مریم امیدی، کارشناس مرکز قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اجرای طرح ارزیابی سطح قرآنی دانشجویان این دانشگاه، گفت: برای اجرای این طرح در ابتدا از برخی از دانشجویان آزمون تعیین سطح به عمل آمد و بر اساس آن برای گروههای مختلف دورههای آموزشی در نظر گرفته شد.
استقبال دانشجویان از اجرای طرح ارزیابی سطح قرآنی
وی در ادامه با تأکید بر اینکه بسیاری از دانشجویان با اجرای چنین طرحی موافق هستند، افزود: متأسفانه آموزشهای قرآنی که در مدارس ارائه میشود، به اندازهای نیست که جوابگوی نیازهای دانشآموزان باشد؛ زمانی که این افراد وارد دانشگاهها میشوند، اطلاعات قرآنی چندانی ندارند و حتی عدهای در روخوانی و روانخوانی قرآن کریم نیز با مشکل مواجه هستند.
کارشناس امور قرآنی اداره تبلیغات اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: پیش از این و حتی قبل از اینکه طرح ارزیابی سطح قرآنی دانشجویان اجرایی شود، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد آموزش قرآن کریم در کلاسهای متون اسلامی و اندیشه یک و دو را اجرایی کرده بود.
اختصاص نمره پایانی برخی دروس به روخوانی قرآن
امیدی با اشاره به اینکه طرح ارزیابی سطح قرآنی دانشجویان جدیدالورود در نیمه دوم سال نیز اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: از اساتید دروس متون اسلامی و اندیشه یک و دو خواسته شده که بخشی از نمره پایانی درس را به روخوانی و روانخوانی قرآن کریم اختصاص دهند که این طرح با موافقت بسیاری از دانشجویان نیز مواجه شد.
وی خاطرنشان کرد: البته طرح ارزیابی سطح قرآنی دانشجویان ویژه دانشجویان جدیدالورود است، اما با توجه به اینکه دروس متون اسلامی و اندیشه یک و دو در ترمهای تحصیلی چهارم و پنجم ارائه میشوند؛ دانشجویان ورودی سالهای 90 و 91 نیز در این طرح حضور داشتند، اما جامعه هدف ماه دانشجویان جدیدالورود است.
برگزاری دوره آموزشی حفظ قرآن
کارشناس مرکز قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه بسیاری از دانشجویان درخواستی مبنی بر برگزاری دورههای تخصصی آموزش قرآن کریم داشتهاند، از لزوم اجرای چنین دورههایی برای دانشجویان سخن به میان آورد و گفت: یکی از برنامههایی که برای انس بیشتر دانشجویان با قرآن کریم در نظر گرفتهایم، طرح حفظ قرآن کریم است که هر سال برگزار میشود.
امیدی افزود: این دوره هر سال و در ابتدای نیم سال اول تحصیلی حفظ یک جزء از قرآن کریم شروع میشود و تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد. سال گذشته این کار با حفظ جزء سیام قرآن کریم آغاز شد و امسال نیز در حال برگزاری دروه حفظ جزء اول قرآن کریم هستیم. این طرح هر سال ادامه دارد.
حضور 3000 نفر در مسابقه تفسیر سوره «زمر»
وی تصریح کرد: همچنین در حوزه کارکنان نیز برنامههای قرآنی مناسبی برگزار شده است که از جمله آن میتوان به برگزاری مسابقات تفسیر قرآن کریم اشاره کرد که هر سال برگزار میشود و امسال نیز با محوریت سوره مبارکه «زمر» برگزار شده است. این مسابقات علاوه بر جنبه آموزشی که دارد، گواهی آموزش حین خدمت برای حاضران نیز محاسبه خواهد شد و به همین دلیل استقبال از آن بسیار چشمگیر بود و حدود 3000 نفر در آن حضور داشتند.
کارشناس مرکز قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه به برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان این دانشگاه اشاره و اظهار کرد: این محفل نورانی در هفتم محرم و با حضو احمد ابوالقاسمی، قاری بینالمللی برگزار شد که با استقبال باشکوهی از سوی علاقهمندان به فعالیتهای قرآنی مواجه شد.
همکاری با مؤسسه قرآن و نهجالبلاغه
امیدی در پایان به همکاری این دانشگاه با مؤسسه قرآن و نهجالبلاغه اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به فراموشی نهجالبلاغه در فعالیتهای قرآنی دانشگاهها این همکاری آغاز شده است و مقرر شده است در همین مورد مسابقه کتبی با محوریت کتاب «راه روشن» در اواخر بهمنماه برگزار شود.