به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام محمدعلی نکونام، امروز، 6 دی ماه در خطبه های نماز جمعه تقوای الهی را رمز رستگاری و سعادت انسان دانست و اظهار کرد: رستگاری، سعادت، مقاومت در برابر شیطان و انجام کارها نیک و ثواب به واسطه تقوای الهی رقم خواهد خورد.
وی تقوای الهی را سلاحی مقتدر در برابر شیطان و هوای نفسانی عنوان کرد و گفت: تنها راه غلبه بر شیطان و هوای نفس تنها با سلاح تقوا و ایمان محقق خواهد شد؛ چرا که نور معرفت و ایمان را در دل و جان آدمی زنده و پویاخواهد کرد.
حجت الاسلام نکونام به 7 دی ماه سال 1358سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان امام خمینی(ره) اشاره و خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) با آن بصیرت و بینش بالای خود به دنبال ریشه کن کردن بی سوادی در کشور بودند بر همین اساس دستور تشکیل نهضت سواد آموزی را صادر کردند.
وی با بیان اینکه اقدامات مطلوبی برای ریشه کن کردن بی سوادی در کشور صورت گرفته است تصریح کرد: اگر چه اقدامات و فعالیت های چشمگیری در این عرصه صورت گرفته است، اما هنوز به آن نقطه مدنظر امام خمینی(ره) برای ریشه کن شدن بی سوادی و سواد آموزی آحاد جامعه نرسیده ایم.
حجت الاسلام نکونام با اشاره به آمار بالای بی سوادی در استان خاطرنشان کرد: متاسفانه آمارها مبنی بر بالابودن بی سوادی در استان و کشور است که باید این مسئله با تدبیر و برنامه ریزی در راستای تشویق بی سوادان به سمت علم و دانش رفع شود.
وی علم و دانش را عامل مهم توسعه و رشد کشور دانست و خاطرنشان کرد: علم و سواد حکم آب برای حیات و پویایی بشر را دارد و یکی از ضروریت ها مهم زندگی بشر محسوب می شود بنابراین همه باید از این نعمت در راستای توسعه و پیشرفت جامعه بهره مند شوند.
ترویج از فرهنگ وقف از نیازهای امروز جامعه است
امام جمعه شهرکرد به آغاز هفته وقف اشاره و تصریح کرد: توسعه و ترویج فرهنگ وقف در کشور یکی از ضروریت های مهم جامعه است چرا که آثار فکری، فرهنگی و دینی ماندگاری در جامعه به جا خواهد گذاشت.
به گفته وی، وقف یک صدقه جاری است که انسان به واسطه آن از فضیلت ها و آثار فراوانی در دنیا و آخرت برخوردار خواهد شد و همچنین توسعه آن اثرات فراوانی را برای جامعه در پی خواهد داشت.
وی با تاکید بر ضرورت حفظ و صیانت از موقوفات تصریح کرد: حفظ و صیانت از موقوفات و استفاده و بهره برداری از آن ها در راستای نیت و هدف واقف از وظایف و مسئولیت های مهم متولیان امر محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در استان تجاوز به وقف و درآمدزایی از آن را گناه نابخشودنی دانست و خاطرنشان کرد: اگر به موقوفه ای تجاوز و حتی وارد زندگی انسان شود به طور قطع آن زندگی برکت و رحمت نخواهد داشت.
وی به 28 صفر رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) اشاره و اظهار کرد: قرائت زیارت ازبعید در این روز ثواب و اجر فراوانی دارد که همگان را بر اهتمام و قرائت این زیارت توصیه و سفارش می کنم.
حجت الاسلام نکونام به فرازهایی از این زیارت اشاره و خاطرنشان کرد: در این زیارت از پیامبر اکرم(ص) به عنوان درخشنده ترین و اولین و آخرین حجت خدا برای خلق بر روی زمین یاد شده و ایشان به عنوان چراغ راه همه عالم برای رسیدن به کمال و معرفت معرفی شده است.
وی با بیان اینکه پیامبر در برابر دشمنان و ظالمان محکم و استوار بود تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) در اوج رحمت و رافت اسلامی در برابر ظالمان و مستکبران محکم و قاطع بوده و در برابر دشمنان خدا ایستادگی می کرد.
حجت الاسلام نکونام با اشاره به 9 دی این حادثه عظیم و ایستادگی ملت در برابر فتنه گران و دشمنان را برگرفته از مکتب پیامبر اکرم (ص) دانست.
نهم دی ماه برخواسته از غیرت دینی مردم است
وی نهم دی ماه را برخواسته از غیرت دینی مردم دانست و خاطرنشان کرد: جسارت و توهین فتنه گران و دشمنان در روز عاشورا به ارزش ها و آرمان های دینی و اسلامی غیرت مردم را به جوش آورد و نه دی در تاریخ ماندگار شد.
حجت الاسلام نکونام با تاکید بر اینکه نهم دی ماه تنها در یک روز خلاصه نمی شود، این حادثه عظیم را یک جریان مستمر و پویا در تمام دوران و لحظه های نظام و انقلاب دانست.
وی با اشاره به اینکه ورود برخی افراد به جریان فتنه دور از انتظار و توقع بود خاطرنشان کرد: ورود برخی از افراد شاخص و مطرح نظام و انقلاب به جریان فتنه و تبدیل شدن آن ها به سران فتنه برای ملت دور از انتظار بود.
امام جمعه شهرکرد افزود: آن کسانی که در این جریان وارد شدند دل هایشان سراسر ظلم و تیرگی شده بود و دل سپرده دنیا و شهوت های نفسانی شده بودند بنابراین نور هدایت در دل آن ها خاموش شده بود و حقیقت را نمی دیدند.
وی با تاکید بر اینکه فتنه گران جایی در نظام اسلامی ندارند تصریح کرد: نظام و مردم دیگر این فتنه گران را به عنوان مسئول قبول نخواهند داشت و نباید آنها و عواملشان در بدنه دولت و نظام رسوخ پیدا کنند.
حجت الاسلام نکونام بابیان اینکه برخی ها تلاش می کنند فتنه گران را وارد دولت کنند خاطرنشان کرد: صحنه ها و خبرهایی به گوش می رسد که برخی از فتنه گران قصد ورود و نفوذ در دولت را دارند بنابراین مسوولان نباید اجازه نفوذ به این فتنه گران را بدهند.
وی با بیان اینکه فتنه گران از رحمت و رأفت نظام اسلامی برخوردار شدند تصریح کرد: فتنه گران از رحمت نظام بیش از اندازه برخوردار شده اند و اکنون باید به مجازات و مکافات عمل خود برسند.
حجت الاسلام افزود: تاکی باید فتنه گران و خائنان ملت از رحمت و مهربانی نظام استفاده کنند و از این مهربانی برای ضربه زدن به نظام سو استفاده کنند؟ فتنه گران اکنون جری تر و وقیح تر از گذشته در مقابل نظام ایستاده اند و با سخنان خود دل ملت را به درد می آورند.
وی رحمت و رافت نظام در حق فتنه گران را کافی دانست و بر تعیین تکلیف و به مجازات رساندن آنان تاکید کرد.