به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در آستانه فرارسیدن 9 دیماه؛ روز «بصیرت و میثاق امت با ولایت» در جمع نمازگزاران جمعه تهرانی سخنرانی کرد.
وی با نقل حدیثی از امام علی(ع) با این مضمون که «هیچ گاه حق را نخواهید شناخت مگر اینکه کسانی که حق را ترک کردهاند بشناسید وهرگز نمیتوانید به پیمان قرآن وفادار باشید مگر آنکه پیمانشکنان را بشناسید، گفت: یکی از حوادث بسیار تلخ و چالشبرانگیز در مسیر حرکت انقلاب اسلامی ایران، فتنه ای بود که در سال 88 توسط برخی عناصر قدرتطلب و هنجارشکن طراحی و به مرحله اجرا درآمد. در کنار آن ملت ایران مثل همیشه در 9 دی آن سال حماسهای را خلق کردند که در تاریخ ماندگار شد.
سعیدی با اشاره به عبرتهای فتنه 88، مؤلفههای شکلدهنده فتنه را برشمرد و گفت: باید دید کدام بخش از حرکت سران فتنه در مفهوم فتنه قرار گرفت؟؛ مسلما کاندیداتوری در انتخابات، ورود در عرصه رقابت و اعتراض به انتخابات از مؤلفههای فتنه نبود ولی آنچه که فتنه را شکل داد، یک همسویی و همکاری بین محافل داخلی و خارجی و همبستگی بین جریان قدرتطلب، هنجارشکن با نظام سلطه بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه اضافه کرد: در کنار آن حرکت عناصر قدرتطلب در چهارچوب طرح دشمن برای براندازی به شیوه نرم یا به تعبیر خودشان انقلاب مخملی بود.
وی اردوکشی خیابانی و دستزدن به آشوب و تخریب و همچنین هنجارشکنی و عبور از قانون و ایستادگی در برابر حاکمیت دیگر مؤلفههای شکل دهنده فتنه عنوان کرد.
حجتالاسلام سعیدی در بخش بعدی سخنان خود به چندلایه بودن فتنه اشاره کرد و گفت: معمولا فتنههایی که در طول تاریخ شکل گرفته دارای لایههای متعددی بوده است؛ یک لایه روی صحنه و یک لایه کف خیابان قرار میگرد و یک لایه هم پشت صحنه است. برای دلسوزان نظام و انقلاب چیزی که اهمیت دارد شناسایی عناصر پشت صحنه است؛ کسانی که تئوری، فکر و اندیشه فتنه را طراحی میکنند. معمولا عناصر روی صحنه را میتوان شناخت اما عناصر پشت صحنه را به سادگی نمیتوان شناخت؛ روی صحنه لنین و استالین است ولی پشت صحنه مارکس و وانگلس است...، روی صحنه شمر و عمر سعد است ولی پشت صحنه کسانی بودند که اندیشه براندازی بعد از پیامبر(ص) را طراحی کردند.
وی با تأکید بر ضروت لایه پشت صحنه از طریق نخبگان و طرح این پرسش که چرا در انقلاب اسلامی ایران زمینه عبور از خطوط قرمز فراهم میشود؟ یادآور شد: درس سیستم امریکا هیچ یک از حزاب، کاندیداها ونمایندگان کنگره به ساختار لیبرال دموکراسی حمله نمیکنند و دو حزب و مردمی که در این دو حزب قرار می گیرند، به اصول لیبرال دموکراسی وفادارند در حالی که نرمافزار این ساختار ساخته دست بشر است.
نماینده ولی فقیه در سپاه ادامه داد: در حالی که نرمافزار نظام ما نرمافزاری الهی است، متأسفانه در سه دهه گذشته کرارا شاهد بودیم که عدهای در بخشهای مختلف از جمله مجلس، کاندیداهای انتخابات و غیره در جایگاه اپوزیسیون نظام قرار گرفته بودند.
حجتالاسلام سعیدی از همه نخبگان، اعضای شورای نگهبان و نمایندگان مجلس خواست که روی این مسئله مطالعه کنند که چرا کاندیداها وارد حوزه خطوط قرمز میشوند و به ساختار نظام حمله میکنند!؟
وی با بیان اینکه انتقاد جایگاه خود را دارد ولی حمله به اصول و حرکت در جهت براندازی و تغییر اصول قانون اساسی در برابر نرمافزاری که ذات الهی ارائه کرده، قابل قبول نیست، گفت: رهبران الهی مسئولیت دارند و از وظایف آنها پاسداری از این نرمافزاراست.
سعیدی با تأکید مجدد بر ضرورت عبرتآموزی از فتنه، یادآور شد: در طول تاریخ تمام رهبران الهی و یا اکثریت آنها با فتنههایی در مسیر حرکت خود روبرو بودهاند؛ در زمان حضرت موسی فتنه سامری شکل گرفت، در زمان پیامبر(ص) نیز فتنههایی شکل گرفت در ظاهر میبایست عبرت میگرفتیم وفتنهای شکل نگیرد. البته در طول 34 گذشته نیز با شبهفتنههایی روبرو بودهایم.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران در بخش بعدی سخنان خود با بیان اینکه شباهت عجیبی بین فتنه 88 و فتنه جمل است، در تشریح آن گفت: فتنه جمل با تهمت به امام علی(ع) شروع شد، اینجا نیز فتنه با تهمت تقلب آغاز میشو. مؤلفه مشترک بعدی تقدسگرایی بود که آن زمان شتر همسر پیامبر را قداست بخشیدند و اینجا هم رنگ سبز را به عنوان تقدس انتخاب کردند و سوم اردوکشی در برابر حاکمیت حق بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه، طیفبندی خواص را دیگر شباهت این دو فتنه عنوان کرد و گفت: آن زمان برخی کنار امام علی(ع)، یک دسته در برابر ایشان، گروهی سکوت کردند و عدهای هم دوبل بازی میکردند و با دوطرف بودند؛ شناسایی این گروهها برای مردم لازم است و امروز هم این طیفها را میبینیم.
سعیدی با بیان اینکه عبرتآموزی مصونیتآور است، اتکای به رهبری و هدایتهای معظمله را اولین راهکار مقابله با فتنه دانست و گفت: پیامبر(ص) این راه را نشان دادهاند و فرمودهاند: «در آینده فتنهای اتفاق میافتد، اگر فتنه را درک کردید، به کتاب خدا و رهبری الهی پناه ببرید.»
وی راهکار بعدی را در وضعیتشناسی بیان کرد و افزود: اگر توانستهایم تا امروز به این جایگاه برسیم در سایه استقامت و پایداری بوده است و داشتن غنیسازی 20 درصدی به خاطر استقامت مردم است. البته در کنار این موارد هوشیاری، مراقبت، استقامت و عکسالعمل بهنگام از دیگر راهکاری مقابله با فتنه است.
نماینده ولی فقیه در پایان سخنان خود، اظهار کرد: 9 دی حماسهای بود که مرم با جوشش درونی آفریدند و توانستند بزرگترین چالش را از سر راه انقلاب بردارند.