حجتالاسلام والمسلمین سید مجید قریشی، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) به ارزیابی روند انتخاب استادان روحانی در دانشگاهها پرداخت و اظهار کرد: دارا بودن دانش و رتبه علمی حوزی و قبولی در مصاحبههای علمی از جمله عوامل در بهکارگیری استادان روحانی در دانشگاهها است.
وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب با حجم وسیعی از نیازها روبرو شدیم که در وسع و توان حوزه نبود، اظهار کرد: حوزههای علمیه باید پس از انقلاب به حجم وسیعی از جامعه پاسخ میدادند که یکی از این بخشها دانشگاه بود.
وی با اذعان به این موضوع که شاید برخی از استادان روحانی مورد رضایت کامل دانشجویان نباشند، اظهار کرد: طبق آمار و ارزیابیهای به دست آمده بیش از 75 درصد از دانشگاهیان از استادان روحانی رضایت دارند و اساتید اعزامی از نهاد نماینگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از سایر دانشگاهها از کیفیت علمی و آموزشی بیشتری برخوردار هستند.
دروس دینی دانشگاهی جذابیت ندارد
حجتالاسلام قریشی ادامه داد: مطالب دینی که در دانشگاهها بیان میشود به نوعی در دوران دانشآموزی و از رسانهها به گوش آنها رسیده است و سبب میشود حس استغنا بر نحوه حضور و توجه وی به دروس دینی تأثیر منفی گذارد، اما سایر دروس علمی آنها نوعی تازگی دارد که سبب جذب بیشتر میشود.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها متون دینی دانشگاها را ضعیف ارزیابی و عنوان کرد: از وضعیت فعلی دروس دینی در دانشگاهها رضایت نداریم و در صدد غنی سازی آن هستیم.
وی استادان حوزی که امروزه از شهرت و محبوبیتی در میان دانشجویان و جوانان برخوردار هستند را استادان عضو نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و یا عضو گروههای معارف این نهاد دانست و گفت: استادان این نهاد توانستهاند تعامل خوبی با عموم مردم برقرار کنند.
استاد متعهد و عالم حق دانشجو است
حجتالاسلام والمسلمین قریشی در بخش دیگری از سخنان خود به حقوق دانشجویان در دانشگاه اشاره و عنوان کرد: بهرهمندی از استاد با درجه علمی بالا و متعهد از مهمترین حقوق دانشجویان است.
وی فضای بدون تنش و دانش پسند، مورد توجه نظام بودن و توجه به مشکلات و نیازهای اجتماعی و برخورداری از امکانات ویژه دانشجویی از دیگر حقوق دانشجویان است که باید در قالب منشور حقوق دانشجویی مورد توجه قرار گیرد.