤسسات قرآنی باید نظارت بر عوامل از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی صورت گیرد تا این دست از مراکز از دستورالعمل‌های راهبردی بهره‌مند شوند.



این استاد قرآن با بیان اینکه مجمع سالانه جهت تقویت مدیریت مؤسسات قرآنی تشکیل شود، گفت: همان‌طور که مؤسسات قرآنی دارای آیین‌نامه‌های انضباطی و اساسنامه‌هایی جهت اجرا در برنامه‌ها هستند، باید ترتیبی داده شود تا مجمعی به‌طور سالانه برای تقویت مدیریت این مراکز تشکیل شود.



وی هدف از تشکیل مجمع سالانه در مؤسسات قرآنی را بررسی معضلات و آسیب‌ها عنوان کرد و افزود: نحوه مدیریت در مؤسسات قرآنی بستگی به شرایط آن مؤسسه دارد، یعنی اگر مؤسسه‌ای به‌صورت تخصصی ـ پژوهشی فعالیت دارد باید به‌شیوه هیئت مدیره‌ای مدیریت شود، اما اگر تنها به آموزش قرآن می‌پردازند نیازی به حضور گروه‌های مشاوره‌ای نیست.



حجت‌الاسلام اروجی در رابطه با وظایف مدیران مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: منظم بودن، مخلص بودن، مردمی بودن، تأکید بر آموزش، فراگیر کردن مخاطبان، حفاظت از حریم قرآنی و چهره‌های قرآنی، رسیدگی به امور شخصیت‌های قرآنی و فرهیختگان قرآنی از جمله وظایف مدیران برشمرده می‌شود.



وی اضافه کرد: لازم است تا مدیران مؤسسات قرآنی برای ارتقای روش‌های مدیریتی از ایده‌های مدیران دیگر مراکز الگوبرداری کند، همچنین دوره‌های بازآموزی قرآن ویژه مدیران از دیگر راهکارهای روش‌مند شدن مدیریت است.



این استاد قرآن در پایان خاطرنشان کرد: یکی از وظایفی که بر دوش اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی قرار دارد، آموزش مدیرعاملان مؤسسات قرآنی و هدایت این مراکز به سمت کاربردی شدن با استفاده از کارگاه‌های مدیریتی است که باید در طول سال طی چند مرحله صورت گیرد.

captcha