به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، هفته پایانی آذر ماه با پایان یافتن انتظارات برای معرفی معاون جدید قرآن و عترت وزارت ارشاد همراه بود؛ چرا که در اولین روز این هفته و پس از چندین ماه انتظار سرانجام با حکم علی جنتی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی به عنوان معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شد.
وی سابقه مسئولیتهایی چون معاونت پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی، دبیر ستاد عالی مساجد کشور، ریاست ستاد خادمان قرآن و عضویت در هیات مدیره سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) را در کارنامه خود دارد.
برنامه «افق» و بررسی جایگاه آموزش عمومی قرآن
در ادامه سلسله برنامه رادیویی «افق» شنبه این هفته به تاریخ 23 آذرماه قسمت دیگری از این برنامه با حضور محمدحسین فریدونی، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و مصطفی عباسیمقدم، کارشناس و پژوهشگر قرآنی، همچنین محمدرضا پورمعین، کارشناسمجری همچون هفتههای اخیر به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت. فریدونی در بخشی از این برنامه گفت: جایگاه آموزش عمومی قرآن در اسناد و اقدامات ملی کشور جدی گرفته شده است و اگر منشور توسعه فرهنگ قرآنی را مطالعه کنید، مطالبی در این حوزه آمده است. عباسیمقدم نیز در این برنامه یادآور شد: هر چند که دستگاههای مختلفی متولی فعالیتهای قرآنی شدهاند، اما مشکل این است که ما یک برنامه مدون آموزشی برای طیفهای مختلف جامعه نداریم و یک چشمانداز روشن میخواهیم تا دریابیم که انتظار ما از آینده آموزش قرآن چیست.
برگزاری آزمون مقدماتی طرح حفظ قرآن کریم
در دومین روز آخرین هفته آذرماه حجتالاسلام والمسلمین محمدکاظم موسوی، مسئول کمیته طرح تربیت حافظان قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه از برگزاری آزمون مقدماتی طرح حفظ قرآن کریم سخن به میان آورد و با بیان اینکه طرح تربیت حافظان قرآن کریم امسال برای دومین سال به همت سازمان دارالقرآن الکریم در حال اجرا است، گفت: این طرح سال گذشته در قالب کلاسهای حضوری در امامزادگان و بقاع متبرکه و همچنین در قالب آموزشهای مجازی و در حفظ یک جزء تا سه جزء قرآن کریم دنبال شد.
مراسم اختتامیه مسابقات سراسری قرآن کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه 24 آذرماه و از ساعت 12:30 در پایگاه شکاری سرلشکر شهید خلبان عباس لشکری برگزار شد. در پایان این مسابقات که از روز شنبه آغاز شده بود نفرات اول تا سوم رشتههای مختلف با اهدای لوح یادبود و جوایز نقدی تجلیل شدند.
برگزاری مسابقات قرآن کارکنان زندانهای کشور
مسابقات قرآن کارکنان سازمان زندانهای کشور طی روزهای 25 ـ 28 آذرماه در مجتمع فرهنگی آموزشی خزرآباد شهر ساری برگزار شد. در این دوره از مسابقات 140 شرکت کننده حضور داشتند. در این روز همچنین مرحله نیمهنهایی یازدهمین دوره مسابقات قرآن بسیج دانشجویی در سطح تهران بزرگ، برگزار شد و متسابقان رقابت یک روزه خود را در بخشهای بانوان و آقایان و در دو بخش قرآن و عترت برگزار کردند.
همایش تکریم چهرههای قرآنی بهمنماه برگزار میشود
روز دوشنبه 25 آذرماه از برگزاری هشتمین دروه برگزاری مراسم تکریم چهرههای قرآنی کشور در بهمنماه با حضور اساتید و پیشکسوتان قرآنی در تهران خبر داده شد. ستاد هشتمین دوره مراسم تکریم چهرههای قرآنی از مهرماه در سازمان دارالقرآن الکریم آغاز به کار کرده است. همچنین در این روز از برگزاری نشست مشترک کارشناسان قرآنی بنیاد شهید و امور ایثارگران با حضور کارشناسان قرآنی فعال استانهای سراسر کشور، در روز هفتم دیماه در تهران خبر داده شد.
سی و سومین دوره مسابقات قرآن کریم کارکنان پایور و دوازدهمین دوره مسابقات قرآن کریم دانشجویان ارتش نیز روز دوشنبه، 25 آذرماه آغاز و تا پنجشنبه، 28 این ماه ادامه داشت. در این مسابقات متسابقان در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ سه جزء، حفظ پنج جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 20 جزء، حفظ 25 جزء و حفظ کل، ترجمه و تفسیر قرآن کریم به رقابت پرداختند.
معاونت قرآنی متعلق به همه قرآنیان است
معاون قرآنی و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین گفتگوی رسمی خود پس از انتصاب به این سمت، اظهار کرد: بهزودی خواهید دید که این معاونت متعلق به همه قرآنیان است و حضور ما فقط تسهیلکننده راه آنهاست و نظر صاحبنظران ارج نهاده میشود. وی همچنین از کارهای صورت گرفته در یکساله گذشته سخن گفت.
روز سهشنبه 26 آذرماه، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن از برگزاری نشست تخصصی «ویژهیهای تلاوت استادانه» خبر داد و گفت: در راستای مأموریت این شورا در حوزه تخصصی تلاوت و حفظ قرآن کریم، در دهمین گام، مقدمات برگزاری نشست تخصصی سال ۹۳ با رویکردی تحلیلی ـ آموزشی فراهم شده است. وی گفت: این نشست اردیبهشتماه سال آینده با حضور اساتید، قاریان و حافظان ممتاز از سراسر کشور برگزار خواهد شد و در آن برای دومین سال متوالی، موضوع با اهمیت «ویژگیهای تلاوت استادانه» مورد بررسی قرار میگیرد.
برگزاری سی و دومین مجمع قرآنیان شهر تهران
سی و دومین مجمع قرآنیان شهر تهران روز چهارشنبه 27 آذرماه، بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور نخبگان قرآنی شهر تهران در مسجد جامع والفجر منطقه یک برگزار میشود. در این مراسم از اساتید برجسته و گمنان قرآنی همچون علی الفت، سیروس کامران، حاجیه خانم چیذری و زهرا عقبایی، پنج استاد قرآنی منطقه یک شهر تهران تجلیل و تکریم به عمل میآید. همچنین در این روز هفتمین دوره مسابقات قرآن دارالقرآن امام علی ابن ابی طالب (ع) در بخش آقایان با رقابت 700 شرکت کننده در رشتههای حفظ، قرائت تحقیق و ترتیل آغاز شد و تا روز جمعه ادامه خواهد داشت.
مراسم معارفه سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان
مراسم معارفه حمید صابرفرزام، سرپرست سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا پیش از ظهر روز چهارشنبه، 27 آذرماه در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد. در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان قرآنی نهادها و سازمانهای دولتی برگزار شد، آیتالله هاشمزاده هریسی از انجام دادن همه فعالیتها بر پایه رحمت سخن گفت و افزود: تمام ارتباطات در روابط دولت با ملت، ملت با ملت و ... باید براساس محور رحمت فراهم شود.
همچنین در این مراسم حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز در سخنانی بر توجه بیشتر خبرگزاری ایکنا به بعد کیفی اخبار تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز که یکی دیگر از سخنرانان بود در سخنانی گفت: فعالیتهای قرآنی کنونی در شأن نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و لازم است که فعالیتهای قرآنی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز با ارتقای کمی و کیفی همراه باشد.
برگزاری مراسم اختتامیه مسابقات قرآن سپاه
مراسم اختتامیه سی و دومین دوره مسابقات قرآن کل نیروهای سپاه، 28 آذرماه در سالن ولایت ستاد فرماندهی کل سپاه و با حضور جمعی از مسئولان این نیرو برگزار میشود. این مسابقات از روز سهشنبه 26 آذرماه آغاز شده بود.
عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور نیز در آخرین روز از آخرین هفته نهمین ماه سال 1392 با تأکید بر پرهیز از بیمهری به برخی نیروهای قرآنی به خاطر برچسبهای جعلی گفت: در رویکرد جدید معاونت قرآن باید تمام سازمانها و نهادهای قرآنی به یک وحدت رویه حول محور قرآن کریم برسند. همچنین رئیس جمعیت قرآنی استان تهران با تأکید بر اینکه راههای ارتباطی پیشکسوتان قرآنی با بدنه جامعه محدود است، گفت: باید راهکارهایی برای ارتباط بیشتر پیشکسوتان با مردم توسط نهادهای متولی در نظر گرفته شود.