سیدسعید اسماعیلی، محقق و پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه حاکمیت نباید از تصمیمات گذشته خود در حوزه طب سنتی عقبگرد کند، اظهار کرد: بدون اینکه بخواهیم جهتگیریهای سیاسی را در نظر بگیریم در دولت قبلی پیشرفتهای خوبی در این زمینه ایجاد و به طب سنتی بهای بیشتری داده شد به طوری که معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت ایجاد، به برخی از داروهای گیاهی مجوز و دانشکدههای طب سنتی نیز راهاندازی شد.
اسماعیلی تصریح کرد: اما هم اکنون برخی از مصوبات گذشته در حوزه طب سنتی مورد سؤال واقع میشود.
این محقق و پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی بر لزوم ادامه گامهایی که تاکنون برداشته شده تاکید کرد و گفت: اگر شبههای هم وجود دارد مطمئنا افرادی هستند که به صورت علمی بتوانند شبهات را پاسخ بدهند و عقب گردی نباید صورت بگیرد بنابراین مصوباتی که سابق بر این بوده باید ادامه پیدا کند.
میدانی که تاکنون به طب سنتی داده شده باید وسیعتر شود نه تنگتر
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: در حال حاضر نیز سختگیریهایی در مورد عطاریها و داروهای گیاهی شروع شده که برخی از آنها واقعا غیرعلمی و غیرآکادمیک است، این گونه مسائل باید مقداری بازنگری شود و میدانی که تاکنون به طب سنتی داده شده باید وسیعتر شود نه اینکه تنگتر شود.
لزوم اجرایی مصوبه آموزشهای کوتاه مدت طب سنتی برای پزشکان عمومی
اسماعیلی یادآور شد: سابق بر این مصوباتی وجود داشت مبنی بر اینکه غیر از متخصصان طب سنتی، پزشکان عمومی نیز آموزش کوتاه مدتی در زمینه طب سنتی ببینید و بتوانند ارائه خدمت کنند، این آیین نامه تصویب شده ولی اجرا نمیشود و باید زمینههای اجرای آن فراهم شود و به کسانی که در این بخشها مسئولیت دارند کمک شود تا این آیین نامه نیز اجرا شود.
این محقق و پژوهشگر طب ایرانی و اسلامی تصریح کرد: بخشهایی در چشمانداز و در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دیده شده تا خدمات طب سنتی در خدمات رایج ادغام شود و در خانههای بهداشت بهورزان با قدم اول ارائه خدمات طب سنتی آشنایی پیدا کنند به هر حال این اقدامات باید صورت بگیرد و مصوباتی که قبلا انجام شده باید اجرایی شوند و دانشکدههای طب سنتی توسعه پیدا کنند.
اختصاص تنها 2 سهمیه دانشجو برای برخی از دانشکدههای طب سنتی
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون دانشکده طب سنتی وجود دارد که دو سهمیه دانشجو به آن اختصاص دادهاند ولی سوال این است که دو سهمیه دانشجو قرار است چه مشکلی از این کشور حل کند، زمانی که کلاسی تشکیل میشود و استاد و امکانات نیز وجود دارد در یک کلاس چه دو نفر باشند چه 20 نفر به هر حال میتوانند از آن استفاده کنند.
اسماعیلی در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: برای دانشجویان پزشکی این موضوع مصوب شده که حداقل دو واحد آشنایی با طب سنتی را داشته باشند ولی این هم مقوله هم متاسفانه اجرایی نشده است که اگر همین گام را به پیش ببریم فعلا برای دانشجویان پزشکی و پس از آن برای دانشجویان سایر رشتههای علوم پزشکی و بعد از آن هم برای سایر دانشجویان آموزشهای مرتبط با حوزه سلامت مثمرثمر و کافی است.