کد خبر: 1344898
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۵
حجت‌الاسلام عبدالرزاق اظهار کرد:

زیارت اربعین؛ جامع‌ترین منبع در شناخت فلسفه عاشورا

گروه اجتماعی: روز اربعین برای شیعیان زمان تجدید غم و اندوه برای مصائب سیدالشهدا(ع) است و زیارت اربعین یکی از کامل‌ترین درس‌های برای بیان رذالت‌های دشمنان اسلام و بیانگر فلسفه قیام عاشورا است.


حجت‌الاسلام مهدی عبدالرزاق‌نژاد، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، با بیان اینکه زیارت اربعین، علامت مؤمنان است، گفت: روز بیستم ماه صفر، روز اربعین و به فرموده شیخ مفید و شیخ طوسی، روز بازگشت اهل حرم حسینی از شام به مدینه است، علاوه بر این در این روز، جابربن عبدالله‏ انصاری، نخستین زائر امام حسین(ع) به دیدار ایشان شتافت و به کربلا رفت.



وی با بیان اینکه زیارت اباعبدالله‏ الحسین(ع) در این روز مستحب است و به‌ فرموده امام حسن عسکری(ع)، یکی از پنج علامت مؤمنان شمرده می‌شود، افزود: مرحوم شیخ طوسی در کتاب تهذیب و مصباح خود، زیارت ویژه روز اربعین را از حضرت امام صادق(ع) نقل کرده که از جمله آن درسی برای حسین‌‏شناسی است، به‌گونه‌ای که یکی از بزرگان در مورد این زیارت سترگ چنین می‌نویسد: «برای معرفی سیدالشهدا، هیچ متنی بهتر از زیارتنامه‏‌ها نیست، جامع‌ترین متن حسین‏‌شناسی، همین زیارت اربعین است، با این زیارت، اهداف سید‌الشهدا، دشمنان سید‌الشهدا و دوستان سید‌الشهدا‌ را می‌‌توان شناخت چرا‌که زیارت و زیارتنامه‌‏ها کانون معرفت اهل ‏بیت(ع) هستند.



اشاره‌ای به فلسفه نهضت حسینی و اهداف قیام عاشورا در زیارت اربعین



مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در بخش‌های گوناگون این زیارت والا، ضمن شهادت به بزرگی حضرت، فلسفه نهضت حسینی و اهداف قیام خونین عاشورا بازگو می‌‌شود، به‌گونه‌ای که خواننده زیارت اربعین، همبستگی خود را با امام(ع) و دوستان او و دشمنی‌اش را با دشمنان او تا روز قیامت بیان می‌‏دارد و از خداوند متعال می‌‌خواهد حیات و مرگش را، در پیروی از محمد(ص) و آلش قرار دهد.



عبدالرزاق‌نژاد ادامه داد: در ادامه زیارت، بر اجرای وظایف بندگی از طرف امام حسین(ع) و یاران با‌وفایش تأکید می‌‏کند و بر قاتلان ایشان لعنت و نفرین می‌‌فرستد و نیز در پایان زیارت، پیروی خود را از امام معصوم اعلام می‌‏دارد و با صلوات بر آن بزرگواران، زیارت را به پایان می‌‏رساند.



نگاهی به سلام‌های توصیفی ابتدای زیارت اربعین



وی درباره سلام‌های توصیفی ابتدای زیارت بیان کرد: حضرت امام صادق(ع) در ابتدای زیارت اربعین، با پنج سلام، ارادت خود را به آستان حضرت ابا‌عبدالله‏ الحسین‌(ع) ابراز می‌دارد: «سلام بر ولی و دوست خدا، سلام بر خلیل و انتخاب شده الهی، سلام بر برگزیده و پسر برگزیده، سلام بر حسین مظلوم و شهید و سلام برکسی که گرفتار اندوه‌ها و کشته اشک‌ها شد.»



مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: زائر با عرض این سلام‌ها، خود را به پیشگاه آن حضرت نزدیک و با تکرار آن، روح و روان خود را از زشتی‌ها پاک می‌کند.



کیفی در فلسفه نهضت حسینی گفت: حضرت امام صادق(ع) در بخشی از زیارت اربعین می‏‌فرماید: «خدایا! امام حسین(ع) جانش را در راه تو بخشید تا بندگانت را از نادانی، سرگردانی و گمراهی نجات دهد.» خود امام حسین(ع) هم پیش از خروج از مکه، خطاب به برادرش محمد حنفیه وصیتنامه‌‌ای نوشت و در آن فرمود: «من برای اصلاح دین جدم رسول خدا(ص) و امر به معروف و نهی از منکر قیام می‌‏کنم».



وی یادآورشد: حضرت اباعبدالله‏ الحسین(ع) برای آنکه حقیقت دین محمدی حفظ شود و دینی سالم به نسل‌های بعد برسد، چاره‌‏ای جز قیام نداشت، این قیام خونین، فریاد اعتراض ایشان به وضع موجود بود تا همگان دریابند دین کنونی آنها، دینی به یغما برده شده و تحریف شده است.

captcha