به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور پیش از ظهر امروز، 30 آذرماه در سخنرانی پیش از خطبههای این هفته نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه صیانت از نظام اسلام و پایداری از مواریث ارزشمند شهدا و امام شهدا یکی از فرایض و وظایف وفاداران انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: این صیانت و پاسداری به تناسب زمان در عرصههای مختلف سیاسی، نظامی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی میتواند تاثیرگذار باشد.
نوبخت در ادمه سخنان افزود: با توجه به شرایط کنونی نظام جمهوری اسلامی ایران که بدخواهان نظام و دولتهای زورگو با تحمیل تحریم اقتصادی در جهت فشار بر این نظام و محدود کردن معیشت مردم هستند، عرصه اقتصادی از اهمیت خاص برخوردار خواهد بود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه در عرصه اقتصادی با توجه به شدت تحریمها مقاومت و مقابله با تحریمهای دشمن بسیار پراهمیت و ضروری است، تصریح کرد: به همین جهت مقام معظم رهبری نیز در سیاست گذاریها و راهبردهای که برای سال جاری بیان داشتهاند، دو موضوع حماسه سیاسی و اقتصادی را به عنوان دو رویکرد مورد تاکید قرار دادهاند.
وی یادآور شد: بحمدالله حماسه سیاسی با درک و آگاهی مردم فهیم و متدین ایران اسلامی به خوبی در 24 خرداد محقق و دولت تدبیر و امید به عنوان محصول آن خردورزی مردم مشغول به کار شد و در استمرار فعالیت و حماسه سیاسی ملت ایران دولت برخواسته از اراده مردم در عرصههای بینالمللی هم در کمتر از صد روز موفق شد حقوق حقه ملت بزرگ ایران را در گام نخست با یک منطق قوی به جهانیان عرضه کند و در توافق نامه ژنو این حق در جهت برخورداری کامل از چرخه سوخت هستهای مورد پذیرش قرار گرفت.
نوبخت در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: باز هم در چند روز گذشته که پیشنهاد نظام جمهوری اسلامی ایران که از سوی ریاست جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر «جهان عاری از خشونت و افراطگری» مطرح شده بود با اجماع به تصویب رسید، این موضوع در حالی است که تمام تلاش بدخواهان اسلام بر این راستا بود که از اسلام، این چهره مهربان و مقدس تصویری خشن ارائه کنند که موفق به این امر نشدند که این هم یک موفقیت برای یک فرزند حوزه و دانشگاه بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر حماسه اقتصادی با شکل گیری اقتصاد مقاومتی قابل عرضه و ارائه خواهد بود، اضافه کرد: در اقتصاد مقاومتی حداقل دو ویژگی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که بتواند در برابر فشارهای جهانی و بیرونی مقاوم و استوار بماند. از این رو در اقتصاد مقاومتی شرط برخورداری از تمامی ظرفیتهای داخلی کشور مطرح است که بحمدالله در پهنای ایران اسلامی ظرفیتهای بزرگ انسانی، منابع طبیعی و حتی منابع مالی داریم که میتواند از این منابع به نحو شایستهای در جهت استقرار نظام در جایگاه نخست اقتصاد منطقه استفاده کنیم.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور توجه خاص به معیشت مردم را به عنوان عنصر دیگر تعیین کننده در اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: وظیفه مسئولان است که در ارتباط با معیشت مردمی که قرار است در مقابل فشارهای اقتصاد جهانی و دولتهای زورگو مقاوم باشند برنامههای مناسب و اثربخشی داشته باشند.
نوبخت با بیان اینکه امکان دستیابی و برخورداری از ظرفیتهای داخلی و توجه به معیشت مردم بدون برنامهریزی امکانناپذیر است، بیان کرد: بنابراین در بودجه سال 93 که چگونگی مقدارت کشور از نظر دخل و خرج در سال آینده را پیشبینی میکند، در راستای شکل گیری اقتصاد مقاومتی، حماسه اقتصادی و آنچه که به عنوان برنامه یک ساله از برنامه پنجم توسعه است مورد توجه تهیه کنندگان لایحه بودجه سال 93 بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در سال 93 منابع درآمدی کشور با توجه به تحریمهای مختلف حداقل 7.3 کمتر از بودحه سال جاری باشد، اظهار کرد: بودجه سال آینده اندکی نسبت به بودجه سال جاری انقباضیتر است، به دلیل اینکه ما از ظرفیت بزرگ نفتی بیش از چهار میلیون قدرت تولید داریم ولی در حال حاضر به دلایل مختلف تنها یک میلیون بشکه از آن را میتوانیم استفاده کنیم.
نوبخت با بیان اینکه در سال آینده با پیشبینی منابع کمتری بودحه سال 93 را طراحی کردهایم، تصریح کرد: در این بودجه دو عنصر برخورداری از ظرفیتهای موجود و توجه به معیشت مردم به عنوان پایههای اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه برنامهریزان باشد؛ از سوی دیگر با عنایت به اینکه منابع در اختیار دولت برای فعالیتهای عمرانی حداقل 33 درصد از رقمی است که در بودجه سال 92 پیش بینی شده است بنابراین باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی از این رقم به نحو بهتری استفاده کنیم و به جای اختلاف نظر باید وحدت نظر داشته باشیم.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور اضافه کرد: تدبیر بر این بود که این رقم بر پروژههای آماده و بالای 80 درصد برای بیش از 246 طرح اعم از بزرگراه، آزادراهها، بیمارستانها، مدارس، انواع و اقسام آب رسانی به ویژه آبهای مرزی اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: در کنار این رقم 37 هزار میلیاردتومان که برای این حوزه اختصاص یافته ولی باز هم منابع دیگری وجود دارد در بودحه سال 93 دیده شده است و که باید در اختیار این منابع قرار بگیرد، یکی از این منابع صندوق توسعه ملی است که در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
نوبخت اضافه کرد: بخش دیگری از این ارقام مربوط به منابع ارزی است که در خارج از کشور است و به دلیل تحریمها امکان داخل کردن این منابع به صورت مستقیم وجود ندارد؛ به هر حال در بودجه سال 93 که در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و در راستای حماسه آفرینی اقتصادی طراحی شد بیشتر معطوف شده به بهبود معیشت مردم است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور اضافه کرد: بهبود معیشت مردم با دو امر محقق میشود، یکی مهار و کاهش تورم که اگر قرار باشد حقوق افراد ثابت بماند و تورم ارزش پول آنان را کاهش دهد مطمئنا معیشت مردم بهتر نخواهد شد و از سوی دیگر باید تلاش مثمرثمری برای افزایش اشتغال جوانان داشته باشد.