کد خبر: 1337281
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲
مهمترین رویداد‌های این هفته فضای مجازی؛

فیس‌بوک باعث نشر فساد است/ واعظی وارد «گود» شد

گروه فضای مجازی: رویدادهای این هفته فضای مجازی بیشتر حول محور استفتا آیت‌االله العظمی مکارم شیرازی در رابطه با فیس‌بوک، عضویت وزیر ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی داخلی و در نهایت اجرای فاز اول تلویزیون تعاملی بود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی استفتایی درباره فیس‌بوک ارائه دادند که جمله کلیدی آن این است که عزیزان من! فیس‌بوک باعث نشر فساد است.



در متن سوال و جواب منتشر شده درباره دلیل حرمت استفاده از فیس‌بوک از حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى (دامت برکاته) دلیل این حرمت را پرسیده بودند. در متن این پاسخ آمده است: عزیزان من! دلیل آن روشن است و همان نشر گسترده فساد و انواع گناهان از این طریق است. زیرا فیس‌بوک مانند شهر بى درودروازه‌اى است که همه‌کس از دانشمندان و افراد نخبه گرفته تا دزدان و شیّادان و کلاهبرداران و کسانى که به انواع فساد آلوده‌اند؛ هر کدام در این شهر مغازه‌اى دارند و در این مغازه‌ها گاه وسائل ضرورى زندگى و در بسیارى از موارد ابزار گناه و مفاسد و انحراف‌هاى اخلاقى فراگیر و ایجاد اختلاف در میان ملت‌ها با برچسب‌هاى زیبا و پوشش‌هاى فریبنده در اختیار همگان قرار مى‌گیرد.



حال اگر ورود در این شهر براى همه ممکن شود از جوانان کم سن و سال گرفته تا بزرگ‌سالان ناآگاه و غیر آنها آیا هیچ فرد آگاهى مى‌تواند ورود به چنین شهرى را براى همه آزاد بگذارد؟



حتى جاسوسان و مفسدان فى‌الارض مى‌توانند در این شهر بى در و پیکر مبادله اطلاعات کنند و با رموز و اشاراتى بذر توطئه بپاشند. ما مى‌گوییم باید بر مطبوعات و رسانه‌ها به طور عام نظارتى باشد تا افراد فاسد و مفسد نتوانند از این طریق جامعه را آلوده کنند.



با این حال چگونه فیس‌بوک باید از هر قید و شرطى آزاد باشد، آیا آزادى بى قید و شرط در دنیا داریم؟ پاره‌اى از محدودیت‌هاى غربى به هیچ وجه مشکلى را حل نمى‌کند و تکثیر اشکال، حل اشکال نیست.



آرى اگر ورود در این شهر مخصوص افراد دانشمند و فرهیخته که خوب و بد را کاملاً مى‌شناسند و سره از ناسره را تشخیص مى‌دهند آن هم براى تحقیقات اجتماعى آزاد بود، مانعى نداشت؛ درست مانند کتب ضلال که فقها مطالعه آن را براى عموم تحریم مى‌کنند ولى براى محققان مذهبى آزاد شمرده مى‌شود.



اگر فیس‌بوک باز شود، ارشاد غیراسلامی می‌شود



چندی پیش نیز آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی از زمزمه‌های رفع فیلتر فیس‌بوک ابراز نارضایتی کرده و گفته بودند: از وزارت ارشاد خبرهای نگران‌کننده‌ای به گوش می‌رسد و اصرار این وزارتخانه بر باز شدن فیس‌بوک باعث می‌شود تا کل ارشاد غیر اسلامی شود.



صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، قبل از این نیز، در نامه‌ای سرگشاده از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خواسته بود که چرا ایشان با فیس بوک مخالفت کردند و محض تنویر اذهان عمومی ادلّه شرعی حرمت فیس‌بوک را روشن شود که در نهایت آیت الله مکارم شیرازی استفتائی در رابطه با استفاده از فیس بوک بیان کردند.



واعظی هم وارد «گود» شد!



محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، در شبکه‌های اجتماعی «کلوب» و «آپارات» صفحات رسمی ایجاد کرده است.



علاوه بر این وزیر ارتباطات در شبکه اجتماعی تازه‌تأسیس «زیگور» هم حساب کاربری ایجاد کرده است. مدیریت این شبکه به عهده گروه سایت‌های «پرشین بلاگ» است.



واعظی روز پنج شنبه، ۱۴ آذر در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیکی (الکامپ ۲۰۱۳) در جمع خبرنگاران گفته بود: اگر این ارتباط آنلاین مورد استقبال مردم قرار گیرد از رئیس جمهوری و سایر وزیران کابینه می‌خواهیم که آن‌ها نیز از طریق شبکه‌های اجتماعی داخلی با مردم ارتباط برقرار کنند.



برای فیس‌بوک قانون وضع شود



در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، علی مطهری نماینده مجلس در پاسخ به سوالی درباره  فیس‌بوک و رفع فیلتر از آن گفت: فیس بوک توسط شورای عالی امنیت ملی فیلتر شده، که باید مجلس قانون کاملی برای این مورد با سنجیدن مزایا و معایب آن تصویب کند.



عبور آرام آرام برخی مسئولان از خط قرمز فیلترشکن‌ها



سردار اسماعیل احمدی مقدم روز دوشنبه 11 آذر در حاشیه همایش رؤسای سایبری کشور در جمع خبرنگاران درخصوص استفاده از فیلترشکن‌ها برای دسترسی به شبکه‌های مجازی، گفت: ابعاد حقوقی این موضوع قابل بررسی است و بحث استفاده از فیلترشکن‌ها در قانون معین شده اما برخی اوقات مشاهده شده تعدادی از سایت‌ها فیلتر می‌شوند بدون آنکه تعطیل شوند.

وی توضیح داد: در واقع به برخی افراد اجازه داده می‌شود که شبکه‌های آنان فعال بوده و در خارج از کشور قابل دسترسی باشند، البته ابهاماتی در این زمینه وجود دارد و این روشی که برخی از مسئولان آن را آغاز کرده و آرام آرام خود از این خطوط عبور می‌دهند، درست نیست.



انتشار خبر برگزاری دومین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال استان قزوین



دومین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال ازتاریخ 25 تا 29 آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های استان با حضور تولیدکنندگان برتر کشوری و استانی در حوزه‌ رسانه‌های دیجیتال برگزار خواهد شد. ثبت نام نمایشگاه مذکور در سایت  login.saramad.ir انجام می‌پذیرد.



موضوعات صنعت گیم به بنیاد ملی بازی‌‌های رایانه‌ای واگذار شد



حسن نجفی‌سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به توزیع بازی رایانه‌ای ضد اخلاقی Blacklist اظهار کرد: از روزی که مسئولیت مرکز را برعهده‌ گرفته‌ام، همه موضوعات مربوط به بازی‌های رایانه‌ای که در دوره‌های گذشته برعهده مرکز بود به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای واگذار کرده‌ام و بنیاد همه مسئولیت‌های بازی‌ها را برعهده دارد و درباره بازی Blacklist هم این بنیاد باید موضوع را پیگیری کند و این بنیاد باید پاسخگو باشد.



دستاوردهای همایش «جامعه و فضای مجازی» عملیاتی شود



علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهارمین نشست شورای سیاستگذاری همایش ملی جامعه و فضای مجازی که این هفته برگزار شد، با پر اهمیت شمردن جایگاه فضای مجازی در برنامه‌ها و سیاست‌های ملی گفت:‌ محتوای  همایش‌ها و نشست‌های علمی باید به گونه‌ای طراحی شود تا با ایجاد پنل‌ها و کارگروه‌های خاص بتوان از نتایج آن خروجی گرفت تا به اقدام عملی تبدیل شود.



آیپی‌مدیا؛ موشک پیشران ایران مجازی



«همایش اجرای فاز اول تلویزیون تعاملی» با حضور مدیران سازمان صدا و سیما، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نیز شرکت مخابرات ایران، مدیران کل صدا و سیما و مدیران و معاونان مخابرات 6 استانی که در گسترش فاز ابتدایی تلویزیون تعاملی همکاری خواهند کرد، برگزار ‌ شد.



سیاهکلی، معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما در این همایش با اشاره به قابلیت‌های این رسانه مجازی گفت: آیپی‌مدیا، یک محصول داخلی است که می‌توان گفت که نظیر خارجی ندارد. این محصول با ضریب نفوذ صد در صد به مردم خدمات ارائه می‌دهد.



وی خاطرنشان کرد: در این حوزه جدید میلیاردها آیپی، تعلق می‌گیرد و این سه تحول و تغییرات ما را مجبور به حرکت به سمت آیپی‌مدیا می‌کند. آیپی‌مدیا کلید ابرکشور است و در واقعه موشک پیشران ایران مجازی است. هرکس بتواند به این برسد باید به کاهش زمان در عمل و حذف مکان داشته باشد و این زمینه‌ای برای ایران مجازی می‌شود.



هجوم دسته جمعی ایرانی‌ها به صفحه فیس‌بوک مسی!



این اتفاق بسیار ناراحت‌کننده بود چرا که چهره‌ای زشت از ایرانی‌ها که پرچمدار شیعیان جهان هستند و به نوعی اسلام و مذهب تشیع را ترویج می‌دهند به جهان نشان داد... آیا واقعا مسلمانان باید اینگونه باشند؟ به نظر شما افکار دیگر مذاهب و دیگر کشورها نسبت به دین اسلام و شیعیان با این حرکت چگونه خواهد بود؟



این اتفاق در حالی رخ داد که پیش از این هم در جریان مسابقات لیگ جهانی والیبال، کاربران ایرانی فیس‌بوک در صفحه زایتسف ستاره تیم ملی ایتالیا اقدام مشابهی را نیز انجام داده بودند.

captcha