محمد خواجوی، رئیس سابق سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تعامل فرهنگسراها بهویژه فرهنگسرای قرآن با مؤسسات قرآنی گفت: تا کنون همکاری مهمی بین این مراکز صورت نگرفته است، اگر هم همکاری انجام شده بهصورت جسته و گریخته بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: مؤسسات قرآنی جزء دستگاهها و نهادهای مردمی و این نهادها تشکیل شدن تا تصدیگری را دستگاههای حاکمیتی انجام ندهند و کارها به نهادهای مردمی سپرده شود.
خواجوی اظهار کرد: موضوع بخش فرهنگ و قرآن به لحاظ شرافت موضوع مهم است. اما از نظر شکل کار، نهادهای مردمی، مانند شرکتهای خصوصی هستند، که میتوانند با امضاء تفاهمنامه و قرارداد با مراکز و دستگاههای مختلف به ارائه خدمات قرآنی به آن مراکز میپردازند.
مؤثر بودن تعامل فرهنگسرای قرآن با مؤسسات در حوزه فرهنگسازی قرآنی
این فعال قرآنی بیان کرد: دستگاههای مردمی در همه صنفها و بخشهای اجتماعی و صنعتی وجود دارند و هر وزاتخانه و سازمانی میتواند با این نهادها قرارداد بسته و با یکدیگر همکاری کنند.
وی افزود: زمانی یک سازمانهای دولتی، وزارتخانهها و نهادهای انقلابی برای خود در مکانهای خود مجموعه اضافه میکردند و آن مجموعه فعالیتهای فرهنگی آنها را انجام میداد، که این کار موفق نبود و در حال حاضر این کار توسط نهادها و مؤسسات مردمی انجام میشود.
خواجوی اظهار کرد: دستگاههای مردمی بهصورت آزاد مشغول انجام فعالیت خود هستند و نیاز است، تا سایر دستگاهها در جهت رفع نیاز خود با دستگاههای مردمی، مانند مؤسسات قرآنی قرارداد بسته و این مراکز فعالیت قرآنی آنها را تحت پوشش قرار دهند، لذا تعاملشان، تعامل یک دستگاه حاکمیتی با یک دستگاه مردمی است.
این فعال قرآنی بیان کرد: اگر فرهنگسراها بخواهند فعالیت قرآنی داشته باشند، میتوانند به مؤسساتی که میتوانند خواستههای این مراکز را تأمین کرده رفته و از آنها درخواست همکاری کنند.
وی در ادامه افزود: تعامل این دو دستگاه میتواند در حوزه فرهنگسازی قرآنی بسیار مؤثر باشد، زیرا فرهنگسراها نمیتوانند برای هر بخش و هر کار فرهنگی و اجتماعی از حضور یک متخصص استفاده کنند، زیرا نه این متخصصها وجود دارند و نه این فرهنگسراها امکان انجام این کار را دارند، در نتیجه بهترین کار این است که مدیریت فرهنگسراها به این نهادهای مردمی مراجعه کنند و با همکاری این نهادها کار انجام دهند.
رفع مشکل مکانی مؤسسات با همکاری فرهنگسراها
رئیس سابق دارالقرآن الکریم بیان کرد: از سویی دیگر فرهنگسراهای قرآن بهصورت موقت و مقطعی میتوانند با مؤسسات فاقد مکان ثابت قرارداد بسته و مکان در اختیار این مراکز قرار دهند تا مشکلات مکانی این مراکز نیر تا حدی مرتفع شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فرهنگسراها که کارهای فرهنگی، اجتماعی و دینی انجام میدهند از مؤسساتی که دارای تخصص هستند استفاده کرده و با همکاری یکدیگر به گسترش فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه بپردازند.
وی بیان کرد: از یک سو مؤسسات قرآنی به لحاظ امکانات مادی و ادبیات کار مردمی نوپا هستند و نیاز دارند تا از سوی دستگاههای حاکمیتی حمایت شوند و از سویی نیز فرهنگسراها با همکاری مؤسسات قرآنی میتوانند کار و فعالیت خود را رونق بخشند و همه به نوعی از مؤسسات حمایت کنند.