کد خبر: 1343430
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۶

تنوع در برنامه‌سازی هیئت‌ها با حفظ قالب‌های اصیل دینی صورت گیرد

گروه اجتماعی: یک مداح جوان زنجانی گفت: تنوع در برنامه‌سازی فرهنگی هیئت‌های مذهبی نباید به بهای از دست رفتن ساختارهایی باشد که ائمه(ع) تعریف کرده‌اند و باید در راستای حفظ این قالب‌های اصیل دینی تلاش کرد.


مهدی رسولی، جوان برتر جشنواره حضرت علی اکبر(ع) استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با اشاره به دلایل پررنگ‌تر بودن فعالیت‌های هیئت‌های مذهبی در دهه نخست محرم‌الحرام در مقایسه با دیگر ایام این ماه، گفت: فعالیت پررنگ هیئت‌های مذهبی در عزای سیدالشهدا(ع) در دهه نخست محرم، در واقع در راستای حفظ و گسترش سنت ائمه اطهار(ع) به‌ویژه امام موسی کاظم(ع) و علی‌بن موسی‌الرضا(ع) صورت می‌گیرد.



وی افزود: این فعالیت‌ها نباید دلیل بر این باشد که برنامه‌های هیئتی در دیگر ایام محرم و صفر و حتی دیگر ایام سال کم‌رنگ شود و یا این‌که از غنای لازم برخوردار نباشد، بلکه این 10 روز باید زمینه‌ای برای برنامه‌سازی فرهنگی در هیئت‌ها و تشکل‌های مذهبی باشد.



نگاه جریان‌ساز به محرم و صفر از سوی هیئتی‌ها



جوان برتر جشنواره حضرت علی اکبر(ع) با تأکید بر این‌که هیئتی‌ها نباید به محرم و صفر به‌عنوان بازه‌ای زمانی برای فعالیت هیئتی نگاه کنند، ابراز کرد: نگاه به این دو ماه عزای سیدالشهدا(ع) به دلیل حضور اقشار مختلف مردم در مساجد و تکایا، باید جریان‌ساز بوده و جهت جذب حداکثری مردم به اماکن مذهبی، در برگزاری برنامه‌های قوی و غنی در این ایام تلاش شود.



رسولی تصریح کرد: این امر که هیئت‌ها باید در ایام دیگر سال نیز فعال باشند، به این معنا نیست که این فعالیت‌ها باید خاص عزاداری برای اهل بیت(ع) باشد و در کنار برپایی این مراسم، نمی‌توان از نقش تنوع‌بخشی به برنامه‌های هیئتی غافل بود.



وی با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر فعالیت‌هایی در راستای تنوع‌بخشی به برنامه‌های هیئت‌های مذهبی انجام شده است اما این میزان کافی نیست و جای پرداخت بیشتری دارد، اظهار کرد: برپایی کارگاه‌های فرهنگی، برپایی نمایشگاه‌ها و همچنین بهره‌مندی از نظرات کارشناسان در زمینه فعالیت‌های فرهنگی، راه‌هایی است که هیئتی‌ها را در برنامه‌سازی در طول سال یاری خواهد داد.



لزوم دوری تشکل‌های مذهبی از موازی‌کاری در ایام محرم و صفر



این مداح جوان زنجانی عنوان کرد: البته نباید از این نکته غافل بود که تنوع در برنامه‌سازی فرهنگی هیئت‌های مذهبی نباید به بهای از دست رفتن ساختارهایی باشد که ائمه معصوم(ع) تعریف کرده‌اند و باید در راستای حفظ این قالب‌های اصیل دینی تلاش کرد.



رسولی با بیان این‌که هیئت‌ها و مجموعه‌های فرهنگی ـ مذهبی باید از موازی‌کاری دوری کنند، خاطرنشان کرد: برپایی جلسات و برنامه‌های ویژه ایام دهه نخست محرم، حرکتی قابل تقدیر است که باید با برنامه‌ریزی و تعامل هیئتی‌ها از حال موازی‌کاری خارج شود.



وی در پایان یادآور شد: برنامه‌ریزی فعالیت زمان‌بندی‌شده و غنی عزاداری در ایام محرم‌الحرام، مصداق شکستن دیوار موازی‌کاری‌ها در هیئت‌های مذهبی است که می‌تواند به شکل محله‌ای انجام شود.

captcha