کد خبر: 1344080
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸
گنجی:

ناپیوستگی برنامه‌ها، مهم‌ترین خلأ انجام پژوهش‌های مؤثر قرآنی است

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرکل ارشاد چهارمحال و بختیاری توجه به تفکر و عقلانیت به‌عنوان مبنای کار پژوهش را از تأکیدات قرآن دانست و گفت: عدم پیوستگی بین برنامه‌های قرآنی مهم‌ترین خلأ در انجام پژوهش‌های مؤثر در این زمینه است.


حسین گنجی، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اهمیت پژوهش در تمامی زمینه‌ها، گفت: خوشبختانه حوزه‌های علمیه و مراکز دینی در سال‌های اخیر هم در فضای مکتوب و هم فضای مجازی برای تحقیق و کاووش در علوم قرآنی خدمات ارزشمندی را انجام داده‌اند.



وی به فعالیت پایگاه‌های اینترنتی، سامانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در زمینه پژوهش‌های قرآنی اشاره و تصریح کرد:  این بخش‌ها قسمت اعظمی از فضای کار خود را به این امر معطوف داشته‌اند؛ همچنین  کتاب‌ها و آثار ارزشمندی توزیع و پژوهش‌های مختلف قرآنی نیز انجام شده است.



گنجی عدم پیوستگی بین برنامه‌های قرآنی را مهم‌ترین خلأ در حوزه پژوهشی دانست و خاطرنشان کرد: عدم اولویت‌بندی برنامه‌های قرآنی نیز دومین خلأ در زمینه پژوهش در حوزه علوم قرآنی است که  به نظر می‌رسد شورای عالی انقلاب فرهنگی و زیر مجموعه آن شورای توسعه فرهنگی قرآن در این مؤلفه باید سرمایه‌گذاری کنند.



وی اظهار کرد: به‌طور معمول در گذشته رویکرد نظری در زمینه پژوهش و تحقیق قرآنی مورد تأیید بود اما با توجه به لزوم پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌های قرآنی، تولید محتوای قرآنی در دستور کار قرار گرفت که نرم‌افزارهای آموزشی و علمی در این راستا تولید شده است.



کار بدون تفکر و تحقیق در آموزه‌های دینی پذیرفته نیست



گنجی به اهمیت پژوهش در علوم دینی اشاره کرد و گفت: فرهنگ قرآن در آیه‌ها و سوره‌های متعدد به موضوع تفکر، اندیشه و عقلانیت که مبنای کار پژوهش است اشاره دارد؛ چراکه کار بدون تفکر و تحقیق در آموزه‌های دینی پذیرفته نیست.



به گفته وی، مباحث دینی و قرآنی که بشر نیازمند توجه و تعمق به آن است انسان را برآن می‌دارد که برای بهره‌گیری از این گنجینه بزرگ و انتقال این میراث ارزشمند به دیگران، پژوهش و تحقیق مؤثری صورت گیرد.



وی  با تأکید برضرورت ترویج فرهنگ قرآن در جهان تصریح کرد: با توجه به وظیفه مسلمانان در حفظ و حراست از قرآن به‌عنوان میراث گران‌بهای پیامبر(ص)، اقداماتی مؤثر در راستای توسعه فرهنگ قرآن انجام شده است که می‌توان در صحنه‌های بین‌المللی در کشورهای اسلامی به‌ویژه ایران این دستاوردها را مشاهده کرد.



گنجی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کسانی که پیروی دین اسلام و مکتب قرآن نیستند نیز برای بهره‌گیری از این دریای عمیق، مطالعات گسترده‌ای انجام داده‌اند که گاهی جلوتر از اقدامات ما نیز بوده است.

captcha