در ادامه تخریب چهره ایران در دوران 8 سال دفاع مقدس، مطبوعات و رسانههای جمعی استکبار با تمامی توان نسبت به بایکوت و انتشار اخبار کذب میپرداختند. این امر از همان ابتدای جنگ بسیار مشهود بود. طولی نکشید که تمامی تریبونهای غربی دست به کار شده و تا توانستند، علیه ایران و ایرانی خبر منتشر کردند.
جنگ، رسانهای علیه ایران
کار به جایی رسید که دیگر تیتر اکثر خبرگزاریها به جنگ دو کشور مسلمان ایران و عراق اختصاص یافت. طوری که دیگر نمیشد منکر جهتگیریهای خاص این رسانهها علیه ایران و به نفع عراق شد. خود این امر نیز حاکی از آن بود که تا چه اندازه جنگ ایران و عراق در منطقه فوق حساس خاورمیانه حائز اهمیت بود.
در زیر گزارشی دیگر از ریچارد بیستون، خبرنگار دیلیتلگراف واشنگتن را میخوانیم که درباره جنگ ایران و عراق به جهان مخابره شد که به وضوح جهتگیری خاص این رسانه آمریکائی را بازتاب میداد:
«کارتر روز پنجشنبه در یک دیدار انتخاباتی از دیتون، در ایالت اوهایو، بدون توضیح گفت: «ما در محدود کردن جنگ عراق و ایران کارساز بودهایم.» مقامات آمریکایی دیروز به طور خصوصی گفتند که آمریکا در واقع اقدام خطرناک جدیدی را خنثی کرده است. در این اقدام هواپیماهای عراقی تصمیم داشتند از پایگاههایی در عربستان و دیگر کشورهای میانهروی خلیج فارس به هدفهایی در ایران حمله کنند.
عربستان روز جمعه گذشته ظاهراً برای تقویت دفاع هوایی خود پس از موافقت با استفاده از هواپیماهای عراق از پایگاههای هوایی این کشور، از آمریکا درخواست آواکس کرده است. آمریکاییها که بر بیطرفی کامل شوروی در این جنگ تأکید داشتند، از این موضوع شوکه شده و ژنرال دیوید جونز، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که در ریاض بود، سعودیها را متقاعد کرد تا این درخواست را به تعویق بیندازند.
1359/7/12»
تبلیغات منفی و تخریب چهره جمهوری اسلامی ایران
بدین ترتیب میتوان دریافت که در آن سالها نه تنها غرب تا میتوانست حمایتهای مادی و تسلیحاتی خود از صدام و رژیم بعث را دریغ نکرد، بلکه از تمامی ابزارهای خود برای تحت فشار قرار دادن ایران و تخریب چهره این نظام نوپا بهره جست.
مسئلهای که در این میان مطرح است، حمایت بیچون و چرای غرب از صدام نیست، بلکه جنگ رسانهای که همزمان با لشکرکشی عراق به ایران صورت گرفته بود، است. شاید زمانی که جنگ آغاز شد، ایران قدرت رسانهای لازم برای خنثیسازی توطئههای دشمنان را نداشت و در بسیاری مواقع نیز از این امر متضرر شد. اما سؤال این است که آیا اکنون نیز وضع به همین منوال است؟ اکنون که استکبار دست از توطئه و هجمههای تبلیغاتی علیه کشورمان دست بر نمیدارد و ما تمامی امکانات لازم برای خنثیسازی این توطئهها را داریم، باز هم کمکاری جایز است؟
بهرهگیری از تمامی تکنولوژیها
غرب با وجود گذشت چندین دهه از جنگهایی که خود عامل اصلی به راه افتادن آنها است، با استفاده از جدیدترین تکنولوژیها و ابزارها برای موجه نشان دادن عملکرد خود بهره میبرد؛ حال ما تا چه اندازه توانستهایم با استفاده از این ابزار برای اثبات حقانیت خود و نشان دادن واقعیتهای دوران دفاع مقدس بهره ببریم؟
ایرانهراسی که غرب به راه انداخته، تنها با بیان واقعیتها و صدور ارزشهایی همچون دفاع مقدس قابل خنثی شدن هستند. بنابراین بایذ با تمامی ابزارها نسبت به از میان برداشتن ایرانهراسی در سطح جهان اهتمام ورزیم.