اسماعیل اسدی، رئیس دانشگاه شهرکرد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تبریک هفته پژوهش به تمامی فعالان در این عرصه، به شعار امسال؛ «تحقیق و پژوهش کلید توسعه پایدار جامعه» اشاره کرد و گفت: این شعار جایگاه تحقیق و پژوهش را نشان میدهد و امید است که تنها به شعار محدود نشود.
وی پژوهش را از مهمترین عوامل گسترش مرزهای دانش دانست و تصریح کرد: پژوهش نه تنها بشر را با قابلیتهای خود بهعنوان یک انسان آشنا میکند بلکه باعث بهبود و تغییرات در رفتارهای سازمانی میشود تا افراد برنامههای خود را متناسب با واقعیتها تنظیم کنند.
تحقیق و پژوهش قدرت سازمانی را بالا میبرد
اسدی خاطرنشان کرد: تحقیق و پژوهش باعث افزایش مهارت افراد میشود همچنین قدرت سازمانی را در راستای رسیدن به اهداف بالا میبرد.
وی با بیان اینکه بیشتر تحقیقات و پژوهشهای کشور در دانشگاهها رقم میخورد، افزود: باید در امر پژوهش از اسنادی که در نقشه جامع علمی کشور مدون شده و به نوعی رسالت دانشگاه را تعیین میکند تبعیت کنند.
رئیس دانشگاه شهرکرد به وظایف دانشگاهها در زمینه گسترش پژوهش و تبدیل آن به فناوری اشاره و تصریح کرد: دانشگاهها باید در تشکیل جامعه دانش بنیان، دستیابی بر فناوری نوین و نافع، کمک به افزایش سهم تولیدات از منابع و کمک به گسترش همکاریهای بین حوزهای و بینالمللی حرکت کنند.
اسدی به امکانات موجود در دانشگاهها در زمینههای پژوهشی اشاره و خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر با رشد تحصیلات تکمیلی کشور و اهدافی که در برنامه پنجم توسعه در بخش علم وفناوری مطرح شده زمینهسازی لازم برای تحقیق و پژوهش در دانشگاهها بهوجود آمده و امکانات اولیه فراهم شده است، اما این امکانات کافی نیست؛ چراکه نیاز جامعه فراتر از اینها است.
سرعت رشد علمی ایران در جهان چشمگیر است
وی با بیان اینکه سرعت رشد علمی کشور در جهان چشمگیر است، افزود: در حال حاضر جایگاه علمی کشور در منطقه دوم و رشد علمی آن در جهان اول است اما میطلبد پژوهشگران با هدف حل معضلات جامعه به تحقیق و پژوهش بپردازند.
اسدی با تأکید بر لزوم پژوهش متناسب با نیازهای جامعه تصریح کرد: برخی از پژوهشها متناسب با نیاز جامعه و کاربردی نیستند که میطلبد از این مرحله گذر و به پژوهشهای کاربردی برای رفع مضلات جامعه روی آورد.
وی با اشاره به نیازهای استان در زمینه فعالیتهای پژوهشی، گفت: چهارمحال و بختیاری در زمینه پژوهشی نیازمند تحقیق در زمینههای صنعتی و کشاورزی است.
کمبود اعتبارات در بخش پژوهش
رئیس دانشگاه شهرکرد به کمبود اعتبارات در بخش پژوهش اشاره و خاطرنشان کرد: طبق قانون باید تا پایان برنامه پنجم توسعه 3 درصد از سود حاصل از تولید ناخالص ارزی به پژوهش داده شود در حالی که با گذشت دو سال از آن هنوز این امر مهم محقق نشده است؛ همچنین دستگاههای اجرایی نیز در پرداخت 1 تا 3 درصد از اعتبارات خود در بخش پژوهش کمتوجهی کردهاند.
به گفته وی، چنانچه این اعتبارات تحقق یابد، احساس میشود با زمینهسازی مناسب در دانشگاهها بتوان تا اندازهای در راستای کاربردی کردن پژوهشها اقدام کرد.