سیدیوسف درود، عضو هیئت مدیره مؤسسه قرآنی احسنالحدیث تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مؤسسات قرآنی روشمند، هدفمند و نظاممند به انجام فعالیت بپردازند اظهار کرد: پیش از تأسیس یک مؤسسه قرآنی باید، اهداف آن مشخص شود سپس نسبت به اهدافی که دارند، روشهای اصولی را تدوین و آن را در حیطه اجرایی، نظاممند کنند.
لزوم اصولی شدن مدیریت مؤسسات قرآنی
وی در رابطه با نحوه مدیریتی مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان کرد: برخی از مؤسسات قرآنی بهصورت هیئتی یا نهضتی اداره میشوند که این مهم منجر به عدم نظاممند بودن آنان میشود؛ ناگفته نماند مدیریت مؤسسات قاعدتاً باید تخصصی و اصولی در دستور کار قرار گیرد.
مدیر آموزش و پژوهش مؤسسه احسنالحدیث با تأکید بر تقویت نظام مؤسسات قرآنی در راستای هدفگذاری در امور مختلف، گفت: در صورتی مؤسسات قرآنی کمی و کیفی فعالیت خواهند کرد که از لحاظ برنامهریزی، هماهنگی و همچنین ساماندهی تقویت شده باشند؛ باید یادآور شد که این مهم از طریق هدفگذاری در امور مختلف یک مؤسسه قرآنی میسر میشود.
جلوه کردن مؤسسات قرآنی به شیوه تخصصی در نظام مدیریت
درود افزود: با توجه به تعدد مؤسسات قرآنی در سطح جامعه، برخی در حیطه مفاهیم قرآن، برخی حفظ قرآن و دیگر مؤسسات در حوزه قرائت قرآن کریم فعالیت دارند که هر یک از این مراکز با توجه به تخصصی که دارند به انجام امور قرآنی میپردازند اما لازم است تا در این راستا سازنده جلوه کنند.
عضو هیئت مدیره مؤسسه قرآنی احسنالحدیث تهران در رابطه با چگونگی توسعه شیوههای مدیریتی در مؤسسات بیان کرد: برای پیشرفت مدیریتی در ساختار کلی مؤسسات قرآنی لازم است تا ابتدای اهداف مشخص، سپس چشمانداز 5 یا 7 ساله تعیین شود تا از این طریق برنامهها نظاممند و کاربردی اجرایی شود.
بهرهگیری مؤسسات قرآنی از ساختاری مدیریت هیئت مدیرهای
وی به نحوه ساختار مؤسسات قرآنی ـ مردمی اشاره و تصریح کرد: ساختاری که برای مؤسسات قرآنی لحاظ میشود باید هیئت مدیرهای صورت گیرد بدین دلیل که از گردهمایی افراد و خردجمعی استفاده خواهد شد.
درود در پایان خاطرنشان کرد: لازم است تا همواره مؤسسات قرآنی را از فردگرایی خارج کنیم تا از این رو اهم فعالیتها همراه با نگرش اصولی مدیران مؤسسات قرآنی لحاظ شود.