فرحناز رافع، رئیس سازمان داوطلبان هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به ضرورت مشارکت مردمی در امور اجتماعی اشاره و تأکید کرد: هیچ دولتی قادر نیست با امکاناتی که دارد تمام مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را به صورت موفقیتآمیز مرتفع کند و باید همه با هم به بسترسازی و فرهنگسازی برای افزایش مشارکت اجتماعی اقدام کنند.
نتایج افزایش مشارکت اجتماعی
وی اظهار کرد: وظیفه ما به عنوان یکی از بزرگترین سازمانهای مردمنهاد و عامالمنفعه در حوزه صلح، تعاون، حفظ و ارتقای سلامت انسانها، تسکین آلام بشری و ایجاد احترام متقابل آنها نسبت به یکدیگر است.
رافع ادامه داد: برای ایجاد انگیزه و افزایش حضور مردم در صحنههای مختلف نیکوکاری، عشق و محبت و دیگرخواهی تلاش میکنیم و امیدواریم که این افزایش مشارکت به ویژه در حوزه سلامت منجر به مرتفع شدن مشکلات و نیازهای مردم در این حوزه شود.
فعالیتهای داوطلبانهمحور جادهای دو سویه
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای داوطلبانهمحور جادهای دو سویه است، گفت: انسانها نسبت به سرنوشت یکدیگر بی تفاوت نیستند و اقدامات داوطلبانه آنان برای کمک به همنوع جادهای دو سویه است که هم کمککننده و کمکگیرنده از عواید آن بهرهمند میشوند و ما در سازمان داوطلبان برای سازماندهی کردن چنین اقدامات داوطلبانهای تلاش میکنیم.
خیران سلامت، کمتر دچار بیماریها میشوند
وی در ادامه به نتایج اقدامات داوطلبانه خیران و نیکوکاران اشاره و بیان کرد: طبق یافتههای موجود، خیرانی که در حوزه سلامت اقدام میکنند کمتر دچار بیماریهایی چون افسردگی میشوند و یا در صورتی که به این بیماری مبتلا باشند به تدریج افسردگی آنها از بین میرود.
افزایش امید به زندگی در خیران نیکوکار
رافع گفت: نیات خیرخواهانه کمک یه نیازمندان و همنوعان بیمار، افراد را از تنهایی بیرون آورده و به عرصههای اجتماعی و مردمی میکشاند به طوریکه فعالیتهای آنان در رابطه با کمک و نجات جان انسانها امید به زندگی را در آنها ارتقا و روحیه آنان برای زندگی را افزایش میدهد.
ضرورت توسعه فعالیتهای داوطلبانه در میان سالمندان
وی با اشاره به ضرورت توسعه فعالیتهای داوطلبانه در میان رده سنی سالمندان، گفت: رده سنی سالمندان انگیزه بالایی برای کمک به همنوعان نیازمند دارند و با برنامه ریزی برای فراهم کردن زمینه مشارکت حضور آنان در این عرصهها میتوان از مزایای این حضور درعرصههای مختلف از جمله عرصههای سلامت و اجتماعی بهره برد.
کاهش دردها و بیماریهای مزمن خیران
وی با بیان اینکه کمکهای داوطلبانه افراد به ویژه در حوزه سلامت، دردهای مزمن قلبی را کاهش میدهد، تصریح کرد: کمکهای داوطلبانه نه تنها نتایج بسیاری برای اجتماع دارد بلکه در گام نخست به دلیل افزایش مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای فیزیکی که در پی دارد موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مزمن خواهد شد.
فعالیتهای داوطلبانه، نیازمند اعلام فراخوان نباشد
رافع در پایان ابراز امیدواری کرد: با ایجاد بسترهای اجتماعی و فرهنگی شاهد روزی باشیم که فعالیتهای داوطلبانه نیازمند اعلام فراخوان نباشد بلکه مردم داوطلبانه، پیشگام و پیشرو در امر خدمت رسانی باشند.