کد خبر: 1344373
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۱

سردیس برنزی شهید مفتح رونمایی شد

گروه هنر: آیین رونمایی از سردیس شهید دکتر مفتح پیش از ظهر امروز در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین رونمایی از سردیس استاد شهید دکتر محمد مفتح، با حضور سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی وزیرعلوم، فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام هادی مفتح فرزند شهید مفتح، میثم امرودی قائم مقام فرهنگی و اجتماعی شهرداری، حجت‌الاسلام محمدرضا امام ریاست دانشکده الهیات تهران، جمال کامیاب مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران، زهرا مصطفوی  و... امروز 27 آذرماه در دانشکده الهیات برگزار شد.



در ابتدای این مراسم، امام ریاست دانشکده الهیات در سخنانی اظهار کرد: شهید مفتح پیشگام وحدت میان حوزه و دانشگاه بود. در این راستا وی سعی کرد با تشکیل این دانشگاه قدم‌هایی محکم در این عرصه بردارد، البته در این میان با سختی‌های بسیاری رو به رو شد، اما هیچ‌گاه این مشکلات سبب نشد که وی از اصولش کوتاه بیاید.



وی افزود: شهید مفتح زمانی در پی وحدت حوزه و دانشگاه بود که اکثر مردم تصور می‌کردند دانشگاه تنها محلی برای کسب علم است، اما این شهید توانست با ادله قوی ثابت کند که علم و دین دو بازوی برای اعتلا و پیشرفت انسان هستند، در این راستا دیدیم که بسیاری از استادان حتی کسانی که در رشته‌های غیر انسانی فعالیت می‌کردند، آیات قرآن و روایات اسلامی را اثبات ادله‌های خود قرار می‌دادند.



ریاست دانشکده الهیات گفت: پس از سال‌ها که از شهادت این شهید بزرگوار می‌گذرد هنوز ما به عنوان پیروان راه وی، وامدار اندیشه‌های وی هستیم، زیرا غنای تفکر این شهید به حدی بود که نسل جوان امروز نیز می‌تواند از آن بهرمند شود، در این میان باید از افرادی که دغدغه تفکرات شهید مفتح را دارند استفاده کرد تا اندیشه‌های وی را به طرز صحیحی اشاعه داد.



تهران نمایشگاه شهدا شود



در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام امرودی نیز در سخنانی تصریح کرد: کوچه‌ها و خیابان‌های ما باید به نام شهدای انقلاب و دفاع مقدس باشد؛ شهدایی نظیر دکتر مفتح که بسیار بلند مرتبه بودند، این نامگذاری نیز تنها به یک نام نباید خلاصه شود، بلکه باید به یاد ما آورد که ما به واسطه ایثار این شهدا بوده که هم‌اکنون در چنین جایگاهی قرار داریم.



وی ادامه داد: تصمیم ما در شهرداری این است که با نصب تندیس‌های شهدا، تهران را به نمایشگاه بزرگی از شهدا تبدیل کنیم. همچنین در هرکوچه در کنار نام هر شهید با قرار دادن تصویر آن شهید و همچنین جمله‌ای از وی، شهر خود را معطر به وجود شهدا کنیم.



امرودی گفت: جبهه‌های جنگ محمل زیبایی‌هایی بود که در آن نه  زیادخواهی جا داشت نه غیبت و هر آنچه در آن به چشم می‌خورد ایثار و فداکاری بود، بنابراین هیچ‌گاه در چنین فضایی کاری به روی زمین نمی‌ماند. در این راستا موظفیم در سازمان زیبا سازی شهرداری تهران به واسطه کارهای هنری این نکته را بار دیگر به یاد مخاطبان آوریم.



وی در انتهای سخنان خود تصریح کرد: امیدواریم یاد و خاطره شهدا، تنها به نامشان خلاصه نشود، بلکه باید به فرهنگ و آرمان‌های شهدایی چون شهید مفتح توجه شود. زیرا این بزرگواران سعی داشتند در حوزه اندیشه با غنای فکری مبلغ ارزش‌هایی باشند که در اسلام به آن تأکید شده است.



در بخش دیگری از این مراسم هادی مفتح تصریح کرد: شهید مفتح عمر کوتاهی داشت، اما در این عمر کوتاه دستاوردهای بسیاری از خود بر جای گذاشت، به نحوی‌که می‌توان گفت این شهید هنوز زنده است و اندیشه‌هایش الهام‌بخش بسیاری از فرهیختگان است، به ویژه اینکه این شهید بزرگوار که همه از وی به عنوان فردی که در جهت وحدت حوزه و دانشگاه قدم برداشت، فردی بود که تفکراتش نشئت گرفته از علم و دینی بود.



وی افزود: شهید مفتح را اگر بخواهیم به درستی تعریف کنیم در دو مهم می‌توانیم تعریفش کنیم؛ ابتدا تشخیص صحیح در وظیفه و همچنین پایبندی به روی انجام وظیفه. این اصول هیچ‌گاه شهید مفتح را تنها نگذاشت، لذا در قبل از انقلاب تمام تمرکز خود را بر مبارزه گذاشت و پس از انقلاب نیز به دور از سهم‌خواهی تمرکز خود را در دانشگاه متمرکز کرد.



مفتح با بیان اینکه شهید مفتح  یکی از مبارزان تأثیرگذار انقلاب بود، گفت: در سه سال پایانی حکومت پهلوی که اکثر مبارزان در زندان یا تبعید بودند، شهید مفتح با سخنرانی‌های خود در مسجد قبا نقش بزرگی در انقلاب داشت، به نحوی‌که حضرت امام (ره) در تبعید پیگیر سخنرانی‌های وی در مسجد قبا بودند. بعد از انقلاب نیز طی هشت ماهی که در قید حیات بودند هیچ‌گاه به دنبال سهم نبودند، درصورتی‌که پست‌های مختلفی به وی پیشنهاد می‌شد، اما وی ترجیح داد در دانشگاه حضور داشته باشد، زیرا این نقش‌آفرینی را سازنده‌تر می‌دانست.



پسر شهید مفتح تاکید کرد: شهید مفتح راه خود را از حوزه آغاز کرد، آنهم در زمانی که نزدیکی و ورود به حوزه به هیچ وجه یک امر مورد پسند نبود، به ویژه اینکه رژیم سرکوب‌‌گر رضاخانی به شدت با حوزه‌های علمیه برخورد بد داشت. درباره ورود به دانشگاه نیز وضعیتی مشابهی وجود داشت، زیرا در فضای آن دوران پسندیده نمی‌شد که فردی از حوزه‌ها به دانشگاه ورود پیدا کند، اما چون این شهید به آرماهایش اعتقاد داشت در مقابل تمام سختی‌ها ایستاد و برای آرمان‌هایش از همه وجودش مایه گذاشت.



وی در انتها تأکید کرد:  شهید فتح را هم می‌توان یک طلبه و دانشجو موفق دانست هم یک استاد موفق، پس به واسطه همین مزیت بود که توانست قدم‌های مثمرثمری در نزدیکی حوزه و دانشگاه بردارد، امیدواریم ما نیز در ادامه بتوانیم با پیروی از آرمان‌های این شهید ادامه‌دهنده راه وی که همان وحدت حوزه و دانشگاه بود قدم برداریم.



شهید مفتح نماد وحدت حوزه و دانشگاه



سیدضیاء هاشمی به عنوان آخرین سخنران این مراسم هم اظهار کرد: شهید مفتح را به حق می‌توان نماد وحدت حوزه و دانشگاه نامید. به همین دلیل نیز ما مفتخریم تا بتوانیم راه این شهید بزرگوار را ادامه دهیم، البته ادامه راه این شهید حداقل کاری است که می‌توانیم نسبت به آرمان‌های این شهید انجام دهیم، زیرا ویژگی شخصیت وی به اندازه‌ای وسیع است که نمی‌توان تمامی ابعاد شخیت وی را به طور کامل درک کرد.



وی ادامه داد: مطلب دیگری که دوست دارم به روی آن تاکید داشته باشم این است که حوزه و دانشگاه در حقیقت یکی است و نمی‌شود این دو عرصه را از هم جدا دانست، به همین دلیل علم بدون دین هیچ‌گاه ما را به سر منزل مقصود نخواهد نرساند هم اینکه دین را نباید منهای علم دانست.



هاشمی با بیان اینکه برای وحدت حوزه و دانشگاه احتیاجی به استدال‌های عجیب و غریب نیست، گفت: اینکه بخواهیم برای  اثبات اینکه بین حوزه و دانشگاه وحدت برقرار است دلیل بیاوریم درست نیست، چون همانگونه که گفتم اینها جدا از هم نیستند. در این میان اگر ما بتوانیم به شکلی صحیح به اصول و کارهای خود وفادار باشیم در حقیقت قدمی در جهت نزدیکی حوزه و دانشگاه برداشته ایم.



وی در پایان این مراسم گفت: شهید مفتح در هر جا که نیاز به مبارزه بود در صف اول قدم بر می‌داشت و هرجا که باید در امر سازندگی شرکت می‌کرد، حضوری فعال داشت. رفتاری که اگر سرلوحه رفتار ما قرار گیرد ما به دستاوردهای خوبی نائل خواهیم آمد.

captcha