کد خبر: 1347907
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۳
آیت‌الله قربانی:

وقف یکی از برنامه‌های مرافق عمومی جامعه اسلامی است

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه وقف یکی از برنامه‌های مرافق عمومی جامعه اسلامی است، گفت: وقف همچنین از مصادیق واقعی صدقات جاریه و ماندگار و مستمر می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان،‌ آیت‌الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه شهرستان رشت امروز، 7 دی‌ماه در دیدار با کارکنان اداره‌کل اوقاف ‌گیلان و اصحاب وقف، اظهار کرد: وقف یکی از برنامه‌های مرافق عمومی جامعه اسلامی است، خداوند برای اینکه بعضی از مشکلات جامعه را از قبیل عبادت‌گاه‌، مدرسه، بیمارستان، حسینیه برطرف شود و همچنین تربیت و اشاعه فرهنگ اسلامی رواج بیشتری پیدا کند، مردم که تمکن مالی دارند را ترغیب کرده‌اند تا قسمتی از اموالشان را را به عنوان وقف در خدمت اسلام قرار دهند.

وی افزود: هر کدام از این موارد در جایگاه خود می‌توانند پایگاه تجمعی برای افراد باشد که با درآمد موقوفات اداره می‌شود؛ لذا کارکنان اوقاف که از خدمتگزاران تاثیرگذار در نظام هستند، انتظار داریم مردم را به وقف کردن تشویق و باید تلاش کنید که روحیه وقف در جامعه نهادینه شود.

امام جمعه شهرستان رشت با اشاره به اینکه تربیت 60هزار نفر قرآن‌آموز در گیلان جای افتخار دارد، تصریح کرد: در این روزگار که ماهواره‌ها فکر و ذهن نوجوانان و جوانان ما را هدف قرار داده‌اند،‌ همین تربیت قرآنی در جوار بقاع متبرکه از برکات وقف است؛ ‌لذا باید برکات وقف این چنین زنده بماند.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به نقش تاثیرگذار وقف در کاهش فقر در جامعه اضافه کرد: در میان انواع انفاق، وقف کردن از بهترین انفاق‌ها است چون اکثر امتیازات و فوائدی که در انواع دیگر انفاق است در وقف موجود می‌باشد، به عبارتی کسی که مقداری از اموالش را برای استفاده درازمدت دیگران با اهداف خیرخواهانه و خداپسندانه اختصاص دهد و از خود سلب مالکیت کند.

وی اضافه کرد: وقف در ادیان دیگر نیز رایج بوده و هست و در اسلام از زمان پیامبر اسلام(ص) حتی توسط خود آن حضرت وقف کردن رایج شد و اصحاب رسول‌الله به این سنت حسنه عمل کردند؛ همچنین جابر ابن عبدالله انصاری در این رابطه می‌گوید «از یاران رسول خدا کسی نبود که توانایی داشته باشد و چیزی وقف نکرده باشد  و بعد از رسول خدا(ص) حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) و ائمه(ع) خودشان به این سنت عمل می‌کردند و به دیگران نیز سفارش می‌کردند».

امام جمعه شهرستان رشت با اشاره به حدیثی از رسول خدا(ص) مبنی بر اینکه «کسی که از دنیا می‌رود طومار زندگیش در هم پیچیده می‌شود مگر کسانی که سه چیز از خود باقی گذاشته باشند یکی آثار علمی یکی فرزند صالح و دیگری صدقه جاریه که مردم از آن سود ببرند»، گفت:‌ وقف بهترین یادگار ماندگار و بهترین میراث و بهترین انفاق و کامل‌ترین صدقه است، وقف همچون چشمه زلال و همیشه جوشانی است که تشنگان را سیراب کرده و خاطره واقف را برای همیشه در جامعه به خوبی زنده نگه می‌دارد و یکی از مصادیق واقعی صدقات جاریه و ماندگار و مستمر است.

captcha