مصطفی نوروزی، مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تأکید بر ضرورت تأمل بیشتر در بحث «نرمش قهرمانانه» گفت: موضوع «نرمش قهرمانانه» را باید فراتر از مسائل مربوط به مذاکرات سیاسی مورد بررسی کرد.
وی با ذکر مقدمهای نظری خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی، رهیافت جدیدی را در دنیا آغاز کرد که رویکرد دولت یازدهم هم در ادامه آن است.
نوروزی در اینباره گفت: انقلاب ما در زمانی رخ داد که غلبه گفتمانی قرن بیستم با انقلابهای سوسیالیستی بود، بهویژه از «بینالملل» سوم به بعد، فقط و فقط، ایده مشی مسلحانه دنبال میشد، از جمله در خود ایران هم از سوی چپها همین ایده دنبال میشد.
وی افزود: چپهای ایران، مشی مبارزاتی خشن، چریکی و فریادگرانه را تبلیغ میکردند و معتقد بودند یک چریک، نباید لباس رزم را از تن دربیاورد، خشونت از زبان و چشم او باید ببارد و همواره فریادگر باشد.
در نظر امام(ره) مبارزه از متن مردم باید نضج بگیرد
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گفت: علاوه بر ایران، در کشورهای دیگری که انقلابهای مطرحی روی داد، همین رویکرد از سوی چپها دنبال میشد؛ از جمله در کوبا، چین و کشورهایی که در این سطح، انقلاب کردند.
وی ادامه داد: انقلابیهای «چپ» به انحصار مبارزه در اسلحه، فریاد و خشونت قائل بودند و اینکه دشمن را تنها باید با قدرت قهریه شکست داد در همین راستا یک تقسیمبندی متصلبانه هم داشتند که در آن ذات دشمن قابل اصلاح نیست و نگاهشان به پیروزی انقلابهای خلقی هم اینگونه بود.
نوروزی در مورد تفاوت انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلابهای قرن بیستم گفت: تز امام خمینی(ره) این بود که انقلاب را باید مردم شروع کنند، یعنی مبارزه از متن مردم، نضج بگیرد.
وی اظهار کرد: انقلاب در تعریف امام راحل به معنی ایده، عشق، خداباوری و انسان شدن است، به عبارت دیگر، نقطه آغاز هر انقلابی باید «انسان شدن» باشد، در حالی که چپها انقلاب را از خشونت شروع میکردند.
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گفت: ما برای فهم شرایط فعلی باید از این نقطه آغاز کنیم و ببینیم که روح انقلاب اسلامی چه بود؟
صلحطلبی انبیا درعین عدم غفلت از دشمن
وی تز امام را تز ائمه اطهار(ع)برشمرد و تصریح کرد: نهضت امام خمینی(ره) باب جدیدی در بحث «انقلاب« باز کرد که همان نگاه قرآن و برگرفته از نهضت انبیاست و ائمه معصومین(ع) هم بر همان مشی حرکت کردهاند.
نوروزی گفت: آن چه از قرآن مجید استنباط میکنیم، این است که پیام انبیای الهی(ع) صلح است، در عین اینکه هیچگاه دشمن نادیده انگاشته نمیشود و از سادهانگاری پرهیز میشود.
وی خاطرنشان کرد: با این نگاه، مکتب انبیا(ع) یک مکتب تعلیمی، تربیتی و تزکیهای است، یعنی در گام اول، جنگ، خشونت و اسلحه اصلاً در دستور کار قرار ندارد، اما اگر دشمن، واقعاً تربیت و تأدیب نشد و در پی یارگیری و جبههبندی برمیآمد، انبیا(ع) جلوی آنها میایستادند، اما در گام اول، صلح بهتر است.
دشمنی ما با امریکا ابدی نیست، ولی با شرایطی!
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گفت: قرآن کریم در آیه «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَى: با او سخنى نرم گویید شاید که پند پذیرد یا بترسد» (طه 44) به حضرت موسی(ع) میگوید با فرعون وارد گفتوگو شو؛ همان فرعونی که نماد خیانت، تجاوزگری، کشتن نسلها و از بین بردن سرمایههاست.
وی تأکید کرد: این مهم است که ما برای دشمن، قائل به ذات دائمی پلید و خبیث نیستیم، لذا بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هم در ابتدای انقلاب گفتند که خط قرمز ما رژیمهای صهیونیستی و آپارتاید هستند، اما درباره امریکا معتقد بودند با وجود همه دشمنیهای این کشور و خیانتهای آن به مردم ایران، لیکن در عین حال، برای ما خط قرمز نیست، بلکه اگر امریکا هم دست از تعدی و تجاوز بردارد، با او دشمنی ابدی نخواهیم داشت.