کد خبر: 1348634
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۰
حجت‌الاسلام حسین‌زاده خواستار شد:

ایجاد ساختار نوین مدیریتی در مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: دبیرکل بنیاد قرآن کشور با بیان اینکه چهار عامل تأثیرگذار بر سبک مدیریتی مؤسسات قرآنی لحاظ شود، گفت: لازم است مدیران برای اداره امور قرآنی از ساختار نوین مدیریتی در قالب چهار عامل مردمی بودن، شناسایی ضعف‌ها و قوت‌های مدیریتی، مسئولیت‌پذیری و برنامه‌ریزی و نظارت بهره گیرند.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی حسین‌زاده، مؤلف کتاب «اخلاق از دیدگاه قرآن» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با سبک مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی گفت: پیوند مستحکم مؤسسات قرآنی با هدف نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه نیازمند مدیریت نظام‌یافته است که این مهم باید توسط متولیان قرآنی کشور زمینه‌سازی شود.



وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری مؤسسات قرآنی از آیات قرآن جهت اعمال در مدیریت برنامه‌ها اظهار کرد: پروردگار جهانیان در سوره رعد آیه 128 می‌فرمایند: «لَقَدْ جَاءکُمْ رَسُولٌ مِّنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُم بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُوفٌ رَّحِیمٌ »، «قطعا براى شما پیامبرى از خودتان آمد که بر او دشوار است ‏شما در رنج بیفتید، به هدایت شما حریص و نسبت به مؤمنان دلسوز مهربان است»؛ بنابراین مؤسسات قرآنی با مراجعه به این سوره می‌توانند در مدیریت برنامه‌ها بهره گیرند.



بهره‌گیری مؤسسات قرآنی از چهار عامل مدیریتی



دبیرکل بنیاد قرآن کریم کشور به چهار عامل تأثیرگذار بر سبک مدیریتی مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: لازم است تا مدیران مؤسسات قرآنی از ساختار نوین مدیریتی در قالب چهار عامل مردمی بودن، شناسایی ضعف‌ها و قوت‌های مدیریتی، مسئولیت‌پذیری و بهره‌گیری از برنامه‌ریز حاذق برای اداره امور قرآنی استفاده کنند.



این پژوهشگر قرآنی در رابطه با مردمی بودن مدیران مؤسسات قرآنی اظهار کرد: مدیریت مؤثر در مؤسسات قرآنی مستلزم مردمی بودن مدیران این دست از مراکز است، یعنی باید رفتار انسانی را با زیردستان خود رعایت کنند و از غرور و تکبر بپرهیزند.



شناسایی نقاط قوت و ضعف مدیریتی در مؤسسات قرآنی



حجت‌الاسلام حسین‌زاده دومین عامل مؤثر بر سبک مدیریتی مؤسسات قرآنی را شناسایی ضعف‌ها و قوت‌های مدیریتی عنوان کرد و گفت: در وهله دوم مدیریت مطلوب لازم است تا مهارت و توان مدیران مؤسسات قرآنی سنجیده شود، سپس نقاط قوت و ضعف را شناسایی کنیم و در راستای بهینه‌سازی فعالیت‌ها به برنامه‌ریزی بپردازیم.



این کارشناس قرآنی مسئولیت‌پذیری مدیران مؤسسات قرآنی را سومین عامل تأثیرگذار در نحوه مدیریت سازنده و کاربردی این دست از مراکز نام برد و افزود: اساسی‌ترین عامل پیشرفت در اداره مؤسسات قرآنی ـ مردمی، مسئولیت‌پذیری خواهد بود؛ بدین منظور لازم است تا این مهم از سوی مدیران متخصص در امور رهبری صورت گیرد.



لزوم ارزشیابی فعالیت مؤسسات قرآنی جهت ارتقای برنامه‌ها



وی چهارمین عامل سازنده در مدیریت مؤسسات قرآنی ـ مردمی را برنامه‌ریز بودن مدیران عنوان و تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مدیران مؤسسات قرآنی توجه به برنامه‌ریزی و ساماندهی است که باید در دستور کار تمامی این مراکز قرار گیرد، زیرا ارزشیابی فعالیت‌ها و نظارت بر عوامل اجرایی مؤسسات منجر به ارتقای سطح کیفی برنامه‌ها می‌شود.



دبیرکل بنیاد قرآن کریم کشور در رابطه با تفاوت مدیریت مؤسسات قرآنی در ساختار هیئت مدیره‌ای یا تک‌محوری مطرح کرد: در ساختار هیئت مدیره‌، گروهی از کارشناسان و اندیشمندان در زمینه‌ قرآن حضور دارند که با تبادل افکار به اجرای فرآیند‌های قرآنی می‌پردازند، اما در ساختار تک‌محوری تنها مدیران که رأس امور مؤسسات قرار دارند به اعمال برنامه‌ریزی خواهند پرداخت.



این مؤلف کتب قرآنی خواستار برگزاری دوره‌های بازآموزی ویژه مدیران مؤسسات قرآنی شد و گفت: تأمین و ارتقای سطح مدیریتی در مؤسسات قرآنی نیازمند توجه مستمر نسبت به ارتقای سطح دانش و معلومات مدیران است؛ زیرا مدیران در رأس هرم این مراکز قرار دارند و با توانایی که در حوزه مدیریت دارند، می‌توانند به رهبری برنامه‌های مؤسسات بپردازند.



وی در پایان خاطرنشان کرد: مدیر یک مجموعه قرآنی بالاخص مؤسسات علاوه بر آشنایی با مباحث مدیریتی باید با مسائل مالی و منابع انسانی آشنا باشد تا هماهنگی صحیح را در نظام مؤسسات قرآنی ـ مردمی طبق اصول مدیریتی اعمال کند.

captcha