کد خبر: 1345516
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۱
ابراهیمی بیان کرد:

توجه به سن و مناطق جغرافیایی مخاطبان در تدوین منابع آموزشی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرمسئول مؤسسه دارالتفسیر قرآن قم گفت: در انتخاب و گزینش منابع آموزشی توجه به سن مخاطبان، معلومات فراگیران و شهر و محل سکونت افراد ضروری است.

محمدحسین ابراهیمی، مدیرمسئول مؤسسه دارالتفسیر قرآن قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با معیارهای لازم برای مدیر مؤسسه قرآنی گفت: یک مدیر علاوه بر داشتن معیارهای لازم تعریف شده در سازمان‌های متولی صدور مجوز، باید دارای سابقه فرهنگی ـ قرآنی باشد.
وی در ادامه بیان کرد: مدیر یک مؤسسه قرآنی باید یا دارای سابقه اداره یک مرکز قرآنی باشد، یا در یک مرکز قرآنی فعالیت کرده باشد و یا نوع کارش مرتبط با حوزه قرآنی باشد، تا بتواند مؤسسه خود را به‌خوبی اداره کند.
گزینش منابع آموزشی مؤسسات قرآنی با توجه به معلومات مخاطبان
ابراهیمی اظهار کرد: در انتخاب و گزینش منابع آموزشی مدیران باید دقت داشته باشند تا این منابع با توجه به سن مخاطبان، معلومات فراگیران و شهر و محل سکونت افراد انتخاب شود، زیرا نوع آموزش در مناطق با یکدیگر فرق دارد و این موضوع از نکاتی است که توجه به آن در موفقیت آموزشی مؤثر است.
ارتقاء توان مدیریتی مدیران با برگزاری کارگاه آموزشی
مؤلف بیش از 45 کتاب در حوزه‌های علوم قرآنی و اقتصادی اظهار کرد: ضروری است تا برای ارتقای توان مدیریتی مدیران دوره‌های بازآموزی، سمینار و نشست ویژه مدیران برگزار شده و این مدیران به انتقال تجارب خود پرداخته و نتایج حاصل این نشست‌ها به‌صورت مکتوب درآمده و در اختیار دیگران قرار گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: برای گذر مؤسسات از فعالیت سنتی نیاز است تا این مراکز خود را با علوم روز تطبیق داده و با نحوه ارائه منابع آموزشی، مدارک و ... نوین آشنا شوند.
اکتفا نکردن مربیان به روش‌های قدیمی آموزشی
ابراهیمی تصریح کرد: نیاز است در این میان مربیان قرآن نیز با برگزاری جلساتی با یکدیگر به انتقال تجربیات مفید خود به یکدیگر بپردازند و به روش‌ها و تجربیات آموزشی قدیم خود در حوزه آموزش اکتفا نکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه قرآن به خوبی در جامعه تفهیم نشده است، افزود: در حال حاضر اکثر خانواده‌ها از قرآن به‌عنوان کتابی که قرائت آن دارای ثواب است و برای بدرقه و ... استفاده می‌کنند و این کتاب ارزشمند به‌عنوان کتابی کلاسیک مطرح نشده است و ضروری است تا مؤسسات قرآنی به این حوزه توجه کرده و وارد شوند.
مؤلف کتاب نظام اقتصاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تعدد مؤسسات قرآنی نیاز است، زیرا هر مؤسسه دارای مخاطب خاص خودش است، اما باید توجه داشت که مؤسسات مادری در نظر گرفته شود و مؤسسات ایجاد شده تحت نظارت این مؤسسات مرکزی قرار گیرند.

captcha