کد خبر: 1344757
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۰۱:۲۴
خضری عنوان کرد:

بیمارستان‌ها در آستانه ورشکستگی/ کاهش بودجه ماندگاری متخصصان در مناطق محروم

گروه سلامت: دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بخش سلامت با بدهی هشت هزار میلیاردی مواجه و بیمارستان‌ها در حال ورشکستگی هستند که باید برنامه مناسبی برای این حوزه در نظر گرفته شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته، 29 آذرماه با حضور امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس شورای اسلامی، محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت، ایرج حریرچی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رسول خضری، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به بررسی بودجه سلامت لایحه سال 93 پرداخت.



لزوم تطبیق بودجه با قانون برنامه و اسناد بالادستی



امیدوار رضایی در این برنامه بر لزوم تطبیق بودجه با قانون برنامه و اسناد بالادستی تاکید و گفت: در سیاست ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری به یکپارچی در تخصیص منابع عمومی تاکید شده که این موضوع در بودجه نیامده است و کاهش سهم پرداختی از جیب مردم به 30 درصد در پایان برنامه پنجم توسعه که در سال 93 وارد چهارمین سال آن شده‌ایم در این بودجه دیده نشده است.



خرید راهبردی در بودجه 93 نسبت به سال گذشته کمتر شده است



وی با تاکید بر اینکه خرید راهبردی در بودجه 93 نسبت به سال گذشته کمتر شده است، اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده بود تا تعرفه‌های خدمات درمانی برای تمام وقت شدن پزشکان مورد توجه قرار بگیرد که این هدف برنامه نیز توسط وزارت بهداشت و دستگاه‌های مرتبط دیده نشده است و از سوی دیگر سال به سال باید وابستگی بیمارستان به درآمد اختصاصی کمتر می‌شد که این موضوع در بودجه لحاظ نشده است.



بودجه سال 93 حوزه سلامت براساس احکام و اهداف قانون برنامه توسعه نوشته نشده است



معاون قوانین مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با چنین روندی بسیاری از اهداف برنامه توسعه محقق نمی‌شود، عنوان کرد: ولی مشکل ما پول نیست بلکه بحث بی قانونی و عدم اجرای درست قانون است، مطمئنا اگر قانون کامل اجرا شود جای نگرانی وجود ندارد ولی بودجه 93 براساس احکام و اهداف برنامه نوشته نشده است.



بودجه حوزه سلامت پس از بررسی در کمیسیون تلفیق نهایتا 5 درصد افزایش خواهد یافت



براساس گزارش ایکنا، رسول خضری نیز در بخش دیگری از این برنامه با تاکید بر اینکه بودجه حوزه سلامت پس از بررسی در کمیسیون تلفیق نهایتا پنج درصد افزایش خواهد یافت، بیان کرد: 20 درصد از بودجه‌ای که برای ماندگاری متخصصان در مناطق محروم بوده در بودجه سال 93 کاهش یافته است.



سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی 4 درصد است



وی با بیان اینکه سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی در حالی به چهار درصد هم نمی‌رسد که این رقم باید به بیش از 7 درصد می‌رسید، تصریح کرد: با این میزان بودجه تخصیص یافته اولویت حوزه سلامت همچنان دوازدهم خواهد بود، حوزه سلامت با بدهی هشت هزار میلیاردی مواجه است و بیمارستان‌ها نیز در حال ورشکستگی و خانه‌های بهداشت نیز فرسوده شده‌اند.



بیمه‌های درمانی ناکارآمد و سرانه درمان نامطلوب است



دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیمه‌های درمانی را ناکارآمد و سرانه درمان را نامطلوب دانست و افزود: بحث بیمه فراگیر از 20 سال قبل مصوب شده ولی هنوز اجرا نشده است ما باید عدالت در سلامت را در تمامی نقاط کشور اجرایی کنیم و تعداد افرادی که قرار است در پزشک خانواده دیده شوند به صورت یکسان در نظر گرفته شوند.



براساس گزارش ایکنا، محمدرضا واعظ مهدوی نیز در بخش دیگری از این برنامه طی سخنانی با تاکید بر اینکه افزایش بودجه‌های حوزه سلامت نسبتا مناسب بوده است، بیان کرد: مقام معظم رهبری همواره تاکید دارند که افراد در زمان بیماری خود نباید دغدغه‌ای به جز رنج بیمار داشته باشند و رئیس جمهور نیز تاکید دارد که در تلاش برای کاهش دغدغه حوزه سلامت است.



افزایش 66 درصدی اعتبار بیمه‌ها در بودجه سال 93



رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت با اشاره به افزایش 66 درصدی اعتبار بیمه‌ها در تنظیم بودجه سال 93، تصریح کرد: ولی باید بررسی کرد که اصولا علت وجود این مشکلات در بخش بهداشت و درمان چیست و چرا بیمارستان‌ها در حال وابسته شدن به درآمدهای اختصاصی هستند.



وی در تکمیل این بخش از سخنان خود خاطرنشان کرد: در شرایطی که قیمت مواد مصرفی ما سه برابر شده و 300 درصد افزایش یافته و از سوی قیمت دارو هم 70 درصد افزایش پیدا کرده معلوم است که با 30 درصد افزایش بودجه حوزه سلامت این مشکلات موجود برطرف نخواهد شد. اگر قرار باشد در جامعه تورم رخ دهد آیا برای دولت امکان دارد که در پی این تورم بودجه را نیز افزایش بدهد.



دولت‌ها در اسارت تصمیمات و اقدمات گذشته است



رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دولت‌ها در اسارت تصمیمات و اقدمات گذشته هستند، اضافه کرد: دولت جدیدی هر کاری می‌کند نمی‌تواند خود را از این قید و بندها رها کند، دولت‌ها تصور می‌کنند افزیش قیمت‌ها برای آن‌ها درآمد‌زایی می‌کند که این موضوع در دولت قبلی به اوج خود رسید ولی افزایش قیمت ارز، درآمد برای دولت نیست بلکه هزینه است.

captcha