کد خبر: 1348886
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۸
حجت‌الاسلام علا‌ءالدینی توصیه کرد:

بررسی سیره اخلاقی امام رضا‌(ع) و پیاده‌سازی آن در زندگی

گروه اجتماعی: رئیس حوزه علمیه دماوند گفت: امام رضا(ع) در اوج زهد و تقوا شخصیتی سازنده و حاضر در میدان‌های علمی و اجتماعی بود که باید جنبه‌های اخلاقی زندگی امام رضا (ع) را بررسی کرده و در زندگی خود پیاده کنیم.


حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محمد علا‌الدینی، امام جمعه دماوند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب در رابطه با کرامات و ویژگی‌های شخصیتی حضرت امام رضا(ع) اظهار کرد: پرهیز از دنیا و ساده زیستی، برجسته‌ترین صفات امام رضا(ع) بود. تمام راویات متفق‌القول‌اند که وقتی آن حضرت، ولیعهد مأمون شدند هیچ توجهی به جنبه قدرت و عظمت آن نداشتند.



وی افزود: بر شمردن ویژگی‌های اخلاقی حضرت امام رضا(ع) کار بسیار بزرگی است که از عهده قلم و کلام بر نمی‌آید.



امام جمعه دماوند تحقق سبک زندگی اسلامی را با توجه به سیره عملی اهل‌بیت(ع) منوط به رعایت مواردی از سوی برخی عوامل همچون صدا و سیما دانست.



وی با اشاره به جایگاه والای امامان معصوم(ع) اظهار کرد: پروردگار عالم در رابطه با جایگاه ولایت و امامت آیات بسیار زیادی در شأن و منزلت اهل بیت(ع) در قرآن نازل فرموده است.



رئیس حوزه علمیه دماوند ادامه داد: سند جایگاه والا و شایسته امامان معصوم‌(ع) همان جایگاه قرآنی ایشان بوده به طوری که خالق هستی شایسته‌ترین جایگاه را به حضرات معصومین‌(ع) اعطا کرده که از جمله این جایگاه، مقام عصمت است.



وی عنوان کرد: پروردگار عالم می‌فرماید مقام اهل بیت(ع) که امام رضا(ع) نیز جزو آن‌ها بوده، مقام و منزلت طهارت از همه آلودگی‌ها است.



حجت‌الاسلام علا‌الدینی با بیان اینکه امام رضا(ع) تجلی اخلاق پیامبر(ص) بودند، تصریح کرد: امام رضا‌(ع) در زندگی فردی و اجتماعی سیره والای پیامبر(ص) را حکایت می‌کردند.



وی بیان کرد: امام رضا(ع) نه تنها در دوران حیات خویش به عنوان پناهگاه همه دردمندان و پناهجویان بودند، بلکه امروز نیز یادگارهای به جامانده از امام رضا‌(ع) احادیث، سیره، سفارشات و کردار آن حضرت به عنوان الگوی زندگی بشر مطرح است.



 بررسی سیره اخلاقی امام رضا(ع)



وی تصریح کرد: امام رضا‌(ع) همواره با محرومان همدردی می‌کرد و هرگز از رنج‌ها و مشکلات بینوایان غافل نبود و همیشه همه خادمان را کنار سفره خود مى‌نشاند.



حجت‌الاسلام‌علا‌الدینی یادآور شد: امام رضا(ع) در اوج زهد و تقوا شخصیتی سازنده و حاضر در میدان‌های علمی و اجتماعی بودند که  باید جنبه‌های اخلاقی امام رضا(ع) را بررسی کرده و در زندگی خود پیاده کنیم.



وی خاطرنشان کرد: در ظاهر مردم ایران اسلامی میزبان امام رضا‌(ع) و ایشان مهمان ما بودند؛ ولی حقیقت امر این است که مردم ایران اسلامی میهمان سفره پر برکت امام رضا(ع) هستند و در راستای رسیدن به سبک زندگی اسلامی تحقیق و مطالعه زندگی و سیره این امام همای بسیار سازنده است.



رئیس حوزه علمیه دماوند ادامه داد: اگر کسانی فکر کنند که بدون مطالعه و الگوبرداری از زندگی ائمه اطهار(ع) بخصوص امام رضا(ع) سبک زندگی اسلامی را می‌توانند تفهیم و تحقق بخشند سخت در اشتباه هستند.



وی بیان کرد: زمانی که زندگی و سیره عملی امام رضا(ع) را مطالعه می‌کنیم، نمونه‌هایی از سبک زندگی اسلامی را می‌یابیم.



جلوگیری از اسراف و ایجاد اختلاف با یکدیگر



حجت‌الاسلام علا‌الدینی با اشاره به شیوه برخورد با دیگران در نوع سبک زندگی اسلامی گفت: در سیره عملی امام رضا‌(ع) نمونه بارزی از شیوه برخورد وجود دارد که چهره اسلام را نشان می‌دهد.



وی توضیح داد: صله رحم، مبارزه با بعضی امتیازات طبقاتی و جلوگیری از اسراف و ایجاد اختلاف با یکدیگر از دیگر نمونه‌های سبک زندگی اسلامی است که در این موارد نمونه‌های بارزی از امام رضا(ع) وجود دارد.



برنامه‌ریزی دقیق برای جاری کردن سیره عملی امام رضا(ع)



امام جمعه دماوند گفت: امام رضا(ع) نه تنها در خیلی از موارد شیعیان را در تحقق بخشیدن یک اصل و اخلاق اسلامی به زبان و با نرمی امر و نهی می‌کردند بلکه در عمل هم توصیه به رعایت آن می‌فرمودند.



حجت‌الاسلام علا‌الدینی خاطرنشان کرد: مطالعه سیره عملی امامان بخصوص امام رضا(ع) و برنامه‌ریزی دقیق در راستای جاری کردن سیره عملی امام رضا(ع) در زندگی شخصی و مواظبت و دقت در این امر از جمله الزامات سبک زندگی اسلامی است.

captcha