مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تعریف بازیهای رایانهای اظهار کرد: غرب هیچ زمانی نام بازیهای رایانهای خود را بازی مسیحی نمیگذارد، اما ما به دلیل آنکه جامعه جهانسومی هستیم و فکر میکنیم با تغییر اسم میتوانیم محتوا را عوض کنیم؛ خود را با چنین عناوینی درگیر میکنیم.
وی ادامه داد: ما باید ببینیم که کاربران بازیها چه کسانی هستند و درصد استفاده آنها از بازیها تا چه اندازه است و چقدر از بازیها و با چه قیمتی در دسترس کاربران قرار میگیرد. دسترسی به انواع بازیهای رایانهای آنقدر بالاست که حتی کاربران میتوانند رایگان به این بازیها دست یابند؛ بنابراین کاربری برای بازی رایانهای که با اسم اسلامی وارد بازار میشود، بهایی را پرداخت نخواهد کرد.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: ما هنوز در حوزه بازیهای رایانهای حرفی برای گفتن نداریم و برای ارتقاء و پیشرفت این صنعت باید هزینه کنیم؛ یعنی مؤسسات نرمافزاری با همکاری نویسندگان و کارگردانان متبحر گرد هم آیند تا بتوانند بازی جذابی را تولید کنند. ما به دلیل آنکه موضوع نداریم، نمیتوانیم بازی تولید کنیم که پاسخگوی کاربران ایرانی به ویژه کودکان و نوجوانان باشد.
وی بیان کرد: زمانی که محدودیت اسلامی را بر بازی رایانهای میگذاریم؛ بنابراین به جذابیت نمیاندیشیم و در نهایت بازی تولید میشود که چندان مورد استقبال از سوی کاربر قرار نمیگیرد. در بازیهای رایانهای اسلامی باید به این تعریف برسیم که هر بازی جذابی که مناسب بچهها باشد و در شأن اسلام اشکال وارد نکند، آن بازی اسلامی است.
اقلیما اظهار کرد: در مقابل هزاران بازی رایانهای جذاب که از سوی غرب تولید میشود، یک بازی مناسب نداریم. بنابراین بازیهای داخلی با خارجی غیرقابل مقایسه است. بازیهای خارجی آنقدر جذاب هستند که حتی کاربران بزرگ را هم جذب خود میکنند.
وی یادآور شد: زمانی که عنوان اسلامی را بر بازی رایانهای میآوریم؛ متأسفانه برخیها از این نام نان میخورند و سوءاستفاده میکنند. به نظر میرسد هر بازی رایانهای که مناسب کاربران ایرانی باشد و شأن اسلام را زیر سؤال نبرد، بازی اسلامی است.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: تولید بازیهای رایانهای اسلامی - ایرانی، بسیار هزینهبر است تا جایی که سرمایهگذاری نمیتواند در ایران برای آن هزینهای کند. برای تأمین اعتبار در حوزه سینما ماندهایم، چه برسد به آنکه بخواهیم در حوزه بازیهای رایانهای سرمایهگذاری عظیمی کنیم.
وی افزود: برای تولید بازی رایانهای مناسب، فیلمنامه نیاز است که متأسفانه فیلمنامه خوبی در این حوزه نداریم. همچنین طراح و گرافیست یا بهتر بگویم تشکیل یک گروه برای تولید ضروریترین مسئلهای است که باید به فکر باشیم، اما هماکنون شاهد چنین تشکیلاتی نیستیم.
اقلیما اظهار کرد: با اعتباراتی که در دست داریم، کمتر طراح و گرافیست و حتی فیلمنامهنویس حاضر میشود تا با این اعتبارات کار کند. مگر آنکه از سوی وزارتخانه سفارشی داده شود. بنابراین باید اعتبارات مناسبی به این صنعت اختصاص یابد.
وی بیان کرد: بخش خصوصی باید وارد صنعت گیم شود، این صنعت کار دولت نیست. اگر بخش خصوصی را آزاد بگذاریم و دولت خود را درگیر مجوزها نکند، قطعاً در این حوزه شاهد پیشرفتهایی خواهیم بود.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: یکی از دلایلی که بخش خصوصی وارد حوزه بازیهای رایانهای نمیشود، سانسورها، دستورالعملها و بخشنامههای جدیدی است که ابلاغ میشود و هر ساعت و با هر تغییر مدیریتی ضوابطش تغییر میکند.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: اکثر سرمایهگذاران داخلی در خارج از کشور سرمایهگذاری میکنند و اگر بتوانیم آنها را جذب سرمایهگذاری در کشور به ویژه در صنعت بازیهای رایانهای کنیم، قطعاً شاهد پیشرفتهایی خواهیم بود.
وی یادآور شد: نیروهای متخصص در کشور بسیار است، اما مشکل ما فرار مغزهاست. تا زمانی که سیاستها و برنامهریزیها درست نباشد و تا زمانی که به یکی از رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر شایستهسالاری گوش فرا ندهیم، قطعاً پیشرفتی نخواهیم کرد.
اقلیما اظهار کرد: متأسفانه برخی از افراد در پست و مقام خود شایسته نیستند و تا زمانی که سیستماتیک کار نکنیم و افراد شایسته در پستها با فکر و عقیده درست نباشند، پیشرفت نخواهیم داشت.
وی با اشاره به ورود بازیهای ضداسلامی به مدارس با نازلترین قیمت گفت: با جمع کردن بازیها از مدارس هیچ مشکلی حل نخواهد شد. ما هر اندازه از بازیهای رایانهای غرب انتقاد کنیم و ایراد بگیریم، کاربران بیشتر جذب آن بازیها خواهند شد. ما آنقدر باید بازیهای مناسبی را تولید کنیم که بازیهای غرب نتوانند بازار را در داخل از ما بگیرند.
رئیس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران تصریح کرد: باید زیربناها را درست کنیم. ما علتها را رها کردهایم و به دنبال معلول هستیم. علتها هر روز مشکلات زیادی را به بار میآورند. برای از میان بردن معلولها باید علتها را برطرف کنیم. ما به علتها هیچ توجهی نمیکنیم؛ چرا که زمانبر و نیازمند برنامه طولانیمدت هستند.