محمدرضا صلحجو، همرزم شهید احمد انصاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره روزهای آغازین دفاع مقدس گفت: با پیروزی ملت مسلمان ایران در به ثمر نشاندن انقلاب اسلامی، ابرقدرتهای شرق و غرب که تلاششان برای سرکوب مردم مبارز ایران نتیجه نداد، به مزدوران و سرسپردگان داخلی روی آوردند و در این مسیر، در جای جای کشور عزیزمان قائلههای براندازی این نظام نوپا را ایجاد کردند.
مقابله با توطئههای دشمنان
وی ادامه داد: یکی از این توطئهها، ارسال سلاح و تجهیزات جنگی برای منافقین خودباخته در غرب کشور بود. بنابراین با مقدمهچینی و ایجاد جنگ روانی، قائله کردستان را به وجود آوردند تا از این راه با کمک صهیونیست و جهانخواران، ایران را به سوی جنگ داخلی و در نهایت تجزیه سوق دهند.
صلحجو با بیان اینکه شهید احمد انصاری با روحیه قرآنی و انقلابی که داشت، تاب این خیانتها را نداشت به جبهههای حق علیه باطل روی آورد، تصریح کرد: در تاریخ هشتم مردادماه برابر با پنجم ماه مبارک رمضان به صورت داوطلبانه در قالب نیروهای مردمی به مریوان اعزام شد و به صفوف مردم مسلمان کردستان پیوست و پس از آموزشی کوتاهمدت، به همراه پیشمرگان کرد مسلمان برای دفاع از مردم کردستان و مقابله با منافقین مزدور به پاوه عزیمت کرد.
دفاع جانانه از تمامیت ارضی کشور
وی یادآور شد: در این مقابله نابرابر، برادران مدافع انقلاب ما که تعدادشان در این شهر بیش از 180 نفر و سلاح آنان چیزی جز «ژ- ث» نبود، با مهماتی مختصر در مقابل دو تا سه هزار نفر مهاجم مزدور که به انواع سلاحهای سبک و سنگین اهدایی اربابان صهیونیست آنها مجهز بودند، قهرمانانه ایستادگی کردند و در حالی که شهر پاوه در معرض سقوط قرار داشت، 35 نفر مدافع شجاع به همراه شهید انصاری، مسئولیت دفاع از بیمارستان و حمایت از بیماران را به عهده گرفته و در مقابل دشمن ایستادند.
همرزم شهید انصاری با تأکید بر اینکه مزدوران مهاجم، وحشیگری را به اوج رسانده بودند، اظهار کرد: مهاجمان در شب بیست و ششم مردادماه، بیمارستان را محاصره و به تیراندازی میپردازند، اما با دفاع مردانه محافظان بیمارستان مواجه میشوند و تعدادی از آنان را به هلاکت میرسانند و مدت کوتاهی را عقبنشینی میکنند.
تلاوت قرآن در شبهای احیا
وی افزود: احمد در این فرصت اندک که مصادف با شب 23 ماه مبارک رمضان و شب احیاء و قدر بوده، برنامه احیایی ترتیب داده و در اوج ناامیدی، به تقویت روحیه همرزمان خود میپردازد؛ به طوری که به گواهی چند نفر از بازماندگان، در این امر موفقیت مؤثری به دست میآورد.
صلحجو در ادامه سخنان خود درباره نحوه شهادت اولین شهید قرآنی کشور گفت: صبح روز 23 رمضان و مصادف با روز جمعه، روزی که از طرف امام خمینی(ره) به عنوان روز قدس و روز همبستگی جهانی با ملت مظلوم فلسطین علیه صهیونیستهای غاصب قدس شریف اعلام میشود، احمد به عادت همیشه به تلاوت قرآن میپردازد که جنگ آغاز میشود و مهاجمین با تعداد بیشتر و تجهیزات سنگینتر به بیمارستان حمله میکنند و محافظان بیمارستان به آتش آنان پاسخ میدهند.
هجوم وحشیانه منافقان به بیمارستان
وی ادامه داد: ساعت حدود 11 صبح همان روز، بیمارستان از چهار طرف در محاصره قرار میگیرد و حلقه محاصره تنگتر میشود. در اوج این نبرد نابرابر، مهمات اندک رزمندگان نیز به پایان میرسد؛ این گونه، دفاع جانانه آنان در هم میشکند و 26 نفر از این رادمردان شهید میشوند. احمد نیز که در این دفاع جانانه با قرائت قرآن شریف، عصبانیت مزدوران را به اوج رسانده بود، با تنی مجروح و شکنجه شده، در اسارت آنان با بیرحمی هر چه تمام، اسماعیلوار قربانی اسلام و قرآن شده و ذبح میشود.
همرزم شهید انصاری تصریح کرد: بدین ترتیب شهید انصاری، قاری قرآن کشورمان، عاشقانه و سرافرازانه در 26 مردادماه برابر با 23 ماه مبارک رمضان، در راه دفاع از کشور و آرمانهای اسلامی مردم بزرگ ایران که راهی جز راه قرآن و عترت پاک رسول اعظم(ص) نبود، شهادت را در آغوش میگیرد و با عنوان اولین قاری قرآن شهید٬ به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) میپیوندد.